Wanneer u op een koude najaarsavond lekker de houthaard wilt gaan stoken, is het natuurlijk fijn om hout bij de hand te hebben. Misschien weet u dat het het beste is om hout buiten te laten drogen en  twijfelt u of een houtopslag binnen ook mogelijk is. In dit blogbericht vertellen we u meer over een haardhout opslag binnen.

Brandhout opslag binnen of buiten?

Een brandhout opslag binnen is niet alleen een sfeervolle toevoeging voor uw interieur, maar ook gewoon heel praktisch. Wij snappen heel goed dat u niet telkens naar buiten wilt lopen om hout op te halen wanneer u een sfeervol houtvuur wilt stoken. Wanneer het hout een vochtpercentage van 15-18% heeft, is het hout perfect om te stoken en kan dus een deel naar binnen worden gehaald. Perfect om te bewaren in een brandhout opslag binnen.

Wat zijn de mogelijkheden voor een houtopslag binnen?

In onze 1.500m² showroom in Barneveld hebben wij diverse houtkachel opstellingen staan met een houtopslag binnen. Wilt u een houtrek, een houtmand, een plek voor uw hout onder de kachel of een houtnis laten inbouwen bij uw inbouwhaard? Het is allemaal mogelijk! Doe inspiratie op in uitgebreide showroom. U vindt hier een veelzijdig assortiment houthaarden en houtkachels.

Klik hier voor onze houtkachels

Diverse mogelijkheden voor houtopslag binnen

Houtrek als houtopslag binnen

Maar natuurlijk willen we u in deze blogbericht ook graag inspireren voor een passende houtopslag binnen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een design houtrek om uw haardhout binnen op te bergen. Ideaal aan deze variant is dat deze los staat (of hangt) van de kachel. Een stoer rek van staal dat perfect past bij een industriële inrichting. Stijlvol en eigentijds.

Openhaardhout opbergen binnen in een houtmand

Een houtmand is een andere variant die losstaat van de haard of kachel. De mand kunt u zelfs mee naar buiten nemen om te vullen. De houtmand is verkrijgbaar in verschillende formaten en materialen, zoals kunstleer, vilt, staal, rubber en hout. Wilt u de mand mee naar buiten nemen? Let dan op het gewicht van de lege mand.

Houtkachel met ruimte voor haardhout

In ons uitgebreide assortiment zijn ook een groot aantal houtkachels met een ruimte waar u hout kunt opbergen. Neem bijvoorbeeld de Contura 556, Barbas Box 55 en Odin Plateau. Allemaal schitterende, stalen houtkachels met een vak dat kan dienen als haardhout opslag binnen.

De Contura 556 Style houtkachel is een stoere, stijlvolle kachel met ronde vormen. De drie ruiten zorgen voor prachtig vuurzicht.

De Barbas Box 55 is een moderne houtkachel van de Nederlandse fabrikant Barbas. Opvallend is het minimalistisch ontwerp waarmee de kachel uitstekend past bij verschillende interieurstijlen. De kachel kenmerkt zich door strakke lijnen, geen overbodige zaken. Het beton keramische interieur zorgt voor een stoere uitstraling. Dit materiaal gaat een leven lang mee en maakt de kachel ook van binnen mooi. Met deze kachel creëert u een schitterend vuur met hoog rendement. Dat betekent duurzaam genieten van een schitterend vlambeeld.

De Odin Plateau is een schitterende designhaard van Dik Geurts. De ronde vorm van de stookkamer maakt de kachel een unieke blikvanger. Het gebruik van robuuste materialen geeft de kachel ook een stoere uitstraling mee. De Dik Geurts Odin Plateau is afgewerkt in een donker antraciete kleur en heeft een vermiculiet interieur. Het plateau geeft een extra toevoeging aan het uiterlijk mee.

Dik Geurts Odin Plateau met houtopslag binnen

Houtnis als houtopslag binnen bij een inbouwhaard

Een houtnis is een populaire oplossing en wordt veel gebruikt als houtopslag binnen. De houtnis kan precies zo ontworpen worden als u wilt, perfect passend bij uw stijl en interieur. Ga het gesprek aan met onze adviseur en maak uw wensen kenbaar. Een hoge, smalle houtnis tot aan het plafond? Of liever een vierkante nis? Het is allemaal mogelijk. Ook kunt u kiezen voor een plateau met daaronder een vak dat fungeert als houtopslag binnen.

Bezoek onze showroom voor mogelijkheden voor houtopslag binnen

U leest het al. Er zijn heel veel mogelijkheden wanneer u zoekt naar een stijlvolle houtopslag binnen. Bezoek onze sfeervolle showroom in Barneveld en doe inspiratie op voor haardhout opslag binnen. Wij laten u graag zien wat er allemaal mogelijk is.

Bekijk hier onze houtkachels Klik hier voor de showroompagina