Is kiezen voor een gashaard nog verstandig nu de winning van aardgas uit Groningen stopt en er steeds meer woningen gasloos worden opgeleverd? Het is zeker een goede keuze! Een gashaard op propaan is namelijk ook mogelijk. Ook kunt u in de toekomst uw gashaard ombouwen naar propaan. 

Hoe ziet de toekomst van de gashaard eruit? 

Wij begrijpen uw twijfels over een gashaard zonder gas, maar die nemen wij graag weg middels dit blogbericht. Het is inderdaad zo dat de gaswinning in Groningen stopt. Het gasveld blijft ijdelijk beschikbaar, maar alleen voor uitzonderlijke situaties als een soort reservemiddel, maar dus niet meer voor het verwarmen van onze woningen.

Waar komt ons aardgas dan vandaan? Het meeste gas dat door onze leidingen stroomt komt uit het buitenland zoals Rusland, Noorwegen, Engeland en het Midden-Oosten. Nadeel van dit buitenlandse gas is dat het van een andere samenstelling is dan het gas uit Groningen. Het buitenlands gas heeft een hogere calorische waarde. Daarom wordt er een stikstofinstallatie gebouwd in het Groningse Zuidbroek. Deze installatie voegt stikstof toe aan het buitenlandse gas, zodat de samenstelling wordt zoals het Groningse gas. Dit gas kan dan gewoon gebruikt worden door Nederlandse huishoudens en fabrieken etcetera. De overheid investeert niet voor niets in zo’n installatie. Gas is namelijk niet zomaar weg te denken uit Nederland.

Bekijk het aanbod gashaarden!

Vraag ons Toekomst Magazine aan

Wilt u meer weten over de toekomst van de haard en de kachel? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Gashaard op propaan in gasloze woning

Vrijwel alle nieuwe woningen worden gasloos opgeleverd. Dan denkt u misschien: het is onmogelijk om een gashaard zonder gas te installeren? Niets is minder waar! De meeste moderne gashaarden zijn namelijk ook leverbaar als gashaard op propaan. Op die manier kunt u toch kiezen voor een gashaard zonder gasaansluiting in uw woning. Propaan is verkrijgbaar in gasflessen die bij voorkeur buiten uw woning worden opgeslagen. Propaangasflessen zijn veilig, gebruiksvriendelijk en geschikt voor vrijwel iedere locatie. Wij denken graag met u mee over het opslaan van de gasfles bij uw woning.

Lees meer over wonen zonder aardgas

Gashaard binnen op gasfles

Gashaard ombouwen naar propaan 

Heeft u een gaskachel in uw woning en wilt u deze ombouwen naar een gaskachel op propaan omdat uw woning binnenkort gasloos wordt? Of omdat u niet afhankelijk wilt zijn van aardgas? Dat kan met de meeste moderne haarden. Vaak is het een kwestie van enkele inspuiters of beluchtingsplaatjes wijzigen en soms het wisselen van de brander. Wilt u uw moderne gashaard ombouwen naar propaan? Onze opgeleide monteurs kunnen dat! Ook wanneer u niet afhankelijk wil zijn van aardgas, is een gaskachel op propaan een uitstekende keuze.

Wat zijn de voordelen van een gashaard op propaan?

Kenmerkend aan een moderne gashaard is dat u eenvoudig en snel kunt genieten van een heerlijke warmte en een sfeervol vlammenspel. Wilt u graag een gashaard in uw woning? Dan is een gashaard op propaan een uitstekend alternatief voor aardgas.

De voordelen van een gashaard op propaan op een rij:

  • Toekomst van uw gashaard is veilig gesteld. U kunt blijven genieten
  • Goed alternatief voor een gashaard op aardgas
  • Met 1 druk op de knop genieten van uw gaskachel op propaan
  • Gashaard zonder gasaansluiting is mogelijk
  • Warmte én sfeer zonder dat het nodig is om de CV aan te zetten
  • Gas is meest schone fossiele brandstof
  • Duurzaam genieten. Een gashaard op propaan geeft tot 19% minder CO2 uitstoot, vergeleken met stookolie. Wanneer u kiest voor biopropaan (in vergelijking met standaard propaangas) is er tot 80% minder CO2 uitstoot

Gashaard zonder gas

Hoeveel propaanflessen heeft u nodig voor een stookseizoen? 

Het omschakelsysteem van Emgas is een praktische oplossing wanneer u kiest voor een gashaard binnen op gasfles. Twee gasflessen worden in een gasflesopslag gekoppeld. Het kijkglas op de koppeling geeft aan of de flessen vol zijn of dat de reservefles wordt aangebroken. Wanneer de reservefles in gebruik is genomen, kunt u eenvoudig de startfles wisselen voor een volle. Zo staat u niet voor verrassingen dat de gasfles opeens leeg is. Maar hoe lang kunt u eigenlijk stoken met een volle gasfles? Dat hangt natuurlijk af van het gasverbruik van uw haard. Voor ongeveer 85 uur stoken, verbruikt u circa 4 flessen van 10,5 kilogram.

Gashaard op propaan in onze showroom 

Ook in onze showroom vindt u gashaarden op propaan. Dat zijn de Dru Metro 100XT en de Dru Maestro 75 XTU. Wanneer u door de schuifdeuren onze showroom binnenkomt, vindt u rechts meteen deze twee gashaarden. Buiten onze showroom is de flessengasopslag geplaatst. Zo kunt u ook meteen bekijken hoe dat eruit ziet. De Dru Maestro 75 XTU is uitermate geschikt als roomdivider. Deze schitterende haard kunt u eenvoudig in uw woning plaatsen om als sfeervolle scheiding te laten fungeren. Door het glas aan drie zijden is het vuur vanuit meerdere posities zichtbaar. Dat betekent optimaal genieten van het sfeervolle vlammenspel!

Bezoek onze showroom

Gashaard ombouwen naar propaan

Meer weten over de toekomst van de gashaard?  

Het kan natuurlijk zijn dat u na het lezen van dit blogbericht nog vragen heeft over een gashaard zonder gasaansluiting en de toekomst van de gashaard. Bent u geïnteresseerd in een gashaard maar twijfelt u over aardgas of een gashaard op propaan? Onze adviseur geeft u graag persoonlijk advies. Hij kijkt naar uw wensen en de mogelijkheden binnen uw woning en geeft u advies op maat.