Een CV-pelletkachel combineert de voordelen van een gezellige sfeer, moderne techniek en installaties. Een CV pelletkachel klinkt als dé perfecte oplossing om op een verantwoorde manier uw volledige woning te verwarmen. Toch zijn niet alle woningen geschikt voor dit systeem. Bij Van Manen bieden wij dierse alternatieven die lokale warmte en gezelligheid bieden. 

Voor-en nadelen van een cv-pelletkachel

Overweegt u om over te gaan op de aankoop van een CV pelletkachel? Verdiep u dan goed in de (ingewikkelde) materie voor u overgaat naar de aankoop. In onze showroom staan onze adviseurs voor u klaar om u meer te vertellen over de voordelen en nadelen van de CV pelletkachel. Van Manen heeft geen cv-pelletkachels in het assortiment. Niet omdat wij er neit achter kunnen staan, maar omdat een cv-pelletkachel slechts voor een zeer beperkt aantal vraagstukken de juiste oplossing is. Kosten wegen op dat moment niet op tegen de voordelen. 

Nadelen van een CV-pelletkachel

Om niet helemaal blanco het gesprek in te hoeven gaan, zetten wij hier vast enkele nadelen op een rij:

  • Niet geschikt als zelfstandige hoofdoplossing 
  • Verwarmen kost meer tijd dan vaak gedacht wordt
  • Duurder bij aankoop en installatie

CV pelletkachel niet als zelfstandige hoofdoplossing

Een CV pelletkachel is niet geschikt als zelfstandige hoofdoplossing. Wanneer het koud is, is het niet even een kwestie van de CV pelletkachel stoken. Het stoken van een pelletkachel kent beperkingen en vraagt om een bewuste en veratnwoordelijke houding. Dat leert u in de eerste plaats door op de juiste manier te stoken. In de showroom demonstreren wij graag de werking van een pelletkachel en leggen we u uit waar u op moet letten. Maar een CV pelletkachel gaat nog een stapje verder! U moet zich daarom ook verdiepen in de technische werking van de pelletkachel met cv aansluiting. 

Een CV-pelletkachel heeft tijd nodig om te verwarmen

Het verwarmen van een CV pelletkachel kost meer tijd dan vaak wordt gedacht. Het is niet zo dat wanneer u de CV pelletkachel stookt, uw volledige woning binnen 10 minuten een aangename temperatuur heeft. Een CV pelletkachel heeft tijd nodig, zeker ook voor het verwarmen van het water. Wilt u binnen korte tijd warmte? Dan doet u er verstandig aan om een pelletkachel zonder cv aansluiting te kopen. 

CV-pelletkachel duurder bij aankoop en installatie

Een CV pelletkachel is (aanzienlijk) duurder bij de aankoop en installatie. Het is een hele investering die niet door iedereen 'zomaar even' gedaan kan worden. Wilt u een goede kwaliteit CV pelletkachel kopen? Dan zit daar een behoorlijk prijskaartje aan vast. Ga daarom na of de CV pelletkachel inderdaad de beste oplossing is voor de warmtevraag in uw woning. 

Vind de perfecte kachel voor uw woning

Het is niet de bedoeling om u af te laten schrikken door dit artikel. Het is alleen erg belangrijk dat u op de hoogte bent van de voordelen, maar zeker ook de nadelen van de CV-pelletkachel. Alleen dan kunt u een overwogen beslissing nemen. Heeft u nog vragen? Misschien over de CV-pelletkachel of de normale pelletkachels in ons assortiment? Onze adviseurs in de showroom helpen u graag aan antwoorden. En samen kunt u op zoek naar de perfecte kachel voor uw woning.