Met een hoogrendement houtkachel profiteert u maximaal van een heerlijke warmte op een meer bewuste manier dan met een openhaard. U haalt de maximale warmte uit de kachel en wanneer u op de juiste manier stookt, bespaart u op de stookkosten. Waar moet u op letten wanneer u een milieuvriendelijke houtkachel zoekt? 

Wat is het rendement van mijn haard? 

Bij de aanschaf van een haard of kachel speelt het rendement een grote rol. Het rendement geeft de energieprestatie van een kachel weer. Het rendement van een houtkachel geeft de hoeveelheid warmte weer die de kachel oplevert per kilo verbrand hout. Dus hoe hoger het rendement, des te minder hout heeft u nodig om dezelfde warmte te krijgen als met een kachel met een lager rendement. Welke houtkachel heeft het hoogste rendement? Dat is een HR houtkachel, beter voor het milieu én uw portemonnee!

Vervang uw oude kachel met een meer milieuvriendelijke houtkachel

Heeft u een oude gesloten houtkachel of een open haard? Bezoek onze showroom en ontdek onze moderne, meer milieuvriendelijke houtkachels. Het is even een investering om een nieuwe houtkachel te kopen, maar het is de investering zeker waard! Wist u dat u met een nieuwe HR houtkachel ongeveer twee keer zoveel rendement behaalt als met een oud model? Een open haard levert vaak maar een rendement van 10%, waardoor naar onze mening geen sprake is van een verantwoorde of milieuvriendelijke houtkachel. Onze EcoDesign houtkachels halen een rendement van meer dan 80% met een uitstoot van minder dan 15 mg/Nmg! Dat is ook de reden dat wij geen open gestookte haarden verkopen. 

EcoDesign houtkachels

Milieuvriendelijke houtkachel in de showroom

EcoDesign houtkachel met de nieuwste technieken 

De houtkachels in ons assortiment worden continu verbeterd. De fabrikanten komen steeds met nieuwe technieken om zo het rendement van de houtkachels verder op te krikken. We hebben zelfs houtkachels in ons assortiment met een rendement van 85- 90%! In deze houtkachels zijn verschillende materialen gebruikt om de warmte langer vast te houden en op een aangename manier geleidelijk af te geven. U heeft keuze uit een vrijstaande houtkachel of inbouw. 

Soorten houtkachels

Welke kachels zijn HR houtkachels?

Het rendement van onze houtkachels begint bij 75%. Wilt u een milieuvriendelijke houtkachel met een uitzonderlijk hoog rendement? Wanneer we ons concentreren op de meest milieuvriendelijke, brandende houtkachels in onze showroom, hebben we de Dik Geurts Vidar Triple, de Kalfire W71/62F en de Spartherm Passo XS

De Dik Geurts Vidar Triple is een driezijdige, vrijstaande houtkachel gemaakt van staal. Dankzij de drie ramen, kunt u van meerdere kanten genieten van het sfeervolle vuurbeeld. Doordat de kachel is voorzien van een warmte reflecterend infraroodglas, heeft de kachel een rendement van maar liefst 88%! 

Kalfire W71-62F milieuvriendelijke houtkachel

Schitterende EcoDesign houtkachel met liftdeur van Kalfire

Genieten bij een knapperend houtvuur? Dat kan met de W71-62F van Kalfire. Deze moderne liftdeurhaard is voorzien van de modernste technieken. Bij deze haard heeft u de keuze uit drie verschillende achterwanden: skamol, design en skamellen. Zo kunt u de haard creëeren die het beste bij uw interieur past. Voor het schoonmaken van de ruit, heeft Kalfire een verborgen hendel bedacht. Als u de hendel 180 graden naar links draait, kantelt de ruit naar voren. Daardoor valt het vuil van de ruit automatisch in de verbrandingskamer en kunt u de ruit eenvoudig reinigen. 

Heeft uw woning niet veel warmte nodig? De Spartherm Passo XS Style heeft een vermogen van 5kW. Ideaal voor een moderne en goed geïsoleerde woning. Met een rendement van 83% kunt u de kamer verantwoord verwarmen. De kachel is verkrijgbaar in verschillende kleuren, namelijk nero, titaan, parelwit, wit en lichtgrijs. Welke kleur past het beste bij uw interieur? 

Welke houtkachel past bij u en uw woning? 

Vindt u het moeilijk om een keuze te maken? Natuurlijk bent u van harte welkom in onze showroom. Daar kunt u uw wensen kenbaar maken en vertelt onze adviseur welke houtkachels er bij u zouden passen. U bent niet de eerste die een houtkachel bij ons koopt! Wij hebben zelfs een top 3 van best verkochte houtkachels in onze showroom. 

Top 3 houtkachels

Kalfire milieuvriendelijke houtkachel

Vier pijlers voor goed gebruik van uw houtkachel

Koopt u een EcoDesign houtkachel? Dan is het belangrijk om niet alleen op het rendement van het toestel te letten, maar op onze 4 pijlers:

Kies een milieuvriendelijke houtkachel die aansluit bij uw woning

Een EcoDesign houtkachel met een rendement van meer dan 75%, dat klinkt toch geweldig? Waarom zou iemand nog gaan voor een houtkachel met een lager rendement? Daar komt onze kennis goed van pas. Het belangrijkste wanneer u een haard of kachel koopt, is dat deze aansluit bij uw warmtevraag én uw woning. In een kleine ruimte kunt u niet een grote kachel met een hoog rendement plaatsen. Zou u dat doen, dan wordt het veel te warm in de kamer. Kies daarom niet voor de kachel die op papier het beste lijkt, maar kies voor de kachel die bij u past. Onze adviseur helpt u graag bij het vinden van een EcoDesign houtkachel die aansluit bij uw wensen. Wij hopen u binnenkort te begroeten in onze sfeervolle showroom in Barneveld.