Een open haard geeft vrij zicht op de vlammen, er is namelijk geen ruit geplaatst. Door de open verbinding is de uitstoot van schadelijke stoffen maximaal.

Geen open haarden bij Van Manen

Ook is het rendement minimaal. Wist u dat een open haard een rendement heeft van gemiddeld 15%? Dat betekent dat er veel energie verloren gaat. Van Manen haarden en kachels heeft dan ook geen open haarden in het assortiment, gelukkig bestaan er bijzonder goede en verantwoorde alternatieven. Tegenwoordig worden er houthaarden gemaakt met de meest moderne technieken, zodat het net lijkt of u bij een open vuur zit. Het glas is niet of nauwelijks zichtbaar, het rendement hoog en de uitstoot laag. Zo kunt u op een verantwoorde manier genieten van vuur.

Vervang uw open haard door een inzethaard

Met de invoer van de EcoDesign richtlijnen in 2022 is de kans groot dat het stoken van een traditionele open haard ook in Nederland op (korte) termijn verboden gaat worden. Een bestaande open haard kan in de meeste gevallen makkelijk vervangen worden door een inzethaard of een inbouwhaard. Door het plaatsen van een inzet-of inbouwhaard wordt de verbranding geoptimaliseerd. De modernste haarden halen zelfs een rendement van wel 80% of hoger! Ook de uitstoot van schadelijke emissies wordt hiermee sterk ingeperkt tot binnen voorgeschreven grenswaarden. 

Houtkachels met een hoog rendement

De houtkachels en houthaarden in ons assortiment hebben gemiddeld een rendement van zo'n 70 - 85%. Een enorm verschil met een open gestookte plaats! U vindt bij ons diverse soorten houthaarden en houtkachels. Zo is er altijd wel een model te vinden die aansluit bij uw wensen, woning en interieurstijl. Bij Van Manen Haarden en Kachels heeft u in ieder geval de keuze uit de volgende modellen, waar we u graag meer over vertellen:

U bent van harte welkom in onze uitgebreide en veelzijdige showroom in Barneveld. Onze adviseur staat voor u klaar om u meer te vertellen over ons assortiment houtkachels en helpt u graag in de zoektocht naar uw droomhaard. 

Meer weten?