Heeft u een verouderde haard of kachel in uw woning en wilt u deze open haard renoveren? Wij denken graag met u mee en kijken welke haard of kachel past bij uw wensen en woning. Een oude open haard renoveren maakt een groot verschil!

Open haard renoveren. Waarom zou u dat doen?

Wist u dat een authentieke open gestookte haard een rendement oplevert van maar 10 tot 20%? Vergelijk dit eens met onze moderne toestellen, die een rendement halen van 75% en hoger! Een wereld van verschil! Voor uw portemonnee is het veel beter om een oude open haard te renoveren. Maar niet alleen voor uw portemonnee, ook voor het milieu én voor de buren. Ook is het vuurzicht van een moderne haard vele malen mooier dan van uw verouderde toestel. Wat zijn de mogelijkheden bij een open haard verbouwen? Wij denken graag met u mee!

Laat uw open haard moderniseren

Wilt u uw open haard moderniseren, maar heeft u geen zin in een grote verbouwing? Dat begrijpen wij. Toch is het belangrijk dat u kiest voor een haard of kachel die bij u past. Bekijk ons ruime assortiment en bepaal wat u mooi vindt. Zo kunt u jaren genieten van een moderne haard of kachel in uw woning met een hoog rendement.

Het meest eenvoudige is om te kiezen voor een inzethaard, wanneer u de open haard wil renoveren. Een inzethaard kan vaak relatief eenvoudig geplaatst worden, zonder dat er (veel) breekwerk nodig is. Inzethaarden zijn er in verschillende soorten en maten. Zo is er altijd een passende haard te vinden voor uw situatie. Heeft uw oude haard een schouw en wilt u de klassieke schouw moderniseren? Dan kunt u ook kiezen voor een nieuwe inzethaard om het plaatje compleet te maken. Wilt u een oude gaskachel vervangen door een houtkachel? Ook dat is mogelijk!

Lees meer over gaskachel vervangen door houtkachel

Gaskachel vervangen door Dik Geurts houtkachel

Nieuw rookkanaal bij open haard verbouwen?

Onze monteurs werken heel nauwkeurig en kunnen uw bestaande schouw open haard moderniseren. In de meeste gevallen wordt een flexibel rookkanaal door de bakstenen schoorsteen getrokken om zo het rookkanaal geschikt te maken voor de nieuwe haard. En is er een volledig nieuw rookkanaal nodig? Voor u misschien een spannende verandering, maar voor onze monteurs hoort een nieuw rookkanaal aanleggen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Zo combineert u een oude schouw met een nieuw vuur en maakt u een eigentijdse combinatie die perfect past bij uw interieur.

Houtkachel plaatsen zonder schoorsteen?

Welke haarden zijn geschikt voor open haard renovatie?

Dik Geurts heeft bijvoorbeeld een ruim aanbod inzethaarden. Deze toestellen zijn zeer geschikt wanneer u uw open haard wil renoveren. De Dik Geurts Instyle en Dik Geurts Prostyle zijn series die bestaan uit diverse inzethaarden met verschillende formaten en uiterlijkheden. Fronthaard, hoekhaard of tunnelhaard? Dik Geurts heeft het allemaal! Liever een inzethaard van Barbas of Jotul? Ook dat is mogelijk! Ook wanneer u uw schouw wilt laten staan, zijn er diverse mogelijkheden. U kunt natuurlijk een inzethaard laten plaatsen. Maar ook een vrijstaande kachel geeft een schouw veel karakter.

Kunt u moeilijk afscheid nemen van uw oude open haard?

Vindt u het moeilijk om afscheid te nemen van de bestaande situatie en de open haard te verbouwen? U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de open haard (en schouw) alleen nog decoratief te gebruiken en op een andere plek in uw woning een nieuwe haard of kachel te plaatsen. Vul de oude open haard bijvoorbeeld met hout, dit vormt een sfeervol geheel. U kunt in de uitsparing van de open haard natuurlijk ook uw mooiste boeken en tijdschriften opbergen en daarmee uw eigen mini-bibliotheek maken. Heeft u een viervoeter in huis? Dan kunt u er ook voor kiezen om de schouw om te bouwen als hondenhok. Wanneer u via de bekende zoekmachines zoekt naar afbeeldingen, komt u er een groot aantal tegen!

Van Manen heeft een uitgebreid assortiment haarden en kachels

Een hondenhok bouwen, doen wij niet. Maar wij kunnen wel voor een sfeervolle haard of kachel zorgen in uw woning! Heeft u al een kijkje genomen bij onze producten op de website? U vindt bij Van Manen een zeer uitgebreid assortiment houthaarden, gashaarden, elektrische haarden, pelletkachels en bio ethanol haarden. Welke brandstof past het beste bij uw stookgedrag?

Bent u liefhebber van een echt houtvuur? Dan is er maar 1 keuze mogelijk en gaat u natuurlijk voor een mooie houthaard. Is sfeer het belangrijkste en warmte niet of nauwelijks nodig? Kies dan voor een modern, elektrisch vuur, bijvoorbeeld van Kalfire, Dru of Element4. Wanneer u op zoek bent naar zowel warmte als sfeer, maar snel en eenvoudig wilt genieten, dan kunt u kiezen voor een (propaan) gashaard. Is warmte het belangrijkste? Dan kunt u ook voor een pelletkachel gaan. De meeste moderne pelletkachels kunnen vooraf geprogrammeerd worden, zodat u na het werk thuis kunt komen in een vooraf verwarmde woning. Liever een bio ethanol haard? Dan kiest u voor een echt vuur, dat brandt op bio ethanol. Onze luxe bio ethanol haarden van Planika zijn zeer eenvoudig in gebruik en geven een zeer sfeervol vuur.

Bekijk ons uitgebreide assortiment kachels

open haard renoveren door Van Manen

Oude houtkachel opknappen

Heeft u een vrijstaande houtkachel en wilt u uw oude houtkachel opknappen? Dan adviseren wij toch om de houtkachel te vervangen met een nieuwe houtkachel. Wij hebben schitterende vrijstaande houtkachels van merken zoals Dik Geurts, Spartherm, Contura en Jotul.

Wilt u persoonlijk advies over open haard renovatie? Maak een afspraak met één van onze adviseurs. Neem foto’s mee van de bestaande situatie en wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden in uw woning. Wij denken graag met u mee hoe we de open haard kunnen moderniseren. Met een nieuwe haard of kachel bespaart u in de stookkosten en kunt u weer jaren genieten van de warmte en sfeer van vuur. Wilt u meer weten? Neem contact op met onze showroom.

Neem contact op