Heeft u een verouderde haard of kachel in uw woning en wilt u deze open haard renoveren? Wij denken graag met u mee en kijken welke haard of kachel past bij uw wensen en woning. Een oude open haard renoveren maakt een groot verschil!

Waarom een open haard renoveren?

Wanneer u een open haard heeft in uw woning, kunt u daar 2 dingen mee doen. U kunt er natuurlijk hout stoken en de haard gebruiken waar deze voor bedoeld is, namelijk als brenger van warmte en sfeer. Het zou ook kunnen dat u de haard niet gebruikt of niet durft te gebruiken uit veiligheidsoogpunt. En misschien twijfelt u nog over wat u met de haard wil doen. Welke van de 2 opties op u van toepassing zijn, maakt eigenlijk niet uit. Maar middels dit blogbericht hopen wij dat u renovatie van de haard gaat overwegen. Wij zetten de voordelen van renovatie voor u op een rij en vertellen waarom renoveren een uitstekende keuze is in iedere situatie!  

Vraag ons Installatie en Onderhoud Magazine aan

Wilt u meer weten over Installatie en Onderhoud van Van Manen? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Wat zijn redenen om een open haard te moderniseren?

Er zijn heel wat voordelen wanneer u besluit een bestaande haard te moderniseren. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet:

  • Hoger rendement
  • Schonere verbranding
  • Meer warmte
  • Veiligheid
  • Kosten besparing
  • Beter voor de gezondheid
  • Minder overlast
  • Minder schadelijk voor het milieu
  • Geen rook in de kamer
  • Bewust stoken

Open haard verbouwen vanwege laag rendement

Wist u dat een authentieke open gestookte haard een rendement oplevert van maar 10 tot 20%? De meeste warmte gaat verloren door de schoorsteen. Deze warmte komt dus niet bij u in de woonkamer, wat juist de bedoeling is. Vergelijk dit eens met onze moderne toestellen, die een rendement halen van 75% en hoger! Een wereld van verschil! Voor uw portemonnee is het veel beter om een oude open haard te laten renoveren. Maar niet alleen voor uw portemonnee, ook voor het milieu én voor de buren. Ook is het vuurzicht van een moderne haard vele malen mooier dan van uw verouderde toestel. Wat zijn de mogelijkheden bij een open haard verbouwen? Wij denken graag met u mee!

Openhaard vervangen door inzethaard

Inzethaard in bestaande open haard plaatsen

Wilt u uw bestaande open haard moderniseren, maar heeft u geen zin in een grote verbouwing? Dat begrijpen wij. Toch is het belangrijk dat u kiest voor een haard of kachel die bij u past. Bekijk ons ruime assortiment en bepaal wat u mooi vindt. Zo kunt u jaren genieten van een moderne haard of kachel in uw woning met een hoog rendement.
Het meest eenvoudige is om te kiezen voor een inzethaard, wanneer u de open haard wil renoveren. Een inzethaard kan vaak relatief eenvoudig geplaatst worden, zonder dat er (veel) breekwerk nodig is. Inzethaarden zijn er in verschillende soorten en maten. Zo is er altijd een passende haard te vinden voor uw situatie. De Dik Geurts Instyle is de meest populaire inzethaard bij onze klanten. Deze haard is eenvoudig in te bouwen en verkrijgbaar in verschillende afmetingen en modellen.
Wilt u een inzethaard in een bestaande open haard plaatsen? Bezoek onze showroom en laat u adviseren over de mogelijkheden. Neem foto’s en afmetingen mee van de huidige situatie, zodat onze adviseur passend advies kan geven.

Klik hier voor onze inzethaarden

Klassieke schouw moderniseren

Wilt u de open haard verbouwen en daarbij de klassieke schouw moderniseren? Ook dat is mogelijk! U kunt de schouw laten weghalen en een moderne variant plaatsen. Ook kunt u ervoor kiezen om de schouw helemaal weg te laten, zodat alle aandacht uitgaat naar het sfeervolle vlammenspel. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden. 

Nieuw rookkanaal bij open haard verbouwen?

Onze monteurs werken heel nauwkeurig en kunnen uw bestaande schouw open haard moderniseren. In de meeste gevallen wordt een flexibel rookkanaal door de bakstenen schoorsteen getrokken om zo het rookkanaal geschikt te maken voor de nieuwe haard. En is er een volledig nieuw rookkanaal nodig? Voor u misschien een spannende verandering, maar voor onze monteurs hoort een nieuw rookkanaal aanleggen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Zo combineert u een oude schouw met een nieuw vuur en maakt u een eigentijdse combinatie die perfect past bij uw interieur.

Houtkachel plaatsen zonder schoorsteen?

Open haard renoveren? Bezoek onze showroom in Barneveld.

Welke haarden zijn geschikt voor open haard renovatie?

Dik Geurts heeft bijvoorbeeld een ruim aanbod inzethaarden. Deze toestellen zijn zeer geschikt wanneer u uw open haard wil renoveren. De Dik Geurts Instyle en Dik Geurts Prostyle zijn series die bestaan uit diverse inzethaarden met verschillende formaten en uiterlijkheden. Fronthaard, hoekhaard of tunnelhaard? Dik Geurts heeft het allemaal! Liever een inzethaard van Barbas of Jotul? Ook dat is mogelijk! Ook wanneer u uw schouw wilt laten staan, zijn er diverse mogelijkheden. U kunt natuurlijk een inzethaard laten plaatsen. Maar ook een vrijstaande kachel onder de bestaande schouw geeft het geheel veel karakter.

Van Manen heeft een uitgebreid assortiment haarden en kachels

Heeft u al een kijkje genomen bij onze producten op de website? U vindt bij Van Manen een zeer uitgebreid assortiment houthaarden, gashaarden, elektrische haarden, pelletkachels en bio ethanol haarden. Welke brandstof past het beste bij uw stookgedrag?
Bent u liefhebber van een echt houtvuur? Dan is er maar 1 keuze mogelijk en gaat u natuurlijk voor een mooie houthaard. Is sfeer het belangrijkste en warmte niet of nauwelijks nodig? Kies dan voor een modern, elektrisch vuur, bijvoorbeeld van Kalfire, Dru of Element4. Wanneer u op zoek bent naar zowel warmte als sfeer, maar snel en eenvoudig wilt genieten, dan kunt u kiezen voor een (propaan) gashaard. Is warmte het belangrijkste? Dan kunt u ook voor een pelletkachel gaan. De meeste moderne pelletkachels kunnen vooraf geprogrammeerd worden, zodat u na het werk thuis kunt komen in een vooraf verwarmde woning. Liever een bio ethanol haard? Dan kiest u voor een echt vuur, dat brandt op bio ethanol. Onze luxe bio ethanol haarden van Planika zijn zeer eenvoudig in gebruik en geven een zeer sfeervol vuur.

Bekijk ons uitgebreide assortiment kachels

Open haard moderniseren? Ontdek de mogelijkheden!

Oude houtkachel opknappen

Heeft u een vrijstaande houtkachel en wilt u uw oude houtkachel opknappen? Dan adviseren wij toch om de houtkachel te vervangen door een nieuwe, moderne houtkachel. Wij hebben schitterende vrijstaande houtkachels van merken zoals Dik Geurts, Spartherm, Contura en Jotul. Deze kachels hebben een hoger rendement, schitterend vuurzicht en onze monteurs zorgen voor de juiste installatie, zodat u de houtkachel veilig kunt gebruiken. 
Wilt u de open haard renoveren? Maak een afspraak met één van onze adviseurs. Neem foto’s mee van de bestaande situatie en wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden in uw woning. Wij denken graag met u mee hoe we de open haard kunnen moderniseren. Met een nieuwe haard of kachel bespaart u in de stookkosten en kunt u weer jaren genieten van de warmte en sfeer van vuur. U bent van harte welkom in onze 1.500m² showroom in Barneveld.

Bekijk onze houthaarden Klik hier voor de showroompagina