Vuur verbindt. Dat is niet nieuw, maar is al eeuwen het geval. Samen komen rond het houtvuur. Tegenwoordig niet alleen om warm te blijven, maar ook voor gezelligheid. Om dit geluid ook in Den Haag te laten horen, is er een petitie voor behoud van houtvuur. 

Heeft u zelf een houtkachel? Dan weet u dat er niets is wat in de buurt komt van de unieke sfeer die een houtkachel met zich meebrengt. De warmte, de bewegende vlammen, de oranjerode gloed van het vuur... Geweldig! Toch is houtstook ook vaak een onderwerp van kritiek. Moties worden ingediend en sommige gemeenten kondigen strengere regels aan. Om een tegengeluid te laten horen, is er nu de Petitie Houtvuur

Samen sterk voor het behoud van houtvuur

De Groene Stoker is een petitie gestart voor behoud van houtvuur. „Houtstokers hebben zich de afgelopen jaren flexibel en coöperatief opgesteld, maar nu is het genoeg. Door je aan de regels van schoon en verantwoord stoken te houden en rekening te houden met de weersomstandigheden, bezorg je niemand onnodig overlast”, schrijft de stichting bij de aankondiging van de petitie. "Juist in deze tijd snakken we naar gezelligheid. Met een verantwoord vuur in de kachel genieten we van warmte en gezellige winterdagen."

Let bij het stoken van houtvuur op de 4 pijlers

Ook bij Van Manen zijn wij natuurlijk voor het stoken van een houtvuur, maar dan wel op een verantwoorde manier! Voor u hout gaat stoken, moet u namelijk letten op de 4 pijlers:

Wilt u ook blijven genieten van uw houtkachel?

Hoewel houtstook op dit moment mag volgens de wet, is het goed om in een tijd van toenemende kritiek een tegengeluid te laten horen. Wilt u ook blijven genieten van uw vrijstaande houtkachel of inbouw houthaard? Teken dan petitie van De Groene Stoker. Let op, wanneer u uw gegevens heeft ingevoerd op de website, moet u deze nog bevestigen via de mail. Pas dan telt uw stem. De duizenden handtekeningen worden overhandigd in Den Haag. Daarmee bewijzen liefhebbers van houtvuur echt werk te maken van goed en verantwoord stoken. En dat is waar het om draait, toch? Op een verantwoorde manier genieten. Wilt u meer weten over onze houtkachels, neem contact op met de showroom

Meer lezen?