Wilt u weten welke haard het beste aansluit bij uw wensen en uw interieurstijl? Met behulp van ons moodboard ontdekt u welke haard bij u past. 

Genieten van een sfeervolle haard of kachel die perfect bij uw wensen aansluit. Dat vindt u belangrijk, maar ook wij willen graag dat u helemaal tevreden bent over het uiteindelijke resultaat. Maar welke haard past bij u? En ook heel belangrijk, wat past bij uw interieur? Wat wilt u uitstralen? De haard is vaak een blikvanger in uw woning. Het is dan ook mooi als deze past bij de rest van uw interieur!  

Om samen met uw adviseur de juiste keuze te maken, heeft Van Manen een  applicatie ontwikkeld waarbij u makkelijk uw eigen moodboard kunt samenstellen. Via dit moodboard kunt u eenvoudig aangeven welke kleuren, materialen en stijlen u gebruikt in uw woning. U heeft hierbij de keuze uit verschillende foto’s uit onze database om uw stijl perfect weer te geven. Ook kunt u uw eigen foto’s uploaden. Aan de hand van het moodboard kijken we samen welke haard of kachel bij u past. Wij hebben een aantal stijlen voor u gedefinieerd om een makkelijke start te maken, maar u kunt ook met een leeg ‘board’ starten en zelf de foto’s selecteren of uploaden.

Stijlvol en klassiek

Een stijlvol en klassiek interieur straalt luxe en elegantie uit. Kleuren als donkerrood, dieppaars, donkerblauw maar ook zwart en bruintinten worden gebruikt. Dit vaak in combinatie met goud, zilver, brons of crème. Dit kan terugkomen in stoffen, maar ook bijvoorbeeld in de lijsten van mooi vergulde spiegels, zilveren kandelaars die op de eettafel branden of een bronzen beeld dat de schouw siert. Meubels zijn vaak van donker hout in combinatie met weelderige stoffen. Dit allemaal ambachtelijk vervaardigd en fraai afgewerkt. Herkent u uw stijl hierin?

Klik hier om een stijlvol en klassiek moodboard te maken

Comfort en relax

Vindt u het belangrijk  om te ontspannen na een lange dag werken? Is uw interieur hier ook op aangepast? Bijvoorbeeld een grote loungebank in de woonkamer met zachte kussens, waar u zich kunt nestelen met een goed glas wijn. Dan kunt u het beste starten bij het moodboard Comfort en relax. Kenmerkend aan deze stijl is een eigentijds en comfortabel interieur, dat staat in het teken van gemak.

Klik hier om een comfort en relax moodboard te maken

Modern en design

Bij de woonstijl modern en design horen materialen als leer, hout en RVS. Deze verschillende materialen worden op een gedurfde manier gecombineerd om zo een eigentijdse uitstraling te creëren. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van minimalistische ontwerpen en futuristisch design. Harde kleuren kunnen gecombineerd worden met rustige neutrale kleurtinten om zo tot een prachtig, strak totaalbeeld te komen. De kunst van het weglaten is kenmerkend voor deze woonstijl.

Klik hier om een modern en design moodboard te maken

Stoer en lifestyle

In deze woonstijl vindt u kleuren die qua tinten dicht bij elkaar liggen. Meest zijn dit rustige, neutrale, subtiele kleuren. De variatie wordt vooral gezocht in het gebruik van materialen. Hierbij kunt u denken aan een robuuste houten eettafel met een stoer metalen onderstel in combinatie met suède eetkamerstoelen. Door de basis rustig te houden, kunt u volop variëren met accessoires. Hiermee creëert u makkelijk een totaal andere uitstraling, waarbij de basis gelijk blijft.  

Klik hier om een stoer en lifestyle moodboard te maken

Landelijk en romantisch

Een druk leven vraagt om een rustige, sfeervolle basis. Dit kunt u creëren door een landelijke stijl te combineren met romantische tinten. Hierbij kunt u denken aan glanzend satijn, sierlijke accesoires en aaibare materialen. Rustige, romantische kleuren worden gebruikt. Zo kunt u eenvoudig neutrale kleuren combineren met bijvoorbeeld oudroze. Elegant meteen klassieke twist.

Klik hier om een landelijk en romantisch moodboard te maken 

Uw eigen moodboard

Wilt u uw eigen leefomgeving creëren zonder invloed van buitenaf? Dan kunt u hier met een blanco moodboard beginnen. U kunt afbeeldingen uit onze database selecteren, maar ook eigen foto’s uploaden. Deze module is ideaal als u verschillende stijlen met elkaar gecombineerd heeft. Een grote, comfortabele loungebak in het midden van de kamer, een robuuste houten eettafel met een stoer metalen onderstel, een bronzen beeld op de schouw? Ieder heeft zijn eigen stijl.

Klik hier om uw eigen moodboard te maken