Stoken als het mistig is of windstil? Is dat verstandig? Check voor het stoken eerst het stookalert, zodat u zeker weet dat de weersomstandigheden optimaal zijn. 

Kunt u ook zo genieten van een sfeervol houtvuur? Van de geur en het geluid van knapperend hout? Dat begrijpen wij helemaal!

Neem uw verantwoordelijkheid

Met een houthaard creëert u een ongekende sfeer en warmte. Als liefhebber van houtstook is het wel belangrijk dat u uw verantwoordelijkheid neemt voor uw leef-en woonomgeving. Dat kunt u doen door gebruik te maken van de Zwitserse Methode. Ook is het verstandig dat u voor het stoken het stookalert raadpleegt. 

Het Sfeerverwarmingsgilde heeft deze handige tool gemaakt om u als stoker alert te maken op mogelijk beperkende weersomstandigheden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verschillende kleurcodes. 

Kleurcodes van het stookalert

  • Code Groen - De verwachte weerstomstandigheden zijn prima om uw haard of kachel te stoken. Er staat in dit geval een windje en het is niet mistig.
  • Code Oranje - De verwachte weerstomstandigheden zijn zodanig dat uw aandacht wordt gevraagd. Wanneer code Oranje wordt aangegeven, is het windstil of mistig. Het Sfeerverwarmingsgilde adviseert in deze gevallen uw houtkachel niet te stoken en te kiezen voor alternatieve verwarmingsbronnen. 
 

Wilt u het stookalert voor uw provincie weten?

 

 

 

Van Manen gaat voor duurzaamheid

Ook als u meer wilt weten over verantwoord stoken met een houthaard, bent u bij Van Manen haarden en kachels aan het juiste adres. Breng een bezoek aan onze showroom! Wij geven u graag tips waar u op moet letten bij het stoken van een schitterend houtvuur.