Wilt u genieten van een sfeervol, levendig vlammenspel zonder rookoverlast? Als extra service organiseert Van Manen gratis stookavonden.

Geen overlastsituaties door goed stoken

Om optimaal te genieten van uw houtvuur, is het belangrijk om op de juiste manier te stoken. Zo krijgt u niet alleen de perfecte vlam, maar is er ook van rookoverlast geen sprake. Door tegenstanders en gedupeerden van overlastsituaties wordt het stoken van hout vaak als "ouderwets" en "ongezond" neergezet. Onjuist, vinden wij bij Van Manen haarden en kachels. Het stoken van hout, mits wordt voldaan aan de juiste voorwaarden, is juist een verantwoorde en sfeervolle wijze van verwarmen!

 

Goed hout en de juiste technieken

Wij zijn experts op het gebied van houtstoken en weten als geen ander welk hout u het beste kunt gebruiken en welke technieken u moet toepassen. Want een goed vuur stoken, is niet zo eenvoudig! 

Een goed houtvuur voldoet aan 3 eisen:

1) Goede opbouw
2) Genoeg luchttoevoer
3) Het juiste hout

De Zwitserse Methode

Tijdens de stookavond legt een adviseur u de theorie uit van de Zwitserse Methode door middel van een presentatie. Uiteraard vertellen wij ook welk hout u het beste kunt gebruiken. Vervolgens brengt u deze theorie samen met de adviseur in de praktijk. Wij gebruiken hiervoor verschillende haarden in onze showroom. Geeft u bij het aanmelden dan ook aan welk type houtkachel (vrijstaand of inbouw) u zelf heeft zodat u in een zelfde soort haard kunt stoken.

Programma:

19.15 uur Ontvangst in onze showroom
19.30 uur Start presentatie
20.30 uur Pauze
20.45 uur Stoken met de adviseur in onze showroom
21.30 uur Einde stookavond


De volgende stookavond wordt georganiseerd op:

  • dinsdag 26 november 2019
  • dinsdag 14 januari 2020
  • dinsdag 11 februari 2020
  • dinsdag 10 maart 2020
  • dinsdag 14 april 2020

U kunt zich via het formulier aanmelden voor de stookavond, hier kunt u ook de datum kiezen.

Aanmelden voor de stookavond

Meld u aan door onderstaand formulier in te vullen. Geef hierbij aan welk type haard u heeft en met hoeveel personen u wenst te komen. Ook kunt u hier kiezen voor de gewenste datum. Vragen? Stuur dan een e-mail naar communicatie@huisenhaard.nl