Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, biomassaketels en pelletkachels. Ontdek het uitgebreide assortiment in onze showroom en profiteer van de ISDE subsidie. 

ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken, die ook in 2019 wordt voortgezet. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Wanneer kunt u de ISDE aanvragen?

Aanvragen kan tot en met 31 december 2019. RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort pelletkachel. 

Regels aangescherpt per januari 2018

In 2018 zijn de regels voor de aanvraag van de ISDE-subsidie aangescherpt. De installatie van een pelletkachel moet namelijk veilig en correct worden uitgevoerd door een gecertificeerd installateur. Van Manen is zo'n erkende installateur, dus bij ons bent u aan het juiste adres voor de aankoop en installatie van een pelletkachel mét gebruik van de subsidieregeling. 

De ISDE subsidie op pelletkachels in 2019

Op 30 november 2016 informeerde Minister Kamp de Kamer (in een kamerbrief) over de SDE+. Daarin benoemde hij ook de plannen voor de ISDE. De regeling is in de Staatscourant gepubliceerd op 6 december. De ISDE opende 2 januari 2017 met een totaal budget van € 90 miljoen voor 2017. Voor 2018 en 2019 is dit bedrag verhoogd naar € 100 miljoen. 

Lees alles over de ISDE subsidie op de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland, kortweg RVO.

Klik op onderstaand beeldmerk om naar de website te gaan.

Afbeeldingsresultaat voor logo rvo

Ontdek ons veelzijdige aanbod pelletkachels  

Wilt u ook een milieubewuste kachel? Breng een bezoek aan onze sfeervolle showroom en ontdek ons assortiment pelletkachels. Onze adviseurs demonstreren graag de werking van een pelletkachel en kunnen u alles vertellen wat u  moet weten. Zien we u binnenkort?