Genieten van een heerlijke warmte én daarbij gebruik maken van de Investerings Subsidie Duurzame Energie (ISDE)? Dan is nú het moment om toe te slaan! Per januari 2020 wordt namelijk de subsidieregeling voor pelletkachels stop gezet. Waarom? Lees het hier. 

Pelletkachel valt in 2020 niet meer onder de ISDE subsidie

De pelletkachel verdwijnt volgend jaar uit de ISDE-regeling. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat wil de aanschaf van een pelletkachel niet langer financieel ondersteunen. Door het grote aantal pelletkachels dat geïnstalleerd wordt in Nederland, is het niet mogelijk om al deze installaties te controleren. En ondanks duidelijke regelgeving, zijn er veel installateurs die de kachel niet goed installeren. Het feit dat pelletkachels ook worden verkocht door de doe-het-zelf-markt, draagt hier negatief aan bij. 

Laat uw pelletkachel installeren door een DE-erkend bedrijf

In 2016 werd de ISDE subsidie voor pelletkachels ingevoerd. Dat jaar maakten zo'n 9000 consumenten gebruik van de subsidie. In 2017 en 2018 waren dat er in totaal 13.000. Ondertussen staan er zo'n 65.000 pelletkachels in Nederland. Maar ook zonder de ISDE subsidie, blijft de pelletkachel een duurzame manier van woningverwarming, mits de installatie gebeurt door een DE-erkend bedrijf, zoals Van Manen. 

Pelletkachel kopen? Bezoek onze uitgebreide showroom

Bent u op zoek naar een pelletkachel? Bezoek dan onze showroom, koop een mooie pelletkachel en vraag uw subsidie aan! Dit jaar is er 100 miljoen euro beschikbaar voor de ISDE-regeling, waar ook de aanschaf van een warmtepomp en zonneboilers onder valt. De verwachting is dat dit potje voor het einde van 2019 leeg is. Plan dus binnenkort uw bezoek aan onze uitgebreide showroom waar diverse pelletkachels brandend zijn opgesteld. Onze adviseur voorziet u graag van meer informatie. 

Meer lezen over pelletkachels?