Twijfelt u over welke houtkachel u wilt kopen? Laat u inspireren door onze top 3 populairste houtkachels! Deze houtkachels zijn op dit moment de meeste populaire modellen. Wilt u meer weten over ons assortiment houtkachels? Kom langs in onze showroom!

Laat u inspireren door onze top 3 houtkachels

We zullen u niet langer in spanning houden, maar onze top 3 houtkachels van dit moment meteen uit de doeken doen.

Top 3 populairste houtkachels:

  1. Dik Geurts Folke
  2. Kalfire W66/48S
  3. Contura 556 Style

Een top 3 met heel verschillende toestellen. Niet alleen kachels van 3 verschillende merken, maar zowel een inbouwhaard als twee vrijstaande houtkachels staan in de top 3 van Van Manen! Wat ze wel gemeen hebben is het 3-zijdige vuurzicht. Laten we deze toestellen eens wat beter bekijken.

Vraag ons Houtkachel Magazine aan

Wilt u meer weten over een Houtkachel van Van Manen? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Strakke 3-zijdige houtkachel van Dik Geurts

De Dik Geurts Folke is een vrijstaande houtkachel met 3-zijdig vuurzicht. Het vuur ziet u niet alleen door de grote frontruit, maar ook door de twee ruiten aan de zijkant van de kachel. Dit maakt de sfeerbeleving optimaal. Het praktische houtvak onder de stookkamer maakt de kachel een sfeervol meubelstuk, ook wanneer de kachel niet brandt. Én u heeft altijd hout bij de hand wanneer u wilt stoken! 

Sfeervolle inbouw houthaard van Kalfire

Wilt u liever een inbouwhaard dan een vrijstaande kachel? Dan is de Kalfire W66/48S misschien wel de haard van uw dromen! Ook de Kalfire is een 3-zijdige houthaard, maar dan met 1 grote ruit in plaats van 3 aparte ruiten. Door het ontbreken van kaders op de hoeken en aan de onderzijde, heeft u vrij zicht op het vlammenspel. Daarnaast is de haard ook nog eens eenvoudig in gebruik. Kalfire maakt bij deze haard gebruik van een kleppensysteem dat de luchttoevoer regelt. Ook de liftdeur maakt deze haard heel eenvoudig om in te stoken. 

Vrijstaande houtkachel van Contura met ronde vormen

Op nummer 3 van onze top 3 populairste houtkachels van dit moment staat de Contura 556 Style. Wéér een toestel met 3-zijdig vuurzicht! En wij snappen dat wel. Door te kiezen voor een haard of kachel met 3-zijdig vuurzicht, geniet u optimaal van het levendige vlammenspel en heeft u vanuit meerdere hoeken zicht op het vuur. Bent u op zoek naar een houtkachel met een zachtere vormgeving? Dan is de Contura 556 Style misschien iets voor u. Contura maakt bij deze fraaie houtkachel gebruik van ronde vormen. Deze kachel past hiermee goed in verschillende interieurstijlen. Het 3-zijdig vuur is werkelijk prachtig! De Contura 556 Style staat garant voor optimaal genieten. 

Leer stoken tijdens onze stookavond

Wanneer u overgaat tot de aankoop van een houtkachel bij Van Manen Haarden & Kachels, krijgt u een stooktraining cadeau. Tijdens deze stookavond leert u verantwoord stoken. Wanneer u stookt via de Zwitserse Methode, bent u verzekerd van een goed vuur zonder overlast en een optimaal vlambeeld. 

Ontdek ons uitgebreide assortiment houtkachels

Natuurlijk hebben wij nog veel meer houtkachels en houthaarden in ons assortiment. Belangrijkste aan een houtkachel is dat deze aansluit bij uw wensen. Hoe u daar het beste achter kunt komen? Door een bezoek aan onze showroom! Maak uw wensen kenbaar bij onze adviseur en wij vertellen u graag de mogelijkheden. Wilt u nu al meer weten over houtkachels? Lees dan verder op onze website: