De haard en de televisie. Beide een bron van ontspanning. Maar kunt u uw televisie ook boven de haard hangen? Vanaf uw bank heerlijk genieten van het haardvuur terwijl u naar de televisie kijkt? Het antwoord is: ja, dat is mogelijk!

Het hangen van een televisie boven uw haard brengt echter wel enkele risico’s met zich mee. En niet iedere haard of situatie leent zich hiervoor. Geen nood, onze adviseurs helpen u bij het maken van een juiste keuze. Waar moet u zoal op letten als u een kachel of haard uitzoekt voor onder uw televisie?

Televisie boven een gashaard of houtkachel?

Naast sfeer is een haard een bron van warmte. Het is daarom belangrijk te letten op de maximale temperatuurafgifte van de haard of kachel. Televisies kunnen beperkt tegen hitte. Bij (moderne) gashaarden is de warmteafgifte, over het algemeen, wat eenvoudiger te regelen dan bij houtkachels. Door goede maatregelen te treffen is het echter mogelijk om bij beide type een televisie boven de haard te plaatsen en zo te genieten van een eigen cinewall in uw woning.

Cinewall met televisie boven de houthaard

Speciale nis voor uw televisie

Door de televisie in een nis te plaatsen zorgen wij ervoor dat de televisie beter beschermd wordt tegen de hitte van de haard. Bijkomend voordeel is de uitstraling: het plaatsen van de televisie in een nis zorgt voor een fraaie integratie in uw (woon)kamer. Bij Van Manen werken wij niet voor niets samen met gerenommeerde interieurstylisten!

De haard náást uw televisie

Een eenvoudigere oplossing is het plaatsen van de haard naast uw televisie. Ook dan heeft u beide blikvangers in elkaars nabijheid. U hoeft zich echter geen zorgen te maken over uw televisie.

De haard in uw tv-meubel geïntegreerd

Bij Van Manen integreren wij ook regelmatig de haard in een televisiemeubel. Door een uniek plateau te ontwikkelen waarbij ruimte voor televisie is gereserveerd, zorgen wij voor een prachtige samenhang van de haard en televisie. Zo heeft u niet alleen een haard, maar ook een prachtig meubel als toevoeging aan uw woning. Bij Van Manen kijken wij dan ook verder dan de haard, wij kijken naar het totaalplaatje.

Cinewall met tv op plateau naast de haard

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u op zoek naar een nieuwe haard? Wilt u deze in de nabijheid van uw televisie plaatsen? Onze adviseurs helpen u verder en gaan op zoek naar de haard die écht bij u past. Kom naar onze showroom en laat u adviseren!