"Gezocht: Parttime verkoopadviseur én monteurs haarden & kachels." Een standaard tekst die gebruikt wordt voor vacatures, maar weinigzeggend. In deze blog lees je meer over werken bij Van Manen. 

Om je een beetje mee te nemen in onze wereld, de wereld van Van Manen haarden en kachels, doet collega Jacco Smitshoek zijn verhaal.

"Na mijn studie wilde ik snel aan het werk"

Oorspronkelijk komt Jacco uit Friesland. Daar heeft hij de opleiding middenkaderfunctionaris bouw gevolgd. "Dit was eigenlijk niet de bedoeling. Nadat ik mijn vmbo opleiding bouwkunde had gedaan, wilde ik eigenlijk meteen aan het werk. Door de crisis in de bouw was dat onmogelijk en ben ik uit nood naar het mbo gegaan."

Ook die studie ging Jacco goed af en naast zijn studie en daarna ging hij aan het werk als rietdekker en timmerman. "De crisis was nog voelbaar, daarom zat een vast contract er niet in. Links en rechts deed ik klusjes en daarmee kon ik toch enige praktijkervaring opdoen."

Jacco mocht op gesprek bij Van Manen haarden en kachels

Jacco werd verliefd, maar een lange afstandsrelatie met zijn vriendin uit Garderen zag hij niet zitten. Hij solliciteerde naar verschillende functies in de omgeving van Garderen en mocht op gesprek komen voor de vacature van monteur bij Van Manen haarden en kachels in Barneveld. 

"Ik mocht meteen aan de slag in de praktijk"

"Ik was blij verrast dat ik werd aangenomen en mocht meteen met een andere monteur mee om de kneepjes van het vak te leren. Mijn technisch inzicht heeft mij er wel bij geholpen dat ik dingen snel op kon nemen. In het begin is het natuurlijk best lastig omdat elk type toestel een andere installatie vraagt. Een houtkachel is weer heel anders dan een gashaard. Ik mocht meteen al veel zelf doen en dat is een heel goede leerschool geweest. Het was fijn om meteen in de praktijk mee te werken, daar leer je uiteindelijk het meeste van."

"De begeleiding bij Van Manen is heel goed"

Het ging zelfs zo goed dat Jacco na 1,5 jaar al zijn eigen bus kreeg en zelfstandig aan het werk mocht. "Eigenlijk ga je altijd met twee monteurs naar een klus. Ook, omdat het plaatsen van een kachel of haard best zwaar is."

Hoewel het Jacco goed beviel als monteur, is hij sinds begin 2018 werkzaam op het bedrijfsbureau en verzorgt hij de werkvoorbereiding en planning. "Het werkt zeker in mijn voordeel dat ik het werk van twee kanten ken. Ook op het bedrijfsbureau kreeg ik goede begeleiding en is het erg gezellig met collega's onderling. Ik zit prima op mijn plek bij Van Manen haarden en kachels."

Warm geworden voor een baan bij Van Manen? 

Zie jij het ook wel zitten om bij ons aan de slag te gaan als monteur haarden en kachels of parttime verkoopadviseur? Wil jij ook graag een goede begeleiding om later zelfstandig aan het werk te kunnen? 

Stuur dan je motivatiebrief met cv en foto naar vacatures@vanmanenkachels.nl

Wil je inhoudelijk meer weten over de actuele vacatures? Kijk dan op onze vacaturepagina