Bezoek onze Showroom
Afbeelding

CV-Pelletkachels

Een CV-pelletkachel combineert de voordelen van een gezellige sfeer, moderne techniek en CV-installaties. U geniet van vuur en tegelijkertijd bespaart u energie.Veel gestelde vragen

Van Manen heeft geen cv-pelletkachels in het assortiment. Niet omdat wij er niet achter kunnen staan, wel omdat het voor een zeer beperkt aantal vraagstukken de juiste oplossing is. De investering voor toestel en installatie weegt voor toepassingen in huis in de meeste gevallen niet op tegen de voordelen. Een CV pelletkachel klinkt als dé perfecte oplossing om op een verantwoorde manier uw volledige woning te verwarmen. Toch zijn niet alle woningen geschikt voor dit systeem. Ook voor u als stoker zijn er meer zaken waar op gelet moet worden dan bij een (pellet)kachel die niet is aangesloten op de centrale verwarming. Wij adviseren daarom om u goed te verdiepen in de materie. Wilt u een CV pelletkachel kopen? Laat u dan goed informeren door een partij met kennis van zaken! Met een haard of kachel brengt u een gezellige sfeer en heerlijke warmte in uw kamer. Een lokale warmtebron die de kamer heerlijk verwarmt. Kiest u voor een pelletkachel op CV, dan verwarmt de CV pelletkachel meer dan alleen uw woonkamer. De CV pelletkachel is dan een onderdeel van de centrale verwarming en kan het water in de keuken of badkamer verwarmen of andere ruimtes. Moderne technieken worden gebruikt, waar u kennis van moet hebben wanneer u kiest voor een CV pelletkachel.
Een CV pelletkachel is een vrijstaande kachel of inbouwhaard gestookt op pellets. De CV pelletkachel wordt aangesloten op de centrale verwarming, zodat deze niet 1 ruimte verwarmt, maar meerdere ruimtes. Ook kan de CV peletkachel via een warmte wisselaar zorgen voor de voorverwarming in de badkamer of keuken. Wilt u een CV pelletkachel kopen? Ga dan naar of deze manier van verwarmen geschikt is voor uw nieuwbouwhuis of bij renovatie van een oudere woning. Ga in zee met een partij die kennis van zaken heeft en laat u goed voorlichten over de voor-en nadelen van een CV pelletkachel. Voor de installatie van een CV pelletkchel is het belangrijk dat deze niet door de gevel wordt doorgevoerd.
Een CV houtkachel heeft vaak een hoger vermogen dan de traditionele haard of kachel en kan daarom worden ingezet als (bij)verwarming voor uw volledige woning. Een hoog rendement houtkachel CV verdeelt het vermogen in een waterzijdig en vuurzijdig vermogen. Dat betekent dat een deel van de warmte wordt gebruikt om het water te verwarmen en een deel als stralingswarmte. Doordat de woningisolatie steeds beter wordt, heeft de CV installatie minder energie nodig om de woning te verwarmen. Plaatst u een houtkachel met cv aansluiting in uw woning, dan kan de CV houtkachel prima voorzien in een deel van de warmtebehoefte. Dit is met name het geval bij kleinere woningen die goed geïsoleerd zijn. Een CV houtkachel is ook geschikt om te combineren met hernieuwsbare energiebronnen zoals de warmtepomp en/of zonnepanelen. Zonnepanelen geven in de winter vaak niet voldoende warmte. Een CV houtkachel biedt dan een snelle en aangename oplossing voor uw warmtevraag.

Misschien klinkt het alleen maar positief om een CV pelletkachel in uw woning te plaatsen, maar er kleven ook nadelen aan! Wilt u een cv pelletkachel kopen? Zet dan de voordelen en nadelen op een rijtje om een weloverwogen beslissing te nemen. Wij zetten hier enkele nadelen op een rij.

  • Niet geschikt als zelfstandige hoofdoplossing
  • Verwarmen kost meer tijd dan vaak gedacht wordt
  • Duurder bij aankoop en installatie

In onze blog "Denk goed na bij een CV-pelletkachel" gaan wij dieper in op bovenstaande nadelen van de CV-pelletkachel.

Kiest u voor een CV pelletkachel? Realiseert u zich dan dat dit toestel meer onderhoud vergt dan een pelletkachel zonder cv aansluiting. Zo kunt u het beste de wisselaar met een harde borstel schoonmaken. Doet u dit om de 3 á 4 maanden om de warmteafgifte optimaal te houden. De warmtewisselaar kan namelijk vervuild raken door veelvuldig gebruik. Met regelmatig onderhoud blijft de warmte-afgifte optimaal en efficiënt. Laat uw schoorsteen vaker vegen, om het risico op schoorsteenbrand te beperken. Door afkoeling van de rookgassen is de kans op vervuiling van het rookkanaal groter. Kleine roetdeeltjes kunnen achterblijven, vandaar dat de schoorsteen vaker geveegd moet worden. Wil u rookoverlast voor de buren beperken? Houd dan voor ogen dat u met een CV pelletkachel vaker stookt dan met een gewone pelletkachel, omdat het meerdere ruimtes moet verwarmen. De kachel heeft voortdurend aandacht nodig voor ene optimale verbranding. Een slechte verbranding laat een sterke geur achter en kan leiden tot rookoverlast.

Onze Alternatieven

Gas
Gas
Hout
Hout
Zelf oplossen
Zelf oplossen
Afspraak maken
Afspraak maken
Pellets
Pellets

Bij topservice horen topmerken

Alle merken uit ons assortiment