Advies op maat

Advies op maat bij Van Manen

Op 3 maart mogen de deuren weer op afspraak open. Ter voorbereiding op uw afspraak in de showroom maken we op een creatieve manier de eerste inventarisatie vast met u mogelijk! Wij bieden daarvoor online advies.

 

Lees meer

CV Pelletkachel

Verwarm uw woning eigentijds en verantwoord

Een CV-pelletkachel combineert de voordelen van een gezellige sfeer, moderne techniek en CV-installaties. U geniet van vuur en tegelijkertijd bespaart u energie.

Bekijk alle CV houtkachels Bezoek onze showroom

Pelletkachel aansluiten op cv

Past een CV pelletkachel in uw woning?

Van Manen heeft geen cv-pelletkachels in het assortiment. Niet omdat wij er niet achter kunnen staan, wel omdat het voor een zeer beperkt aantal vraagstukken de juiste oplossing is. De investering voor toestel en installatie weegt voor toepassingen in huis in de meeste gevallen niet op tegen de voordelen. 

Een CV pelletkachel klinkt als dé perfecte oplossing om op een verantwoorde manier uw volledige woning te verwarmen. Toch zijn niet alle woningen geschikt voor dit systeem. Ook voor u als stoker zijn er meer zaken waar op gelet moet worden dan bij een (pellet)kachel die niet is aangesloten op de centrale verwarming. Wij adviseren daarom om u goed te verdiepen in de materie. Wilt u een CV pelletkachel kopen? Laat u dan goed informeren door een partij met kennis van zaken! 

Met een haard of kachel brengt u een gezellige sfeer en heerlijke warmte in uw kamer. Een lokale warmtebron die de kamer heerlijk verwarmt. Kiest u voor een pelletkachel op CV, dan verwarmt de CV pelletkachel meer dan alleen uw woonkamer. De CV pelletkachel is dan een onderdeel van de centrale verwarming en kan het water in de keuken of badkamer verwarmen of andere ruimtes. Moderne technieken worden gebruikt, waar u kennis van moet hebben wanneer u kiest voor een CV pelletkachel. 

Hoe werkt een pelletkachel met cv aansluiting?

Een CV pelletkachel is een vrijstaande kachel of inbouwhaard gestookt op pellets. De CV pelletkachel wordt aangesloten op de centrale verwarming, zodat deze niet 1 ruimte verwarmt, maar meerdere ruimtes. Ook kan de CV peletkachel via een warmte wisselaar zorgen voor de voorverwarming in de badkamer of keuken. 

Wilt u een CV pelletkachel kopen? Ga dan naar of deze manier van verwarmen geschikt is voor uw nieuwbouwhuis of bij renovatie van een oudere woning. Ga in zee met een partij die kennis van zaken heeft en laat u goed voorlichten over de voor-en nadelen van een CV pelletkachel. Voor de installatie van een CV pelletkchel is het belangrijk dat deze niet door de gevel wordt doorgevoerd. 

De werking van een CV pelletkachel

De voordelen van een pelletkachel met cv aansluiting

De gemiddelde CV pelletkachel heeft een hoger vermogen dan andere pelletkachels. Dat moet ook wel, om ze te kunnen aansluiten op de centrale verwarming. De CV pelletkachel verdeelt het vermogen in een waterzijdig en vuurzijdig vermogen. De warmte van het waterzijdig vermogen wordt gebruikt om water te verwarmen, terwijl het vuurzijdige deel als stralingswarmte fungeert. 

Bij gebruik van een CV pelletkachel is het belangrijk dat uw woning goed geïsoleerd is. Zo heeft de installatie minder energie nodig om de goede temperatuur te bereiken. Zo kan een pelletkachel met cv aansluiting een positieve bijdrage leveren aan uw warmtevraag. 

Wilt u een CV pelletkachel combineren met andere hernieuwsbare energiebronnen? Dat kan! In de winter voldoen zonnepanelen vaak niet doordat de zon minder schijnt en is een warmtepomp niet altijd voldoende om de kou weg te jagen. Een CV pelletkachel of een lokale haard kan dé oplossing zijn om ook tijdens de winter uw woning heerlijk te verwarmen.

Nadelen van de CV pelletkachel

Misschien klinkt het alleen maar positief om een CV pelletkachel in uw woning te plaatsen, maar er kleven ook nadelen aan! Wilt u een cv pelletkachel kopen? Zet dan de voordelen en nadelen op een rijtje om een weloverwogen beslissing te nemen. Wij zetten hier enkele nadelen op een rij. 

  • Niet geschikt als zelfstandige hoofdoplossing
  • Verwarmen kost meer tijd dan vaak gedacht wordt
  • Duurder bij aankoop en installatie

 

In onze blog "Denk goed na bij een CV-pelletkachel" gaan wij dieper in op bovenstaande nadelen van de CV-pelletkachel. 

Nadelen CV pelletkachel op een rij

Onderhoud CV Pelletkachel

Kiest u voor een CV pelletkachel? Realiseert u zich dan dat dit toestel meer onderhoud vergt dan een pelletkachel zonder cv aansluiting. Zo kunt u het beste de wisselaar met een harde borstel schoonmaken. Doet u dit om de 3 á 4 maanden om de warmteafgifte optimaal te houden. De warmtewisselaar kan namelijk vervuild raken door veelvuldig gebruik. Met regelmatig onderhoud blijft de warmte-afgifte optimaal en efficiënt. 

Laat uw schoorsteen vaker vegen, om het risico op schoorsteenbrand te beperken. Door afkoeling van de rookgassen is de kans op vervuiling van het rookkanaal groter. Kleine roetdeeltjes kunnen achterblijven, vandaar dat de schoorsteen vaker geveegd moet worden. 

Wil u rookoverlast voor de buren beperken? Houd dan voor ogen dat u met een CV pelletkachel vaker stookt dan met een gewone pelletkachel, omdat het meerdere ruimtes moet verwarmen. De kachel heeft voortdurend aandacht nodig voor ene optimale verbranding. Een slechte verbranding laat een sterke geur achter en kan leiden tot rookoverlast. 

 

In 6 stappen naar uw droomhaard

Van oriëntatie tot realisatie; bij Van Manen helpen wij u in uw zoektocht naar de perfecte haard.

Bekijk onze werkwijze

Verantwoord stoken met pellets

Hoe kan u uw woning Verantwoord Verwarmen met een pelletkachel? Wij nemen u middels dit filmpje graag mee in onze visie. Pellets vallen namelijk onder hiernieuwbare energie en een pelletkachel kan als aanvulling dienen op uw warmtepomp of stadsverwarming. 

Al onze toestellen zijn 'EcoDesign Ready', dat betekent dat ze nu al voldoen aan de strengere eisen die in 2020 in Nederland van kracht gaan. Wilt u meer weten over Verantwoord Verwarmen? Bekijk het filmpje, bezoek onze showroom of lees meer in het kenniscentrum.

Naar het kenniscentrum

Pelletkachel showroom altijd actueel

De showroom van pelletkachel specialist Van Manen verandert voortdurend. Bij ons vindt u de nieuwste modellen houthaarden die gebruik maken van de meest moderne technieken. Een groot aantal toestellen zijn brandend te bewonderen in de pelletkachell showroom. Zo kunt u het beste ervaren en beoordelen welke pelletkachel aansluit bij uw wensen en interieur. Een bezoek aan de houtkachel specialist mag dan ook niet ontbreken bij uw zoektocht naar de perfecte houthaard.

De moderne pelletkachel hebben wij in diverse varianten zoals vrijstaand of inbouw. Breng een bezoek aan de pelletkadchel showroom en vind bij de kachelspecialist die moderne pelletkachel die precies aansluit bij uw wensen.

Alle pelletkachels Nieuwsberichten