Verantwoord stoken - Kan Wel!

Hoe kunt u uw woning Verantwoord Verwarmen met een houtkachel? Daarvoor dient uw installatie te voldoen aan vier belangrijke pijlers. 

  1. Een gekeurd toestel (Ecodesign)
  2. Een vakkundige installatie (DE-erkend bedrijf)
  3. De juiste brandstof (schoon en droog)
  4. Goed stookgedrag (kennis en verantwoordelijkheid)

Moeilijk? Integendeel! Kies voor Van Manen haarden en kachels en u heeft al aan punt 1 en 2 voldaan. Tijdens onze stookavond komen punt 3 en 4 uitgebreid aan bod. Zo staat niets u meer in de weg om te genieten van een verantwoord en sfeervol houtvuur! 

Meer over verantwoord hout stoken

Verantwoord stoken

Vrijstaande houtkachels

Samen genieten rond het vuur

Samen met familie of vrienden rondom het knapperende vuur van de houthaard genieten van warmte en sfeer. De levendige vlammen zorgen voor een rode gloed in de kamer en creëert daarmee een sfeer van gezelligheid en intimiteit. Starend in de vlammen vergeet u de zorgen van alledag en geniet u van het moment. Samen herinneringen ophalen of plannen maken voor de toekomst. De warmte en het schitterende vuurzicht, zijn een waardevolle toevoeging voor uw interieur. Niet alleen in de winter, maar ook op frisse dagen in de lente of herfst kunt u genieten van de aangename bijverwarming die een houthaard met zich meebrengt.

Alle vrijstaande houtkachels

Ervaar nostalgie met een houthaard

Zolang de mensheid er is, is er vuur. Vuur is één van de vier elementen van de natuur, naast aarde, water en lucht. Uit deze vier oerprincipes is alles opgebouwd. Het element vuur staat voor energie, voor passie, voor kracht. Met een houthaard kunt u deze energie in huis halen. Onze voorouders gebruikten hetzelfde vuur om zich aan te warmen en voedsel te verhitten. Vuur is niet veranderd, kachels wel. Onze moderne houthaarden zijn voorzien van de nieuwste technieken, zodat u onbezorgd kunt genieten van een veilig en duurzaam vuur. Wilt u een houthaard kopen? Met een moderne houthaard haalt u eenvoudig een stukje nostalgie in huis, maar in een eigentijds jasje.

Alle inbouw houtkachels

Inbouw houtkachels

Jøtul F163, een moderne houthaard

Eigentijdse vormgeving, een optimaal rendement en een goed passend vermogen, deze eigenschappen komen samen in de Jotul F163. Deze sfeervolle houtkachel is passend bij een goed geïsoleerde woning of een wat kleinere woonkamer. De Jøtul F163 is eenvoudig in gebruik en past met zijn moderne uiterlijk in vrijwel ieder interieur. Wilt u meer weten over deze schitterende houtkachel of alles leren over verantwoord stoken met een houtkachel? Neem contact met ons op, wij vertellen u graag meer over deze prachtige vrijstaande kachel van Jotul.

Bekijk deze kachel hier

Verantwoord Verwarmen met
een houtkachel

Wie kan het nog? Goed hout stoken? Het is van groot belang dat u goed leert stoken wanneer u kiest voor een houthaard. Een eigentijdse houtkachel is een echte sfeermaker in huis en bij verantwoord gebruik een CO2 neutraal toestel. Wilt u meer informatie over Verantwoord Verwarmen met een houtkachel? Bekijk het filmpje, bezoek onze showroom of meld u aan voor de stookavond.

Stookavond bij Van Manen

In 6 stappen naar uw droomhaard

Van oriëntatie tot realisatie; bij Harlekijn helpen wij u in uw zoektocht naar de perfecte haard.

Bekijk onze werkwijze

Houtkachel kopen in de showroom

De showroom van houtkachel specialist Harlekijn is altijd up-to-date. Regelmatig ondergaat onze houtkachel showroom een metamorfose en worden oude modellen vervangen door nieuwe haarden en kachels voorzien van de nieuwste technieken. Wilt u een houthaard kopen? Wij hebben diverse modellen in onze uitgebreide showroom. Zoekt u een moderne houthaard? Ontdek de ongekende mogelijkheden bij Harlekijn haarden en kachels. Laat u verrassen door ons uitgebreide assortiment houthaarden! Een bezoek aan onze houtkachel showroom is elke keer weer een beleving op zich.

Alle houtkachelsAlle nieuwsberichten

Een greep uit ons assortiment...

Kalfire W71/62F
Bekijk dit product
Moderne, vierkante fronthaard met ruim zicht op de vlammen.
Brandend in de showroom
Dik Geurts Instyle 700
Bekijk dit product
Stijlvolle inbouwhaard met schitterend breed vuurbeeld.
Brandend in de showroom
Jøtul F 163
Bekijk dit product
De Jøtul F163: een moderne houthaard ideaal voor plaatsing in een hoek.
Vergelijkbaar product in de showroom
Contura 556 Style Glass
Bekijk dit product
De prachtige glazen deur zorgt voor een moderne, strakke uitstraling.
Vergelijkbaar product in de showroom