Bereken het benodigde vermogen met van Manen haarden en kachels

Van Manen haarden en kachels staat voor optimaal genieten. Bij de keuze van een haard is het vermogen een van de bepalende factoren. Kies voor een haard die wat betreft warmteafgifte past bij de ruimte waarin hij staat. Bij een te grote haard moet u namelijk het vuur vaker temperen om de warmte onder controle te houden. En dat gaat weer ten koste van uw sfeerbeeld en juist daarvoor wilt u toch een haard.

Welke haard past bij u?
U kunt op eenvoudige wijze het vermogen bepalen van de haard om de gewenste ruimte te verwarmen. In de grafiek hieronder ziet u het vermogen uitgedrukt in kilowatt (kW). De te verwarmen ruimte wordt uitgedrukt in kubieke meters (m3). Het aantal kubieke meters bepaalt u door de lengte, breedte en hoogte van de ruimte met elkaar te vermenigvuldigen.

Op het snijpunt van één van de drie lijnen kunt u vervolgens het benodigde vermogen aflezen. Welke van de drie lijnen u moet kiezen, hangt af van de mate waarin uw woning is geïsoleerd. Lijn A geldt voor een goed geïsoleerde woning voorzien van dubbele beglazing, muurisolatie en vloerisolatie. 

Lijn B geldt voor een redelijk geïsoleerde woning, minimaal voorzien van dubbele beglazing. 
Lijn C geldt voor een slecht geïsoleerde woning en heeft geen van de hierboven genoemde vormen van isolatie. 

Er zijn echter ook nog bepaalde factoren waardoor het warmteverlies in de woning vergroot wordt. Denkt u maar eens aan een open keuken of een open trap. Hierdoor gaat veel warmte verloren. Dit warmteverlies kan worden opgevangen door in dergelijke situaties een haard of kachel met een groter vermogen te kiezen. Daarom adviseren wij u altijd met uw persoonlijk adviseur te overleggen voordat u een keuze maakt. De adviseur van Van Manen haarden en kachels helpt u graag verder.