Rookkanalen bij van Manen haarden en kachels

gas

hout

ventilatoren


Bij een schoorsteen denken wij vaak aan een gemetselde schacht die al tijdens de bouw van het huis gerealiseerd is. Schoorstenen of misschien beter gezegd rookgasafvoer- kanalen, heb je tegenwoordig echter in allerlei soorten en materialen. Een rookgasafvoer kanaal kan uiteraard nog steeds een gemetselde schacht zijn, maar zou bijvoorbeeld ook kunnen bestaan uit dubbelwandig geïsoleerde RVS pijpen.

Voor gastoestellen zijn er concentrische systemen. Rookgasafvoerkanalen worden ook steeds vaker later in een woning aangebracht. Veel gestelde waarop wij u van technische kennis kunnen voorzien zijn bijvoorbeeld:

-          Hoe een rookgasafvoerkanaal het beste kan worden aangelegd?

-          Hoe het apparaat moet worden aangesloten op de rookgasafvoer?

-          Hoe de veiligheid kan worden gewaarborgd?

Rookkanalen gashaarden

Rookgaskanalen, oftewel afvoersystemen toegepast voor gasgestookte toestellen zijn onderdruk- of balanssystemen die de verbrandingsgassen door natuurlijke trek afvoeren tot buiten de woning.

Voor gashaarden hebben we enkele onderscheidene afvoersystemen:

  • Afvoersystemen voor de traditionele gashaarden;
  • Afvoersystemen voor de gesloten gashaarden;
  • Afvoersystemen voor de gasgestookte openhaarden;
  • Renovatie van bestaande afvoerkanalen door middel van flexibele of starre buis.

Lees verder op onze gasrookkanalen pagina.

Rookkanalen hout

Rookkanalen toegepast voor houthaarden zijn onderdruksystemen die de verbrandingsgassen op natuurlijke wijze afvoeren tot buiten de woning.
Afvoersystemen zijn op grond van het toegepaste materiaal in te delen in twee hoofdgroepen:

  • Afvoerkanalen (gemaakt van steenachtig materiaal);
  • Afvoerleidingen (metalen systemen)

Lees verder op onze houtrookkanalen pagina.

De medewerkers van Van Manen haarden en kachels beschikken over die kennis. Meer weten over rookkanaal voor gas of hout? Kijk online of kom naar Barneveld en vraag onze adviseurs. Zij staan altijd voor u klaar om u te adviseren en te inspireren. Samen gaan we voor de beste oplossing rondom uw haard of kachel en het rookkanaal.

Wanneer u vragen hebt rondom rookkanalen kunt u kijken bij onze veelgestelde vragen. Mocht u vraag nog niet bij deze vragen vermeld staan, dan ontvangen wij graag uw vraag via de serviceafdeling.