Bezoek onze Showroom
Afbeelding

Service en onderhoud Pellets

Vanzelfsprekend voor klanten van Van Manen haarden en kachels

Afbeelding

Service en onderhoud pelletkachels

Een pelletkachel verbrandt pellets (samengeperst, organisch restafval), dit laat resten as achter en aanslag in de kachel. Het is daarom van belang dat u regelmatig de pelletkachel schoon maakt. De meest moderne pelletkachels zijn zelf al voorzien van een reinigings element. Lees de gebruiksaanwijzing daarom goed door om precies te weten welk onderhoud uw pelletkachel nodig heeft. U kunt de kachel namelijk niet al het werk laten doen. Door zelf de kachel ook te reinigen, zal het toestel langer meegaan en niet in een storing vallen. Zo beleeft u langer plezier aan uw pelletkachel. Wat kunt u zelf doen?

  • Vuurkorf -Om goed te kunnen branden, is het belangrijk dat de vuurkorf niet verstopt zit.
  • Aslade legen -De as van de pelletkachel kunt u in de container gooien, maar ook gebruiken als voeding buiten tussen gras, planten en bomen. Let op dat bij het verwijderen geen gloeiende delen meer in de as aanwezig zijn.
  • Ruit reinigen -Wanneer de kachel afgekoeld is, kunt u met een reinigingsdoekje de ruit schoonvegen en droog wrijven met keukenrol.
  • Reinigen van de warmtewisselaar
  • Ventilatoren schoon houden

In bovenstaande tabel vindt u onze tarieven voor service en onderhoud van pellethaarden.

Pelletkachel onderhoud door Van Manen

Afhankelijk van het aantal stookuren, is het verstandig om uw pelletkachel eens per jaar of twee jaar te laten onderhouden door onze onderhoudmonteurs. Daarbij wordt de pelletkachel weer gebruiksklaar gemaakt. Na een jaar stoken kan vervuiling (as) als isolator worden gezien en verliest u rendement. Goed onderhoud zorgt dus voor een hoger rendement! Bij een CV pelletkachel zal dit onderhoud wat langer duren. Alle kanalen en motoren worden gereinigd zodat u weer veilig en verantwoord pellets kunt stoken.