Bezoek onze Showroom
Afbeelding

DE-Erkend

Kiest u voor Van Manen haarden en kachels? Dan gaat u in zee met een Duurzame Energie (DE) erkend bedrijf met vakkundige adviseurs en installateurs.

Kennis over regelgeving omtrent haarden en kachels

Het geven van een goed advies en het verantwoord installeren van een haard of kachel vereist veel vakmanschap, feeling en betrouwbaarheid. Hoe u als consument duidelijk heeft dat u bij de goede partij zit wat betreft de haarden-en kachelbranche? Om consumenten zekerheid te bieden dat een installateur over de juiste kennis beschikt, heeft de Nederlandse overheid de DE-erkenning (Duurzame Energie) in het leven geroepen. Dat is te herkennen aan de erkenning van Stichting Evis. 

Ook voor het jaar 2021 is Van Manen Haarden & Kachels erkend bedrijf voor het installeren en onderhouden van gasgestookte haarden en kachels én voor biomassa gestookte haarden en kachels (pelletkachels en houtkachels). Dit is een bewijs dat wij over de nodige vakbekwaamheid en kennis beschikken!

Adviseurs en installateurs hebben juiste kennis in huis

Onze adviseurs en installateurs beschikken over actuele kennis en regelgeving omtrent haarden en kachels. Dat begint in onze showroom. Wanneer u zich gaat oriënteren in onze showroom of via online advies, kan onze adviseur u precies vertellen welke haard of kachel het beste past bij uw situatie. Ook bij het thuisbezoek en de installatie, merkt u dat onze medewerkers de juiste kennis in huis hebben. 

Certificering van installateurs 

De Europese Gemeenschap heeft in 2009 richtlijnen opgesteld dat de EG-lidstaten moeten inzetten op opleiding en certificering van installateurs en bedrijven die handelen in bio-toestellen. Op grond van de Europese Richtlijn Hernieuwbare Energie (RES) bevordert de Nederlandse overheid dat houtgestookte haarden, kachels en ketels alleen nog worden geïnstalleerd door een gecertificeerde installateur die in het bezit is van het diploma Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen.

Veilige installatie door Van Manen

Erkende DE-bedrijven laten alle houtgestookte haarden, kachels en ketels installeren door zo'n gecertificeerde DE-installateur. Bij oplevering krijgt u een ondertekende verklaring van de gecertificeerde installateur. Zo weet u zeker dat uw toestel is geïnstalleerd door een vakkundig installateur. De installateur moet regelmatig deelnemen aan opleidingen en examens die namens de overheid jaarlijks worden gecontroleerd en geaccrediteerd. Wilt u een haard of kachel kopen? Kies dan voor een DE-erkend bedrijf zoals Van Manen. U bent van harte welkom in onze showroom

Kom naar onze showroom!

Een magisch vuur van dansende vlammen, een goudgele gloed die de ruimte sprookjesachtig verlicht en natuurlijk de heerlijke warmte waaraan u zich kunt verwarmen. Een haard of kachel is niet iets om over te vertellen, een haard moet u zien, de warmte voelen en het vuur zelf ervaren. Bezoek daarom onze sfeervolle showroom! Wij helpen u graag met het creëren van verantwoorde verwarming, passend in uw woning. Onze kundige adviseurs staan voor u klaar.

SHOWROOM