Bezoek onze Showroom
Afbeelding

Certificeringen

Van Manen is een betrouwbare partij, een erkend bedrijf met vakkundige adviseurs en adviseurs. Dat ziet u niet alleen aan onze manier van werken, maar ook aan onze certificaten.

Waarom kiezen voor Van Manen in Barneveld?

Van Manen is een betrouwbare partij wanneer het gaat om de verkoop en installatie van haarden en kachels. Dat kunnen we natuurlijk makkelijk zelf zeggen, meer wij zijn ook in het bezit van verscheidene certificeringen waarin dit vakmanschap naar voren komt. Wij vertellen u graag meer over onze certificeringen en erkenningen.

Welke certificeringen heeft Van Manen? 

- DE erkend bedrijf
- CO vrij gecertificeerd
- Erkend lid NHK (Nederlandse Haarden- en Kachelbranche)
- Evis erkend
- Houtkachels en pelletkachels voldoen aan EcoDesign
- Producten voorzien van CE-keurmerk

Afbeelding


DE erkend bedrijf

Een goede installatie is nodig om optimaal te genieten van een haard of kachel. Ondanks dat de markt voor energiesystemen groeit, heeft niet iedere installateur de juiste kennis van zaken. Van Manen is een DE-erkend bedrijf (Duurzame Energie). Daarmee laten we zien dat de opleiding en certificering van onze installateurs van apparaten voor hernieuwbare energie, op orde is. Hieronder vallen biomassa toestellen zoals houtkachels en pelletkachels. De opleidingen die onze monteurs hebben gevolgd via de NHK, maken dat ons bedrijf DE-erkend is.

CO vrij gecertificeerd

Om onveilige situaties te voorkomen is er sinds 1 april 2023 een nieuwe certificering in het leven geroepen, namelijk de CO vrij certificering. Een CO-vrij gecertificeerd bedrijf wordt jaarlijks door een externe partij (KIWA) gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid van de werkzaamheden. Daarnaast worden de bedrijfsprocessen ook doorlopen. Van Manen moet voldoen aan diverse technische eisen en de juiste apparatuur hebben om controles en installaties uit te voeren. Het gaat bij het CO-vrij certificaat met name om het risico op koolmonoxidevergiftiging in huis te verkleinen.

Lees hier meer over CO vrij certificaatAfbeelding

Erkend lid NHK

Van Manen is erkend lid van de branchevereniging Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK). Dat betekent dat wij staan voor vakmanschap, verantwoordelijkheid en veiligheid. Wij leveren kwaliteit en de NHK ziet hierop toe. Dat betekent onder meer dat ons personeel gecertificeerd is en daarmee op de hoogte is van de diversiteit aan producten, de regelgeving omtrent installatie en de mogelijkheden tot plaatsing van een haard of kachel. 

De verkoopadviseurs van Van Manen volgen een opleiding en ontvangen het Certificaat Vakbekwaam Adviseur Lokale Verwarming. Deze opleiding wordt aangeboden om de vakkennis van verkoopadviseurs te verbeteren om zo professioneel advies te kunnen geven.

De monteurs volgen een bredere opleiding waarbij het technische aspect ook uitgebreid wordt behandeld. Dit is de Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen.Evis-erkend voor installatie en onderhoud

Van Manen is een Evis-erkend bedrijf voor het installeren en onderhouden van gashaarden. Dat betekent dat wij over de benodigde vakbekwaamheid en outillage beschikken voor het installeren en onderhouden van gasgestookte toestellen.

Ook is Van Manen Evis-erkend voor het installeren en onderhouden van biomassa gestookte haarden en kachels. Wij beschikken over de benodigde vakbekwaamheid en outillage voor het installeren en onderhouden van biomassa gestookte toestellen (houtkachels en pelletkachels).

Houtkachels en pelletkachels voldoen aan EcoDesign richtlijnen

Het doel van de EcoDesign richtlijnen is het verbeteren van luchtkwaliteit. In deze richtlijnen worden houtkachels en pelletkachels specifiek genoemd. Met de invoering van EcoDesign mogen niet alle houtkachels (meer) op de markt verhandeld worden. Zo mogen kachels niet meer dan 40 miligram fijnstof per kubieke meter uitstoten en moeten ze een rendement halen van tenminste 75%. Onze houtkachels en pelletkachels voldoen aan de hoogste standaarden en daarmee ook aan de EcoDesign richtlijnen.

Lees meer over EcoDesignKachels voldoen aan EcoDesign richtlijnen

Het doel van de EcoDesign richtlijnen is het verbeteren van luchtkwaliteit. In deze richtlijnen worden houtkachels en pelletkachels specifiek genoemd. Met de invoering van EcoDesign mogen niet alle houtkachels (meer) op de markt verhandeld worden. Zo mogen kachels niet meer dan 40 miligram fijnstof per kubieke meter uitstoten en moeten ze een rendement halen van tenminste 75%. Onze houtkachels en pelletkachels voldoen aan de hoogste standaarden en daarmee ook aan de EcoDesign richtlijnen.

Haarden en kachels voorzien van CE-keurmerk

Het CE-keurmerk betekent dat de haard of kachel getest is door een onafhankelijk laboratorium en dat deze voldoet aan kwaliteitseisen en milieueisen die van kracht zijn in de Europese Unie. Iedere haard en kachel die in de EU verkocht wordt, moet dan ook voorzien zijn van het CE keurmerk.

Afbeelding


Afbeelding

De juiste keuze is Van Manen

Bent u op zoek naar een betrouwbare partij voor uw haard of kachel? Dan bent u bij Van Manen haarden en kachels aan het juiste adres! Zoals u heeft kunnen lezen zijn onze vakmensen gecertificeerd en hebben wij de benodigde papieren in huis om op een goede manier uw haard of kachel te installeren. Wilt u meer weten over onze werkwijze of heeft u nog andere vragen? Ga het gesprek aan met één van onze adviseurs in de showroom. We helpen u graag! 

 

Klik hier voor onze kachels Klik hier voor de showroompagina


Kom naar onze showroom!

Een magisch vuur van dansende vlammen, een goudgele gloed die de ruimte sprookjesachtig verlicht en natuurlijk de heerlijke warmte waaraan u zich kunt verwarmen. Een haard of kachel is niet iets om over te vertellen, een haard moet u zien, de warmte voelen en het vuur zelf ervaren. Bezoek daarom onze sfeervolle showroom! Wij helpen u graag met het creëren van verantwoorde verwarming, passend in uw woning. Onze kundige adviseurs staan voor u klaar.

SHOWROOM