Bezoek onze Showroom

Inbouw gashaarden

Bent u op zoek naar een sfeervolle haard waarbij de volledige aandacht uitgaat naar het vuur? Ontdek dan de voordelen van de inbouw gashaard. Een moderne haard die ingebouwd kan worden in een muur, kast, tv-wand, ombouw of een speciaal ontworpen haardmeubel, zodat de haard één wordt met het interieur. Wat uw wensen ook zijn, niets is te gek! Bij Van Manen Haarden en Kachels hebben we een luxe showroom van 1500m², met het meest complete assortiment aan kachels, haarden en schouwen. U vindt gegarandeerd een inbouw gaskachel die helemaal voldoet aan uw wensen. Lees verder en ontdek de mogelijkheden!

Lees meer
DRU Maestro 75 Eco Wave Gashaard

DRU Maestro 75 Eco Wave

Gas
Genieten van ultiem vuur met deze stijlvolle inbouwhaard van Dru.
€ 5.780,-
DRU Maestro 80/2 Eco Wave Gashaard

DRU Maestro 80/2 Eco Wave

Gas
Prachtige 2-zijdige gashaard uitgerust met de Eco Wave techniek.
€ 6.070,-
DRU Maestro 80/3 Eco Wave Gashaard

DRU Maestro 80/3 Eco Wave

Gas
Prachtige 3-zijdige gashaard met Eco Wave brandertechniek.
€ 6.220,-
Global 60 Triple BF Gashaard

Global 60 Triple BF

Gas
Compacte 3-zijdige gashaard met schitterend vuurzicht en geringe inbouwdiepte.
€ 3.395,-
Kalfire GP70/55S Gashaard

Kalfire GP70/55S

Gas
Luxe 3-zijdige gashaard van Kalfire met hoge ruit en schitterend vuurzicht.
€ 5.380,-
Interieurideeën
Doe inspiratie op bij Van Manen
Kalfire GP75/59F Gashaard

Kalfire GP75/59F

Gas
De sfeer van echt houtvuur, maar met de gemakken van een gashaard.
€ 5.115,-
Kalfire GP80/55C Gashaard

Kalfire GP80/55C

Gas
Moderne hoekhaard van Kalfire voorzien van de nieuwste technieken en prachtig vuur.
€ 5.515,-
Kalfire GP85/55S Gashaard

Kalfire GP85/55S

Gas
Luxe 3-zijdige gashaard van Kalfire, voorzien van de nieuwste technieken.
€ 5.655,-
Kalfire GP85/50R Gashaard

Kalfire GP85/50R

Gas
Van 3 kanten vuurzicht met deze schitterende 3-zijdige haard van Kalfire.
€ 6.505,-
Kalfire G120/41F Gashaard

Kalfire G120/41F

Gas
Innovatieve gashaard van Kalfire met een schitterend vol vlambeeld.
€ 5.375,-
Kalfire G130/37S Gashaard

Kalfire G130/37S

Gas
Met de G 130/37S van Kalfire kunt u genieten van een vol vlambeeld met minder gasverbruik.
€ 5.875,-
Kalfire G160/41F Gashaard

Kalfire G160/41F

Gas
Strakke inbouwhaard met een schitterend zicht op het vlammenspel.
€ 6.085,-
Element 4 Cupido 50 Gashaard

Element 4 Cupido 50

Gas
Moderne gashaard van Element4 met Real Flame Burner.
€ 3.495,-
Element4 Sky T S Gashaard

Element4 Sky T S

Gas
Geniet van twee kanten vuur met de Sky Tunnel S. Een ware eye-catcher voor uw interieur.
€ 6.495,-
Kalfire Gi105/59F Gashaard

Kalfire Gi105/59F

Gas
Geniet van de schitterende vlammen van deze Kalfire gashaard, ook bij laag vermogen.
€ 7.180,-
Kalfire Gi110/55C Gashaard

Kalfire Gi110/55C

Gas
Geniet van een vol en levendig vlammenspel met de Kalfire Gi, ook wanneer u kiest voor minder warmte.
€ 7.710,-
Kalfire Gi115/55S Gashaard

Kalfire Gi115/55S

Gas
Brede Kalfire gashaard met schitterend vuur. Ook bij laag vermogen! Het vuur van de toekomst.
€ 7.840,-
Faber Matrix 800/500 I Gashaard

Faber Matrix 800/500 I

Gas
Sfeervolle gashaard die naar eigen smaak en wens kunt aanpassen.
Prijs op aanvraag
Bellfires View Bell Large Gashaard

Bellfires View Bell Large

Gas
Sfeervolle blikvanger met prachtig 3-zijdig vuurzicht.
€ 5.633,-
Bellfires View Bell Medium Gashaard

Bellfires View Bell Medium

Gas
Geniet van een schitterend vuur.
€ 5.159,-
Bellfires View Bell Small Gashaard

Bellfires View Bell Small

Gas
Moderne, kleine gashaard met prachtig 3-zijdig vuurzicht.
€ 4.744,-
Bellfires View Bell Derby Gashaard

Bellfires View Bell Derby

Gas
Moderne 3-zijdige gashaard met de uitstraling van een open haard.
€ 5.159,-
Bellfires View Bell Topsham Gashaard

Bellfires View Bell Topsham

Gas
Sfeervolle blikvanger met prachtig 3-zijdig vuurzicht.
€ 4.803,-
Bellfires View Bell Vertical Gashaard

Bellfires View Bell Vertical

Gas
Prachtig hoog vlambeeld met deze sfeervolle 3-zijdige gashaard.
€ 4.744,-
Bellfires Room divider Large Gashaard

Bellfires Room divider Large

Gas
De ideale haard om als room divider te gebruiken in uw woning. 
€ 5.396,-

Wat is een inbouw gashaard? 

Vroeger werd de gashaard vooral gezien als warmtebron, voor het verwarmen van de woonruimte. Vandaag de dag is sfeerbeleving juist de belangrijkste prioriteit geworden. Gashaarden zijn daarom ook steeds mooier geworden: strak en minimalistisch. Dankzij nieuwe materialen en technieken gaat de gashaard volledig met zijn tijd mee en zijn ze niet meer weg te denken uit een modern interieur. Een gashaard inbouwen kan op verschillende manieren: in een muur, kast, bar, tv-wand, in een ombouw of in een speciaal ontworpen haardmeubel. Als het ware verdwijnt de inbouw gashaard uit het zicht en wordt het onderdeel van het interieur. U kunt kiezen voor een gashaard met verticaal of horizontaal vuurzicht. Een horizontale inbouw gashaard is bijvoorbeeld geschikt voor een tv-meubel. Een verticale inbouw gashaard past daarentegen perfect als de haard gebruikt wordt als scheidingsmuur of roomdivider.

Een zuinige en milieuvriendelijke inbouwhaard op gas 

Gas is een veilige en betrouwbare brandstof, waar we decennialang al op vertrouwen. Toch moeten we ook verantwoord omgaan met aardgas. Het rendementspercentage van de nieuwste modellen inbouw gashaarden is enorm verbeterd. Zo hebben de nieuwste modellen vaak een rendementspercentage van 85% tot 95%! Dat wil zeggen dat dit percentage van opgewekte warmte ook daadwerkelijk wordt gebruikt om de ruimte te verwarmen en niet verloren gaat. Dat is goed voor het milieu, maar verlaagt natuurlijk ook de stookkosten. Dat is mooi meegenomen! Toch liever overstappen van aardgas naar propaangas, omdat de toekomst van gas onzeker is of omdat u gasloos gaat wonen? De moderne inbouw gashaarden in ons assortiment kunnen omgebouwd worden naar (bio)propaan. Vaak is het een kwestie van enkele inspuiters of beluchtingsplaatjes wijzigen en soms het wisselen van de brander. Onze opgeleide monteurs kunnen dat! Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

De inbouwmogelijkheden 

De inbouwmogelijkheden van een sfeerhaard op gas zijn eindeloos én natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van de ruimte en de plek waar de haard geplaatst moet worden. De inbouw gashaard kan geplaatst worden in een hoekopstelling, driezijdige opstelling, vierzijdige opstelling of als doorkijkhaard of fronthaard. Een roomdivider of doorkijkhaard is zeer geschikt om de ruimte op te splitsen. Zo kunt u de woonkamer bijvoorbeeld scheiden van de keuken. Het sfeervol vlammenspel is dan het middelpunt in de ruimte, met altijd zicht op het vuur.

Toch kan een gashaard een enorm gevaarte zijn in uw woning. Om een ruimtelijk effect te creëren is het ook een optie om de inbouw gashaard te laten zweven. Een bijkomend voordeel van een zwevende inbouw gashaard is dat het bedieningsluik kan komen te vervallen, omdat deze weggewerkt wordt onder het plateau. De ombouw van de gashaard wordt in de meeste gevallen voorzien van hittebestendige gipsvezelplaten en aan de bovenkant wordt een ventilatierooster aangebracht, zodat de warmte ook weg kan.

De voordelen van een inbouw gaskachel 

Wat zijn de voordelen van een inbouw gaskachel? De inbouw gashaard wordt strak ingebouwd, zodat de aandacht volledig kan uitgaan naar het schitterende vlammenspel. Het is dus een echte blikvanger in uw woning. Een inbouw gaskachel is daarnaast gebruiksvriendelijk én gezellig. Het vuur van deze haarden is dankzij de nieuwste technieken niet meer te onderscheiden van een traditioneel houtvuur. Bovendien is het gebruiksgemak van een inbouw gaskachel groot. De gashaard kan namelijk worden bediend met een afstandsbediening, maar vaak ook met een smartphone of tablet. Met één druk op de knop tovert u de woonruimte om tot een sfeervol geheel. De inbouw gashaard komt bovendien in allerlei stijlen, maten en kleuren. Er is dus voor ieder wat wils en het past altijd in uw interieur.

Inbouw gashaard kopen? Hier moet u op letten! 

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een inbouw gaskachel? Er zijn veel mogelijkheden en merken met ieder weer aparte bijzonderheden. Denk daarom eerst na over uw wensen, voordat u een inbouwhaard op gas koopt. In wat voor ruimte komt de haard te staan? Wat voor soort modellen sluiten aan bij uw smaak? Het is belangrijk om te kiezen voor een inbouw gaskachel die qua maat, uiterlijk en vermogen past bij uw woonruimte. Het vermogen van de haard moet namelijk ook goed afgestemd worden op de grootte van de ruimte. Een laag vermogen in een te grote ruimte heeft weinig toegevoegde waarde. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar de specificaties en afmetingen. Wilt u een oude open haard vervangen door een inbouw gashaard? Dat kan, maar mogelijk is er dan veel breekwerk nodig. U kunt ook kiezen voor een inzet gashaard. Gelukkig hoeft u dit alles niet helemaal zelf uit te zoeken. Onze adviseurs weten alles over de mogelijkheden van de inbouw gashaard, en geven u gratis advies op maat.

Het verbrandingssysteem van uw gashaard 

Bij de aanschaf van een gashaard kunt u erop letten dat deze twee verschillende verbrandingssystemen kent: open en gesloten verbranding. Een gesloten systeem heeft een groot voordeel. De gashaard haalt de lucht die nodig is voor de verbranding hierbij namelijk rechtstreeks van buiten. De gassen worden vervolgens via hetzelfde kanaal ook weer afgevoerd, waardoor er geen schoorsteen nodig is. Bovendien is een gesloten gashaard altijd voorzien van glas. Hierbij kunt u er ook vaak voor kiezen om ontspiegeld glas te nemen. Ontspiegeld glas zorgt ervoor dat er geen weerspiegelingen zichtbaar zijn, zodat het lijkt alsof uw haard niet is omringd door glas. Een gashaard met open verbrandingssysteem haalt de benodigde zuurstof direct uit uw woonkamer. Dit is van invloed op uw binnenklimaat. Onze adviseur legt u graag de verschillen uit.

Ons assortiment 

Van Manen is specialist op het gebied van gashaarden. We hebben een zeer uitgebreide collectie (inbouw)gashaarden in het assortiment. Natuurlijk bieden we ook op dit gebied alle gerenommeerde merken aan zoals de gashaarden van Kalfire, DRU, Bellfires, Faber, Global Fires en Element4. Onze inbouw gashaarden zijn slechts één van de verschillende soorten gashaarden die u bij Van Manen kunt vinden. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een van onze inzet gashaarden. Deze lijken op inbouw, maar is in de meeste gevallen eenvoudiger te realiseren. Dat is ideaal, vooral wanneer u op zoek bent naar een moderne gashaard voor een bestaande situatie. Liever toch geen inbouw model? We hebben ook een groot aantal hangende en vrijstaande gashaarden in onze showroom.

Inbouw gashaard met schouw 

De inbouwgashaard kan strak in de wand ingebouwd worden of juist met een mooie schouw eromheen. Naast onze gashaarden bieden wij namelijk ook schouwen aan. Van klassieke schouwen met rijkelijk versierde elementen tot moderne, strakke schouwen. Onze adviseur kan u precies vertellen welke schouw goed te combineren is met uw (inbouw) gashaard. Wilt u een inbouw gashaard in een bestaande schouw? Neem dan bij uw bezoek aan onze showroom enkele foto’s mee, dan kan onze adviseur u een passend persoonlijk advies geven.

Inbouw gashaard voor buiten 

Ook in uw buitenruimte kunt u genieten van de aangename warmte en de geweldige sfeer van een inbouw gaskachel. In ons uitgebreide assortiment heeft u volop keuze wanneer u zoekt naar een inbouw gashaard voor buiten. Zo kunt u ook op de minder warme avonden nog lang buiten genieten van de warmte en het sfeervolle vuur. Zak lekker onderuit in uw loungeset, ook wanneer het ‘s avonds weer wat kouder wordt. 

Bezoek onze showroom

Wilt u een inbouw gashaard kopen? Of wilt u rondkijken naar de mogelijkheden? Bezoek gerust onze 1500m² showroom in Barneveld en bekijk ons grote assortiment aan haarden en kachels. Een groot aantal modellen zijn brandend te bewonderen in onze showroom. Het is belangrijk om de haard niet alleen op vol vermogen te zien branden, maar juist ook op een laag vermogen. 

Uw wensen staan voorop bij de zoektocht naar die perfecte gaskachel voor uw woning! Kiest u voor Van Manen haarden en kachels, dan gaat u in zee met een Duurzame Energie (DE) erkend bedrijf met vakkundige adviseurs en installateurs. Het geven van een goed advies en het verantwoord installeren van een haard of kachel vereist namelijk veel vakmanschap, feeling en betrouwbaarheid. Onze adviseurs en installateurs beschikken over deze actuele kennis en regelgeving omtrent haarden en kachels. 

Heeft u eenmaal een geschikte haard gevonden in onze showroom? Dan kunt u altijd bij ons terecht voor advies over het gebruik van uw haard of kachel. Ook nemen wij de zorg voor transport en installatie op ons en daaraan gekoppeld met eventuele onderhoud van uw inbouw gaskachel. Meer weten? Neem contact op of lees onze blogberichten.

 

Lees meer over gaskachels in ons kenniscentrum.

Alternatieven voor een haard zonder schoorsteen

Is een schoorsteen nodig voor een houtkachel? Een houtkachel heeft een rookgasafvoer nodig die door de nok van de woning...

Meld u aan voor interieuradvies van interieurarchitect Sicco van der Valk

Interieurarchitect Sicco van der Valk komt met enige regelmaat naar de showroom van Van Manen om klanten van...

Is een gaskachel binnen gevaarlijk? Nee, is het antwoord

Een gaskachel brengt sfeer en gezelligheid. Bovendien is het heel eenvoudig om een gashaard te bedienen. Maar is een...

Hoe werkt mijn afstandsbediening van de gashaard?

Komt u er niet helemaal uit met de afstandsbediening gashaard? Wij snappen dat! Elke afstandsbediening werkt namelijk net...

  • 1500 m² showroom in Barneveld
  • 200 kachels en haarden opgesteld
  • Gedegen kennis en advies
  • De beste vakmensen en DE-erkend
  • Een schone toekomst
  • De grootste keuze
  • Het juiste advies
  • De mooiste oplossing