Bezoek onze Showroom

Gaskachels

Met 1 druk op de knop gezelligheid en warmte toevoegen aan uw interieur? Dat kan eenvoudig met een moderne gaskachel! De gaskachel combineert sfeer met gemak. Een luxe oplossing voor uw warmtevraag en de gezellige sfeer krijgt u daarbij. Heeft u een nieuwbouwwoning? Dan kunt u een gashaard kopen op propaangas. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden. 

Lees meer
DRU Maestro 75 Eco Wave Gashaard

DRU Maestro 75 Eco Wave

Gas
Genieten van ultiem vuur met deze stijlvolle inbouwhaard van Dru.
€ 5.780,-
DRU Maestro 80/2 Eco Wave Gashaard

DRU Maestro 80/2 Eco Wave

Gas
Prachtige 2-zijdige gashaard uitgerust met de Eco Wave techniek.
€ 6.070,-
DRU Maestro 80/3 Eco Wave Gashaard

DRU Maestro 80/3 Eco Wave

Gas
Prachtige 3-zijdige gashaard met Eco Wave brandertechniek.
€ 6.220,-
DRU Diablo Next Gashaard

DRU Diablo Next

Gas
Schitterende, hangende gesloten design gashaard van Dru.
€ 3.370,-
DRU Trio Gashaard

DRU Trio

Gas
Gaskachel met krachtige uitstraling en hoog vlambeeld.
€ 4.190,-
Interieurideeën
Doe inspiratie op bij Van Manen
Global 60 Triple BF Gashaard

Global 60 Triple BF

Gas
Compacte 3-zijdige gashaard met schitterend vuurzicht en geringe inbouwdiepte.
€ 3.395,-
Kalfire GP70/55S Gashaard

Kalfire GP70/55S

Gas
Luxe 3-zijdige gashaard van Kalfire met hoge ruit en schitterend vuurzicht.
€ 5.380,-
Kalfire GP75/59F Gashaard

Kalfire GP75/59F

Gas
De sfeer van echt houtvuur, maar met de gemakken van een gashaard.
€ 5.115,-
Kalfire GP80/55C Gashaard

Kalfire GP80/55C

Gas
Moderne hoekhaard van Kalfire voorzien van de nieuwste technieken en prachtig vuur.
€ 5.515,-
Kalfire GP85/55S Gashaard

Kalfire GP85/55S

Gas
Luxe 3-zijdige gashaard van Kalfire, voorzien van de nieuwste technieken.
€ 5.655,-
Kalfire GP85/50R Gashaard

Kalfire GP85/50R

Gas
Van 3 kanten vuurzicht met deze schitterende 3-zijdige haard van Kalfire.
€ 6.505,-
Kalfire G120/41F Gashaard

Kalfire G120/41F

Gas
Innovatieve gashaard van Kalfire met een schitterend vol vlambeeld.
€ 5.375,-
Kalfire G130/37S Gashaard

Kalfire G130/37S

Gas
Met de G 130/37S van Kalfire kunt u genieten van een vol vlambeeld met minder gasverbruik.
€ 5.875,-
Kalfire G160/41F Gashaard

Kalfire G160/41F

Gas
Strakke inbouwhaard met een schitterend zicht op het vlammenspel.
€ 6.085,-
Wanders Tali Gashaard

Wanders Tali

Gas
Nieuwe vrijstaande gaskachel van Wanders
€ 4.040,-
Element 4 Cupido 50 Gashaard

Element 4 Cupido 50

Gas
Moderne gashaard van Element4 met Real Flame Burner.
€ 3.495,-
Element4 Sky T S Gashaard

Element4 Sky T S

Gas
Geniet van twee kanten vuur met de Sky Tunnel S. Een ware eye-catcher voor uw interieur.
€ 6.495,-
Kalfire Gi105/59F Gashaard

Kalfire Gi105/59F

Gas
Geniet van de schitterende vlammen van deze Kalfire gashaard, ook bij laag vermogen.
€ 7.180,-
Kalfire Gi110/55C Gashaard

Kalfire Gi110/55C

Gas
Geniet van een vol en levendig vlammenspel met de Kalfire Gi, ook wanneer u kiest voor minder warmte.
€ 7.710,-
Kalfire Gi115/55S Gashaard

Kalfire Gi115/55S

Gas
Brede Kalfire gashaard met schitterend vuur. Ook bij laag vermogen! Het vuur van de toekomst.
€ 7.840,-
Faber Matrix 800/500 I Gashaard

Faber Matrix 800/500 I

Gas
Sfeervolle gashaard die naar eigen smaak en wens kunt aanpassen.
Prijs op aanvraag
Bellfires View Bell Large Gashaard

Bellfires View Bell Large

Gas
Sfeervolle blikvanger met prachtig 3-zijdig vuurzicht.
€ 5.633,-
Bellfires View Bell Medium Gashaard

Bellfires View Bell Medium

Gas
Geniet van een schitterend vuur.
€ 5.159,-
Bellfires View Bell Small Gashaard

Bellfires View Bell Small

Gas
Moderne, kleine gashaard met prachtig 3-zijdig vuurzicht.
€ 4.744,-
Bellfires View Bell Derby Gashaard

Bellfires View Bell Derby

Gas
Moderne 3-zijdige gashaard met de uitstraling van een open haard.
€ 5.159,-

Wat is een gaskachel?

Een gaskachel is een kachel die als brandstof gas gebruikt. Hierbij is keuze uit twee soorten, namelijk aardgas en propaangas. Wanneer uw woning is aangesloten is op het gasnet, is een gashaard op aardgas de logische keuze. Wordt uw woning over een aantal jaren gasloos? Dan kunt u er op dat moment voor kiezen om de haard te laten ombouwen zodat deze geschikt wordt gemaakt voor propaangas. Heeft u een nieuwbouwwoning en is deze niet aangesloten op het gasnet? Vrijwel alle gashaarden zijn ook verkrijgbaar op propaangas. Dan krijgt u een gaskachel binnen met gasfles die buiten geplaatst wordt in een speciale kast. Ook dat regelen onze monteurs!

De voordelen van een gaskachel

 • Eenvoudige bediening
 • Keuze aardgas of propaan
 • Directe warmte
 • Gezellige sfeer
 • Hoog rendement
 • Afvoer hoeft niet door de nok van de woning
 • Groot assortiment
 • Geen hout nodig

Soorten gaskachels

Bij Van Manen haarden en kachels vindt u een uitgebreid en veelzijdig assortiment gaskachels. Gashaarden zijn er in allerlei soorten en maten. Zoals u eerder al hebt kunnen lezen heeft u keuze uit aardgas en propaangas, maar er zijn nog meer keuzes die u mag maken! U kunt namelijk kiezen uit fronthaarden, hoekhaarden, driezijdige haarden, doorkijkhaarden en vrijstaande gaskachels binnen. Welke het meest geschikt is voor uw woning, ligt aan uw interieur en uw wensen. In vrijwel iedere ruimte kan een gaskachel geplaatst worden. Wanneer u kiest voor een inbouwhaard wordt deze straks ingebouwd naar eigen smaak. Een vrijstaande gaskachel is weer eenvoudiger te plaatsen, maar kunt u minder van uw eigen smaak in kwijt. Welke gaskachel sluit het beste aan bij uw wensen?

Type vuurzichten

Zoals hierboven al beschreven, zijn er veel verschillende soorten gaskachels met diverse type vuurzichten. Bij een fronthaard ziet u het vuur alleen van de voorkant. Een hoekhaard biedt een tweezijdig vuurzicht. Ook kunt u kiezen voor een driezijdig vuurzicht. Voordeel van een doorkijkhaard is dat u van twee kanten kunt genieten van het vuur. Een doorkijkhaard is ideaal voor plaatsing als roomdivider. Zo kunt u vanuit twee verschillende ruimtes genieten van dezelfde warmte en sfeer en heeft u ook nog een doorkijk naar de andere ruimte. Gescheiden maar toch ook verbonden! Bij een vrijstaande gaskachel heeft u ook keuze uit verschillende vuurzichten. Bezoek onze 1.500m2 showroom in Barneveld en laat u verrassen door ons uitgebreide assortiment gashaarden!

Duurzame manier van stoken

Wilt u een gaskachel kopen? Dan zijn er allerlei zaken waar u op kunt letten, zo ook op het rendement. Het rendement van een gaskachel varieert en is afhankelijk van het type en model. Moderne gaskachels staan bekend om hun hoge efficiëntie. Bij ons vindt u alleen gashaarden en gaskachels met een rendement hoger dan 70%. Dit rendement kan zelfs oplopen tot maar liefst 94%! Het rendement geeft aan hoeveel van de verbruikte energie effectief wordt omgezet in bruikbare warmte. Hoe hoger het rendement, hoe efficiënter de gaskachel energie omzet in warmte. Wanneer u kiest voor een hoog rendement gaskachel, kiest u voor een duurzame manier van stoken.

Is een gaskachel binnen wel veilig?

Een gaskachel binnen is zeker veilig! Mits deze goed geïnstalleerd wordt door een vakkundige installateur. Van Manen heeft alleen gecertificeerde monteurs in dienst. Daarnaast is Van Manen CO vrij gecertificeerd. Sinds april 2023 mogen alleen gecertificeerde bedrijven installatie, onderhoud en reparatie uitvoeren aan gashaarden en gaskachels. Naast een veilige installatie is het belangrijk dat u zich houdt aan de gebruikershandleiding die u bij de gaskachel heeft gekregen. Als derde is onderhoud belangrijk.

Kies het benodigde vermogen

Bij een gashaard of gaskachel is het belangrijk om er eentje te kiezen die past bij de ruimte. Let hierbij ook op het vermogen! Een gaskachel met een hoog vermogen, moet u niet laten plaatsen in een (te) kleine ruimte. Wanneer u de kachel op hoog vermogen laat branden, zal het snel te warm worden. Dat betekent dat u de gaskachel moet uitschakelen, of in een onaangename warmte moet zitten. Door een gashaard of gaskachel te kiezen met een lager rendement, geniet u van een heerlijke, passende warmte en kunt u tegelijkertijd blijven genieten van de gezellige sfeer die het vuur met zich meebrengt. Onze adviseur kan u precies vertellen welk vermogen het beste past bij de ruimte die u voor ogen heeft.

Aansluiting van de gaskachel en onderhoud

Onze monteurs zorgen voor een goede aansluiting van de gaskachel. Wist u dat in de meeste gevallen de rookgasafvoer van de gaskachel niet door de nok hoeft, maar door de gevel of door het plafond van een uitbouw kan? Dat betekent dat de installatie eenvoudiger is dan die van een houtkachel of pelletkachel waarbij de afvoer wél door de nok moet. Naast een goede aansluiting is onderhoud essentieel. Van Manen biedt aanvullende onderhouds- en servicediensten voor gaskachels en gashaarden. Door vrijwel alle fabrikanten van gaskachels en gashaarden wordt aanbevolen het toestel jaarlijks te onderhouden. Dit om storingen tijdens gebruik of ongewenste situaties te voorkomen.     

Gaskachels van topmerken

In onze showroom vindt u alleen de beste merken gashaarden. Wilt u een kwalitatief goede gaskachel kopen? Bezoek onze showroom en laat u adviseren! Bij ons vindt u gaskachels van onder meer Kalfire, Dru, Element4 en Bellfires. Allemaal unieke modellen met hun eigen eigenschappen. Maak uw wensen kenbaar bij de adviseur en hij zal u meer vertellen over de mogelijkheden. Loop door onze 1.500m2 showroom en laat u verrassen door de verscheidenheid aan gaskachels en gashaarden.

 

Veel gestelde vragen over gashaarden

Is een gaskachel nog wel een verstandige investering?

Het is de bedoeling dat Nederland van het gas afgaat. De Rijksoverheid wil af van fossiele brandstof en daarom kunt u in 2050 in principe geen aardgas meer gebruiken. Of dit werkelijk in 2050 het geval zal zijn, moet de praktijk nog uitwijzen. Heeft u nu een aardgasaansluiting en wilt u graag een gaskachel? Wij zijn van mening dat dit zeker nog een verstandige investering is! Nieuwbouwwoningen worden gasloos opgeleverd. Voordat de aansluiting van aardgas bij uw woning wordt afgesloten, kan het best dat we 15 jaar verder zijn! Maar ook voor deze geldt, wij hebben geen glazen bol. Wel is het mogelijk dat wanneer u eerder wordt afgesloten van aardgas, of u besluit zelf dat u geen aardgas meer wilt gebruiken, wij de haard kunnen ombouwen naar propaangas.

Is een gaskachel veilig voor binnengebruik?

Ja, een gaskachel is veilig voor binnengebruik. Onze monteurs zorgen voor een juiste installatie. Daarnaast is het belangrijk om de gaskachel volgens de gebruikershandleiding te gebruiken én om jaarlijks onderhoud te laten verrichten. Wanneer u zich hieraan houdt, is een gaskachel zeker veilig voor binnengebruik.

Wat is het verschil tussen een open en gesloten systeem?

De manier waarop de zuurstof wordt aangevoerd en de restgassen worden afgevoerd, bepalen of het gaat om een gashaard met gesloten of open systeem. Vuur heeft zuurstof nodig om te branden. Wanneer deze zuurstof wordt aangevoerd vanuit de ruimte waar de gaskachel staat, gaat het om een open systeem. Wordt de zuurstof van buiten de ruimte gehaald, dan wordt gesproken van een gesloten systeem. Het gaat er hierbij dus niet om of de gashaard voorzien is van een ruit of niet. In ons assortiment vindt u alleen gashaarden en gaskachels met ruit.  

Is een gaskachel mogelijk zonder aardgasaansluiting?

Jazeker! Een gaskachel kan ook aangesloten worden op propaangas. Propaan is verkrijgbaar in gasflessen die bij voorkeur buiten uw woning worden opgeslagen. Propaangasflessen zijn veilig en gebruiksvriendelijk. Wilt u een gaskachel op propaan? Wij denken graag met u mee over het opslaan van de gasfles bij uw woning.

Wat kost een gaskachel per uur?

Wat een gaskachel per uur kost, ligt aan verschillende factoren, namelijk:

 • Het vermogen van de gaskachel
 • De gasprijs
 • De grootte van de ruimte

Stel u heeft een gaskachel met een vermogen van 5 kW. Dat betekent dat de kachel 5 kWh verbruikt als deze een uur lang op vol vermogen brandt. De prijs van aardgas varieert en dus ook de kosten van het verbruik van een gaskachel. De gasprijs ligt op het moment van dit schrijven op € 1,50. Daarmee kost 1kW gas ongeveer € 0,153. Met een vermogen van 5 kW betaalt u dus 5 x 0,153 = € 0,765 per uur. Dat betekent nog geen euro per uur. Wanneer u stookt in een grotere ruimte, is meer vermogen nodig om het aangenaam warm te krijgen en zullen de kosten per uur ook automatisch hoger liggen.

Kan ik mijn bestaande open haard omzetten naar een gaskachel?

Heeft u een bestaande open haard en wilt u deze laten vervangen door een gaskachel? Dat is natuurlijk mogelijk! De bestaande open haard kunnen we verwijderen en de plaats geschikt maken voor plaatsing van een moderne gashaard of gaskachel. In principe is alles mogelijk! Een inzethaard is echter de meest logische keuze bij renovatie. Maar kiest u liever voor een inbouw gashaard of een vrijstaande gaskachel? Dan zorgen wij natuurlijk voor een perfecte oplossing bij u thuis zodat u weer jaren kunt genieten van warmte en sfeer!

 

 

 

Lees meer over gaskachels in ons kenniscentrum.

Alternatieven voor een haard zonder schoorsteen

Is een schoorsteen nodig voor een houtkachel? Een houtkachel heeft een rookgasafvoer nodig die door de nok van de woning...

Meld u aan voor interieuradvies van interieurarchitect Sicco van der Valk

Interieurarchitect Sicco van der Valk komt met enige regelmaat naar de showroom van Van Manen om klanten van...

Is een gaskachel binnen gevaarlijk? Nee, is het antwoord

Een gaskachel brengt sfeer en gezelligheid. Bovendien is het heel eenvoudig om een gashaard te bedienen. Maar is een...

Hoe werkt mijn afstandsbediening van de gashaard?

Komt u er niet helemaal uit met de afstandsbediening gashaard? Wij snappen dat! Elke afstandsbediening werkt namelijk net...

 • 1500 m² showroom in Barneveld
 • 200 kachels en haarden opgesteld
 • Gedegen kennis en advies
 • De beste vakmensen en DE-erkend
 • Een schone toekomst
 • De grootste keuze
 • Het juiste advies
 • De mooiste oplossing