Voor het verwarmen van uw woning is een slimme mix van energiebronnen nodig. Kies bijvoorbeeld voor een sfeervolle haard in combinatie met een CV-installatie en zonnepanelen. Waarom? Dat leggen wij graag uit! 

Woning verwarmen wordt steeds meer maatwerk

Het verwarmen van een woning wordt de komende jaren steeds meer maatwerk. Vooral het comfortabel en tegelijk op besparende en verantwoorde wijze verwarmen, blijkt lang niet altijd eenvoudig. In veel gevallen biedt een (lokale) haard of kachel de uitkomst. Een uitkomst die prima past binnen de energiedoelstellingen van onze samenleving. 

  • CV-ketel – Deze zorgt de meeste dagen voor warmte in huis en heeft een stabiele warmteafgifte
  • Houtkachel of gashaard – Een haard of kachel kan piekmomenten goed ondervangen. Verwarm uw woonkamer met een haard of kachel en geniet meteen van de warmte op de plek waar u het nodig hebt.
  • Zonnepanelen – De zonnepanelen op uw woning zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 

 

Wordt alle nieuwbouw BENG?

Met deze slimme mix is uw woning klaar voor de toekomst! Maar hoe zit het met het streven dat vanaf 2020 alle nieuwbouw in Nederland moet vallen onder de regels van een Bijna EnergieNeutraal Gebouw (BENG)? Is een CV-ketel dan nog geoorloofd? Of moeten alle woningen voorzien zijn van warmtepompen?

Professionele partijen in verschillende sectoren geven nu al aan dat de huidige woningen niet allemaal op zo’n korte termijn kunnen worden omgezet naar andere verwarmingssystemen. Onze woningen zijn gebouwd om goed te functioneren met een CV-ketel. Wanneer een ander systeem geïmplementeerd wordt, is hier onderzoek en een gedegen techniek voor nodig en dat kost tijd. 

Kies voor een Ecodesign haard of kachel

Wanneer u voor de keuze staat wat voor haard of kachel past bij verantwoorde verwarming, ga dan voor een Ecodesign haard of kachel. Zoals bijvoorbeeld de Dik Geurts Vision 80. Dit is een schiterende hout inbouwhaard van maar liefst 80 cm breed! Dat betekent genieten van een breed vlammenspel, maar wel op een bewuste manier. Een Ecodesign toestel voldoet namelijk aan strenge eisen die de Europese Commissie heeft ingesteld. Zo moet de kachel bijvoorbeeld een hoog rendement hebben en beperkte uitstoot van emissies. Een Ecodesign haard is klaar voor de toekomst en een verantwoorde aanvulling voor sfeer en warmte.

Van Manen is klaar voor de toekomst

Van Manen is klaar voor de toekomst. U ook? Wilt u weten hoe u uw woning verantwoord kunt verwarmen? Breng een bezoek aan onze veelzijdige en uitgebreide showroom in Barneveld. Wij vertellen u graag meer over Verantwoord Verwarmen.