Van Manen haarden en kachels is klaar voor de toekomst. Belangrijk hierbij is dat de medewerkers goed op de hoogte zijn van de actualiteit en de energietransitie is daarbij een belangrijk onderwerp. Een delegatie van Van Manen bezocht deze week de NRC Live avond met als onderwerp 'De pijn van de energietransitie'.   

'De pijn van de energietransitie'

“Het vertrouwen in de overheid neemt af. Het is daarom extra belangrijk om mensen in een vroeg stadium te betrekken als het gaat om ingrijpende beslissingen zoals de aanleg van een windmolenpark”, vertelt Sanne Akerboom, onderzoeker van de Universiteit van Utrecht tijdens de NRC Live-avond met het thema ‘Draagvlak in de wijk’.NRC Live organiseert drie avonden met als hoofdthema ‘De pijn van de energietransitie’. Deze week vond de tweede avond plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Een avond met zo’n 150 geïnteresseerden uit het bedrijfsleven en gemeentes.

"Combineer verantwoord verwarmen met sfeer en comfort"

Ook was er een delegatie aanwezig van Van Manen haarden en kachels. “Wij denken na over de toekomst en daar hoort ook de energietransitie bij”, vertelt Bianca Jonker van Van Manen haarden en kachels. “Daarbij zetten we in op een individuele aanpak. We kijken welke oplossing het beste past bij de woning én de klant. Belangrijk hierbij is de combinatie van Verantwoord Verwarmen met sfeer en comfort. Want gezellig een kopje koffie bij de warmtepomp is toch minder aantrekkelijk dan bij een sfeervol vuur.”

Onzekerheden rond wonen zonder aardgas 

Tijdens NRC Live kwamen verschillende sprekers aan bod. Zo ook Anke van Hal, professor Sustainable Building & Development Nyenrode: “Het is wel bijzonder dat mijn vader zich in de vorige eeuw bezighield met de introductie van aardgas, terwijl wij nu met het tegenovergestelde bezig zijn. De introductie was eenvoudiger, omdat er allemaal voordelen aan vast zaten. Het leven werd makkelijker.” Nu neemt de regering dat aardgas weer terug en wat komt daarvoor in de plaats? Oplossingen die nog niet helemaal uitgewerkt zijn. Dat brengt veel onzekerheden met zich mee. Gas is een belangrijke en schone fossiele brandstof dat door meer dan 7 miljoen huishoudens wordt gebruikt.

"Gas is de schoonste fossiele brandstof"

Hoe vertalen de medewerkers van Van Manen haarden en kachels deze materie naar hun eigen vakgebied? “Wij moeten eerlijk en open zijn naar onze klanten toe en duidelijk vertellen welke invloed de energietransitie heeft op hun warmtevraag. Wat is mogelijk in de toekomst? Maar ook: wat is niet mogelijk…” aldus Bianca. “Meest vervelende hierin is dat de regering niet een duidelijk beeld geeft. Dan wordt het wel moeilijk om onze klanten het complete plaatje voor te leggen. Gaskachels verkopen we nog gewoon omdat de meeste huishoudens nog zijn aangesloten op aardgas en omdat gas de schoonste fossiele brandstof is. Ook kunnen vrijwel alle toestellen worden omgebouwd naar propaangas. Dus toekomst proof!”

Van Manen haarden en kachels klaar voor de toekomst

Bent u op zoek naar een oplossing voor uw warmtevraag? Zoekt u een combinatie van verantwoord verwarmen met sfeer en comfort? Dan bent u bij Van Manen aan het juiste adres! Neem contact op of bezoek de showroom in Barneveld.