Gashaarden zijn er in veel verschillende soorten en maten. Eén van de eigenschappen van een gashaard is een open of gesloten verbranding. Welke van de twee systemen past het beste bij uw situatie? In dit artikel leggen wij het verschil uit tussen een open en gesloten systeem. 

Gesloten verbranding

In een nieuw aan te leggen situatie (nieuwbouw/verbouw) is het aan te bevelen om voor een gesloten verbrandingssysteem te kiezen. Het gesloten verbrandingssysteem haalt de lucht die nodig is voor de verbranding namelijk direct van buiten. Hierdoor kan de rookgasafvoer in veel gevallen eenvoudig door de gevel of naar het dak worden geleid. Daarnaast heeft het gesloten verbrandingssysteem geen open verbinding met de kamer. Dit voorkomt dat de verbrandingsgassen in de kamer komen en uw binnenmilieu wordt beïnvloedt.

Open gastoestellen

Voor renovatie doeleinden hebben wij ook gastoestellen met een open verbrandingssysteem in ons assortiment. Een open verbrandingssysteem betrekt de verbrandingslucht uit de ruimte waar de haard staat. Bij dergelijke toestellen is het belangrijk dat de woning goed geventileerd wordt. In bestaande situaties waar een rookgasafvoer aanwezig is, worden de mogelijkheden veelal door de bestaande rookgasafvoer bepaald.

Wat is geschikt voor uw situatie?

Om te bepalen wat geschikt is voor uw situatie, is het verstandig om een bezoek te brengen aan onze veelzijdige en uitgebreide showroom in Barneveld. U kunt foto’s meenemen van de huidige situatie zodat onze adviseur een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden. Onze vakkundige adviseur kan u alles vertellen over de verschillen tussen een open en gesloten verbrandingssysteem. U bent van harte welkom! 

Vraag ons Installatie en Onderhoud Magazine aan

Wilt u meer weten over Installatie en Onderhoud van Van Manen? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden