Bent u op zoek naar sfeervolle warmte die wordt gecreëerd door een kachel die eenvoudig te bedienen is? Dan is de pelletkachel een goede optie! Het is een relatief goedkope en sfeervolle manier van verwarmen. Waar moet u op letten wanneer u kiest voor een pelletkachel? 

Iedere kachel heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Zo ook de pelletkachel. In deze blog willen we u meer informatie geven over pelletkachels en de brandstof pellets

Koop uw pelletkachel bij een DE-erkend bedrijf

De markt voor pelletkachels is de afgelopen jaren gegroeid. U als consument kunt bij steeds meer adressen terecht om een pelletkachel te kopen. Dat klinkt mooi, want wanneer er meer concurrentie is, heeft u meer keuze. Toch is het heel belangrijk dat u kiest voor een DE-erkend bedrijf zoals Van Manen. Zo weet u dat u in zee gaat met een gecertificeerd bedrijf en bent u verzekerd van:

  • juiste informatie van de verkoopadviseur
  • vakkundige installatie
  • de installateur is op de hoogte van de techniek en wetgeving
Het is belangrijk dat de capaciteit van de kachel wordt afgestemd op het gewenste gebruik. Let daarom voor aankoop op de gebruiksvoorschriften van uw toestel. Omdat veel gebruiksvoorschriften (vooral bij de goedkopere toestellen) niet voorzien in richtlijnen die aansluiten bij de Nederlandse mogelijkheden en/of wet- en regelgeving, verdient het aanbeveling uw toestel bij een erkend bedrijf aan te schaffen. 
 
 

Wat zijn pellets eigenlijk? 

Een pellet is een korrel die bestaat uit samengeperst organisch restmateriaal. Daarbij kunt u denken aan snoeiafval of zaagsel uit houtzagerijen. Wanneer u pellets koopt, zijn deze vaak voorzien van keurmerken, namelijk EN-Plus, A1 en DIN-Plus. Goede pellets beschikken over minimaal 2 van deze 3 keurmerken. Daarnaast moeten de pellets gemaakt zijn van 100% naaldhout (licht van kleur). Pellets worden onder hoge druk samengeperst, met als gevolg een brandstof waarin een hoge energie is opgeslagen. 

Moderne pelletkachels van Rika en Nordic Fire

Bij Van Manen Haarden & Kachels voeren we pelletkachels van Rika en Nordic Fire. Moderne pelletkachels die voldoen aan de eisen van nu. Een pelletkachel van Rika verenigt de sfeer van een traditionele houtkachel met de nieuwste technologie en het hoogste bediencomfort. Zo kunt u genieten van snelle warmtevoorziening en een aangename stralingswarmte. De automatische brandstoftoevoer, eenvoudige bediening via het touchdisplay en kantelend asrooster (modelafhankelijk) zijn slechts enkele voordelen van een pelletkachel van Rika. De Nordic Fire pelletkachels zijn ontwikkeld met jarenlange ervaring en vakmanschap. Alle toestellen zijn voorzien van de modernste technieken zodat u onbezorgd kunt genieten van vuur. Door de volledige verbranding van pellets is er een minimale uitstoot van verontreinigde gassen en deeltjes en wordt een rendement behaalt van zo'n 90%! 

Meer lezen over pelletkachels? 

Heeft u nog vragen? Natuurlijk bent u van harte welkom in onze veelzijdige en uitgebreide showroom in Barneveld. Wij hebben een groot assortiment pelletkachels van kwaliteitsmerken Rika, en Nordic Fire