Een bio ethanol open haard heeft een veilige en schone brander, die brandt op een biologische brandstof. De gassen die vrijkomen tijdens het branden, zijn veilig. 

Een groot voordeel is dat u kunt genieten van een open vuur. Dit zorgt voor een unieke, gezellige sfeer die merkbaar is zodra de haard wordt aangestoken. Ook is een bio-ethanol haard perfect geschikt om te plaatsen in een schouw. Daarmee creëert u weer een heel andere sfeer.

Vuur van biologische brandstof

Bio-energie is de verzamelnaam voor energie uit energiedragers die rechtstreeks, dan wel via een chemische omweg, zijn gewonnen uit organisch materiaal (biomassa). Dergelijke energiedragers worden biobrandstoffen genoemd en zijn strikt genomen zonne-energie die in chemische vorm is opgeslagen (bron: Wikipedia).

Bio-ethanol is een soort alcohol en het woord ‘bio’ geeft aan dat deze brandstof gemaakt is van een biologische bron zoals bijvoorbeeld suikerbiet, suikerriet of mais. Bio-ethanol is een vloeistof dat lijkt op water. Bij het branden van een bio-ethanol haard, is het belangrijk dat er goed geventileerd wordt in de ruimte. De haard trekt namelijk zuurstof uit de kamer om het vuur te laten branden. Het is daarom verstandig om bijvoorbeeld het raam op een kier te zetten. Zo kunt u veilig, vertrouwd en eenvoudig genieten van een sfeervol vuur.

Brandend in de showroom

In onze showroom vindt u een aantal modellen opgesteld, wij tonen u deze meestal brandend. Zo krijgt u de beste indruk van uw bio-ethanol vuur. Dat is dé reden waarom een bezoek aan Barneveld niet mag ontbreken bij uw zoektocht naar de perfecte haard. Wij delen graag onze kennis en helpen u bij het maken van de juiste keuze, passend bij uw wensen en interieur.

 

Klik hier voor alle bio-ethanol haarden