Van Manen haarden en kachels gaat voor verantwoord verwarmen. Niet alleen in huis, maar ook buitenshuis. Om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu, hebben wij dan ook besloten om niet langer open houtgestookte tuinhaarden te leveren.

Geen rendement bij een open houtgestookte tuinhaard

Bij een open tuinhaard of een vuurkorf die op hout gestookt wordt, verdwijnt de warmte meteen in de buitenlucht. Dat betekent geen rendement, onvoldoende warmte met kans op rookoverlast en dus een negatieve keuze voor het milieu en de woonomgeving. Van Manen haarden en kachels hamert op een verantwoorde manier van verwarmen en bant dan ook de open houtgestookte tuinhaarden uit het assortiment. Ook zullen we niet langer buitenhaarden installeren zonder keurmerk, omdat bij dergelijke installaties vaak onvoldoende aandacht bestaat voor woonomgeving of milieu. Volgens ons een zeer logische stap gezien de klimaatdoelstellingen en de op handen zijnde Omgevingswet.

Houtgestookte buitenkachel met deur

Wilt u toch buiten genieten van een sfeervol vuur? Dan zijn er alternatieven. De houtgestookte haarden in ons assortiment zijn allemaal voorzien van een deur. Ook zijn deze toestellen allemaal voorzien van een keurmerk, en daarmee klaar voor de toekomst. Dank zij de deur blijft de warmte langer in het toestel en kunt u rond het toestel genieten van extra warmte. Ook hierbij is het van belang dat u het juiste hout stookt en hierbij de Zwitserse methode aanhoudt. En bij de installatie hanteren wij strenge uitgangspunten om er zeker van te zijn dat u geen bron van overlast bent in uw woonomgeving. Vraag onze adviseurs naar deze uitgangspunten.

Geniet eenvoudig van een tuinhaard op gas

Ook hebben wij diverse tuinhaarden op gas. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Faber TheBuzz? Voor de ingang van onze showroom ziet u deze tuinhaarden al buiten staan. Een stoere gaskachel van Faber waarmee u langer buiten kunt zitten door de aangename warmte. Daarnaast biedt de haard een schitterend vlambeeld waar u heerlijk in weg kunt dromen. Breng een bezoek aan onze sfeervolle showroom en ontdek ons assortiment buitenhaarden.