Als u een groene en duurzame levensstijl najaagt en bewust kiest voor eco, biologisch en verantwoord, kunt u dat ook doen bij de keuze voor een kachel of haard. 

Wij hebben verschillende keuzemogelijkheden als u gaat voor een groene levensstijl. Wanneer u milieubewust en toekomstgericht wilt genieten van een schitterend vuur, kunt u naast het assortiment hout gestookte toestellen ook kiezen voor een zogenaamde bio-ethanol haard of ecokachel. En hoewel we deze groep hier niet benadrukken, is ook een modern gastoestel een goede vorm van verwarming. Duurzaam is een beladen woord geworden, wat in ieder geval geen claim in relatie tot producten op mag leveren. En hoewel we het met sommige activisten oneens zijn over het wel of niet mogen gebruiken van het woord duurzaam, zijn we voorzichtig om u als consument op het verkeerde spoor te zetten.  

 

Houtkachel

Het stoken van hout valt (velen weten dat niet) onder de categorie hernieuwbare energie. De doelstellingen die Nederland hierin wil bereiken worden voor een belangrijk deel door ondermeer “houtstook door particulieren” bepaald. Een moderne, hoog rendement houtkachel, is daarmee naast een gewenste ook een verantwoorde vorm om uw sfeer en warmte in de woning te brengen. Ecodesign kachels hebben een minimaal rendement van 75% en een maximale emissie van 40 mg / m3 lucht. U mag zelf vaststellen of dan wel of geen sprake is van een duurzame kachel, wetend dat een open vuurtje buiten al snel 1000 mg  fijnstof per m3 lucht uitstoot met een rendement van maar 15%.

 

Pelletkachel

De pelletkachel is een modern toestel dat voor de verbranding gebruik maakt van pellets. Deze brandstof bestaat uit geperste korrels, volledig gemaakt van plantaardig restmateriaal. Zo creëert u vuur door gebruik te maken van hernieuwbare energie. Een zeer duurzame manier van stoken. 

 

Speksteenkachel

Warm thuiskomen, na een lange dag werken. Wie wil dat nou niet? Met een speksteenkachel is dit mogelijk, zonder het milieu verder te belasten. Met relatief kort stoken, kunt u lange tijd genieten van een behaaglijke warmte.  Het rendement van een speksteenkachel kan oplopen tot maar liefst 90%!

 

 

Elektrisch

Bij een elektrische haard is er een schoorsteen nodig, er hoeft geen rookkanaal gemonteerd te worden, alleen een simpele stekker die in het stopcontact gaat. Door het gebruik van LED-verlichting, spiegels en waterdamptechnieken creëert de elektrische haard een realistisch vuurbeeld.

 

Bio-ethanol

Naar een bio ethanol open haard heeft u geen omkijken. Het is een veilige en schone haard, die brandt op een biologische brandstof. De gassen die vrijkomen tijdens het branden, zijn volkomen veilig. En groot voordeel is dat u kunt genieten van een open vuur. Dit zorgt voor een unieke, gezellige sfeer die merkbaar is zodra de haard wordt aangestoken.