Nordic Fire gaat voor kwaliteit. Dankzij de vele toegepaste innovaties behoren deze toestellen tot de meest moderne, geluidsarme en goed regelbare pelletkachels. De kwalitatieve kachels van Nordic Fire zijn toegevoegd aan ons assortiment! 

Pelletkachel voorzien van de modernste technieken

Met een pelletkachel van Nordic Fire bent u verzekerd van een product van oer-Hollandse kwaliteit, allemaal ontwikkeld en gemaakt in 's-Heerenberg. De kachels zijn voorzien van de modernste technieken, zo bent u verzekerd van een kwaliteitsproduct waarmee u lang kunt genieten van de sfeer en warmte van vuur. Maar wat zijn nou de specifieke kenmerken van Nordic Fire? 

De voordelen van Nordic Fire: 

  • Mooiste vlameffect
  • Vol-automatische reiniging
  • Quick Start System
  • Doordraaiende, stille vijzelmotor
  • Kwaliteitsproduct met langere levensduur

Naast deze innovaties beschikken de nieuwe Nordic Fire pelletkachels standaard over een uitgebreide Touch afstandbediening en standaard WIFI. Bovendien zijn er meerdere modellen verkrijgbaar met een bovenuitgang, waardoor de pelletkachel veel minder ver de kamer in komt. Zo is er voor ieder interieur een passende pelletkachel van Nordic Fire te vinden. 

Het mooiste vlameffect met een Nordic Fire pelletkachel

Dankzij de nieuwe gepatenteerde verbrandingstechniek, waarbij de luchttoevoer boven het vuur uikomt, ontstaat een schitterend vuurbeeld. Het vuur is niet alleen rustiger, maar de vlammen zijn ook nog eens groter. 

Gepatenteerde vol-automatische-reiniging

De Nordic Fire pelletkachels zijn voorzien van een nieuwe gepatenteerde vol-automatische reiniging. De brander kantelt automatisch waardoor de rest-assen worden afgevoerd in de aslade. Kans op verstopping is daardoor verleden tijd en kunt u tot wel een maand blijven stoken zonder de aslade toe hoeven legen.

Snel warmte met het Quick Start System

Bij een standaard pelletkachel kan het tot wel 15 minuten duren voordat deze start. Daarbij komt ook veel rook vrij. Een Nordic Fire pelletkachel is uitgevoerd met een kwarts ontsteker (gloeispiraal). Deze ontsteker is binnen 10 seconden opgewarmd en wordt vele malen heter. Dankzij deze ontsteker en de extra luchttoevoer welke langs de ontsteker wordt geleid zal de kachel veel sneller starten en ontstaat er bijna geen rook. Bovendien is het stroomverbruik lager door de kortere opstarttijd.

Doordraaiende, stille vijzelmotor van Nordic Fire

Het geluid van een start- en stoppende vijzelmotor kan tot irritaties leiden. Om het geluid volledig weg te kunnen nemen, maakt Nordic Fire gebruik van een doordraaiende 24 Volt vijzelmotor. Deze vijzelmotor is volledig stil dankzij het feit dat deze op verschillende snelheden kan draaien zonder te hoeven starten of stoppen. Een Nordic Fire pelletkachel is de stilste in zijn soort. Dankzij de traploze pellet-toevoermotor in combinatie met een vol-verchroomde vijzel. Daarnaast is de ventilator volledig uit te schakelen of beschikt deze over een relaxfunctie, waardoor de pelletkachel minder geluid produceert. 

Kwaliteits pelletkachel met langere levensduur 

Een Nordic Fire pelletkachel heeft een langere levensduur, dankzij de hoogwaardige materialen waaruit de kachel is opgebouwd. De kachel bestaat uit gietijzer en zwaar staal. De branderruimte is bekleed met het sterkste vermiculite. Dit heeft als voordeel dat er minder warmte naar de electronische onderdelen kan doorstralen. Daarnaast is de pellet-toevoer-vijzel verchroomd wat leidt tot minder slijtage en minder geluid.

Bezoek onze showroom voor meer (over) pelletkachels

Wilt u meer weten over de pelletkachels van Nordic Fire of pelletkachels in het algemeen? Bezoek onze showroom en onze adviseur zal u antwoord geven op uw vragen. Of lees alvast: