Wanneer u een haard of kachel laat plaatsen, wilt u natuurlijk dat de omgeving waar de haard komt te staan ook aantrekkelijk is. Steenstrips achter de kachel zorgen voor een karakteristieke uitstraling en zijn een uitstekende keuze.

Wat doe je achter de kachel?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de wand wanneer u een haard of kachel plaatst. Kiest u voor steenstrips achter de houtkachel? Vuurvaste tegels achter de kachel? Een behang? Wandpaneel? Gaat u sauzen? Als u de wand achter de kachel wil afwerken, zijn er veel mogelijkheden. Wat vindt u mooi? En wat past bij de rest van uw interieur? Het is natuurlijk handig wanneer u kiest voor een optie die u lange tijd mooi vindt. U kunt altijd voor veilig gaan en een tijdloze oplossing kiezen.

Vraag ons Inspiratie Magazine aan

Wilt u meer inspiratie op doen bij Van Manen? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Kunnen steenstrips achter een kachel?

Steentrips achter de kachel is zeker mogelijk! Voorstrijk, lijm en voegsel dat nodig is om de steenstrips aan de wand te bevestigen zijn allemaal hittebestendig. De steenstrips zijn niet perfect strak, dit zorgt voor een karaktervol beeld. Vuurvaste steenstrips of vuurvaste tegels achter de kachel zijn een echte blikvanger voor uw woning. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft wand achter de houtkachel, gaskachel of pelletkachel? In onze 1.500m2 showroom zijn diverse huiselijke opstellingen gecreëerd met verschillende materialen op de wanden. U vindt ook een grote wand met steenstrips achter houtkachels.

Klik hier voor onze houtkachels

Steenstrips achter houtkachel

Kunnen steenstrips tegen warmte?

Steenstrips zijn hittebestendig en kunnen daarom met een gerust hart achter de kachel worden geplaatst. Wanneer u kiest voor vuurvaste tegels achter de kachel, is het verstandig om te kiezen voor een subtiele tegel. Misschien bent u juist een liefhebber van kleurrijke tegels, maar uitgesproken kleuren zijn niet altijd de beste oplossing voor tegels achter de kachel. In de meeste gevallen raakt u hier sneller op uitgekeken en u wilt vast niet iedere twee jaar nieuwe tegels aanbrengen. Kies een tegel die naadloos aansluit bij uw interieur en woonstijl.

Klik hier voor onze houtkachels

Schouw bekleden met steenstrips

Bij een vrijstaande kachel kunt u kiezen voor steenstrips achter de kachel. Wanneer u kiest voor een inbouwhaard, is het mogelijk om deze te laten bekleden met steenstrips. Geen strak, wit gesausd geheel, maar een karakteristieke oplossing voor sfeer en gezelligheid. Want zeg nu zelf, zo’n ombouw met steentrips ziet er toch geweldig uit?

Schouw bekleden met steenstrips

Welke steen houdt warmte goed vast?  

Wanneer u op zoek bent naar een steen die warmte goed vasthoudt, kunt u deze het beste zoeken in de kachel zelf. Wij hebben een breed assortiment accumulatiekachels. Maar wat is zo’n accumulatiekachel eigenlijk? Dat zijn kachels die de warmte van het vuur opslaan en deze geleidelijk weer afstaan. Zo kunt u langer genieten van de warmte van het vuur, ook wanneer het vuur al gedoofd is. De accumulatiekachels zijn voorzien van speksteen. Speksteen heeft als natuurlijke eigenschap dat deze warmte langer vasthoudt en langzaam weer afstoot. Bij diverse kachels kunt u kiezen uit verschillende kleuren speksteen. De meeste kachels zijn bekleed met grijs speksteen, maar in sommige gevallen kunt u ook kiezen voor antraciet. Welke past het beste bij uw interieur?

Meer weten over steenstrips achter de kachel?

In dit blogbericht heeft u al heel wat informate kunnen lezen over steenstrips achter houtkachel, gaskachel en pelletkachel. Ook heeft u op diverse foto’s kunnen zien hoe dit er bij u thuis uit kan komen te zien. Maar natuurlijk bent u van harte welkom om onze 1.500m² showroom te bezoeken. Doe inspiratie op in onze veelzijdige en uitgebreide showroom in Barneveld en laat u informeren door onze adviseurs. Zij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van steenstrips achter de kachel en natuurlijk ook de kachels zelf. U vindt bij ons namelijk niet alleen accumulatiekachels, maar ook houtkachels, gashaarden, pelletkachels, elektrische haarden en bio-ethanol haarden. Wij hopen u binnenkort te begroeten. 

Bekijk hier onze houtkachels Klik hier voor de showroompagina