In meerdere ruimtes genieten van de warmte van uw houtkachel? Dat kan met een CV houtkachel! De CV houtkachel wordt aangesloten op de centrale verwarming, zodat de warmte meerdere ruimtes kan verwarmen en zelfs het water in de badkamer of keuken.

CV houtkachel als duurzame oplossing 

De CV houtkachel heeft een hoger vermogen dan de gemiddelde houtkachel, omdat deze zorgt voor warmte in uw hele woning. Door middel van een warmtewisselaar verwarmt de kachel het water van de badkamer en keuken voor of wordt een stralingswarmte verspreid in meerdere ruimtes. Daar komt een heel stukje techniek bij kijken! Dat maakt dat de CV houtkachel ook niet zomaar overal geplaatst kan worden.

Dik Geurts Store H20 CV kachel

Is uw woning geschikt voor een CV houtkachel? 

De meest ideale woning om een CV houtkachel te plaatsen, is een kleinere en goed geïsoleerde woning. Op die manier heeft de CV installatie minder energie nodig om de volledige woning te verwarmen. Daarnaast moet de kachel passen bij uw stookgedrag en omstandigheden. Wilt u vooral genieten van een sfeervol houtvuur en korte momenten stoken, bijvoorbeeld tijdens de avond? Dan is de CV houtkachel misschien niet de beste oplossing voor u, maar kunt u beter kiezen voor een normale houtkachel

Voordelen van een houtkachel met CV aansluiting

  • Warmte wordt optimaal gebruikt
  • Milieuvriendelijke manier van (bij)verwarming
  • Te combineren met zonnepanelen 
  • Te combineren met een warmtepomp 

Nadelen van een houtkachel met CV aansluiting

  • Geen zelfstandige hoofdoplossing voor uw warmtevraag
  • Stoker moet ook technische kennis hebben van het systeem
  • Opwarmen van het systeem kost tijd
  • Meer onderhoud nodig 

Laat u goed informeren over de CV houtkachel

Bent u geïnteresseerd in een CV houtkachel en wilt u misschien overgaan op de aankoop? Zorg dan dat u goed geïnformeerd bent. De aankoop en installatie van een CV pelletkachel zijn (aanzienlijk) duurder dan een normale kachel. Het gaat om een flinke investering. Dan is het prettig dat u volledig op de hoogte bent van de voordelen, mogelijkheden en beperkingen. 

Dik Geurts Forte H20 CV kachel

Welkom in onze showroom voor eerlijk advies

Natuurlijk bent u van harte welkom in onze sfeervolle showroom in Barneveld voor een eerlijk en persoonlijk advies. Wij vertellen u waar u op moet letten bij de aankoop van een (CV) houtkachel en adviseren u over de mogelijkheden voor uw woning.