Een barst in de kachelruit; het kan gebeuren! In de meeste gevallen ontstaat een barst doordat er iets tegenaan valt. Maar wat moet u doen wanneer de kachelruit kapot is en vervangen moet worden?

Wat doen wanneer de kachelruit kapot is?

Het kan een keer voorkomen dat een kachelruit barst, doordat er bijvoorbeeld iets (hards) tegenaan is gekomen. Zit er een barst in de kachelruit? Stook niet door, maar neem contact op met Van Manen en laat de kachelruit vervangen. Van Manen zal een nieuwe ruit bestellen bij de leverancier en een afspraak maken om de kachelruit bij u thuis te vervangen.

Hoe wordt een kachelruit vervangen?

Hoe wordt een kachelruit vervangen?

Onze servicemonteur komt bij u thuis om de kachelruit vakkundig te vervangen. In de meeste gevallen wordt eerst de deur uit de kachel gehaald en deze op een platte ondergrond gelegd. Het afdichtingskoord wordt verwijderd en de kapotte ruit uit de deur gehaald. De deur wordt goed schoongemaakt en daarna wordt de nieuwe ruit terug geplaatst. Het afdichtingskoord wordt op de juiste manier terug geplaatst of ook vervangen. Zo bent u verzekerd van een goede afdichting. De deur met nieuwe ruit wordt terug geplaatst en daarmee is uw kachel weer bruikbaar!

Wat kost een kachelruit?

De prijzen van de verschillende kachelruiten liggen ver uit elkaar. Om geen verkeerde verwachtingen te scheppen, zullen we hier dan ook geen prijzen noemen voor kachelruiten. Wilt u uw kachelglas vervangen omdat deze kapot is? Neem contact op met Van Manen. Onze medewerker kan u precies vertellen wat de kosten zijn van uw kachelruit.

Hoe wordt een kachelruit vervangen?

Wat voor glas zit er in een houtkachel?

In een haard of kachel zit hittebestendig glas. Dit glas is geschikt voor zeer hoge temperaturen zonder te barsten of te vervormen. Hittebestendig glas is geschikt voor temperaturen tot wel 760 graden Celcius. Hiermee is het glas uitermate geschikt voor ieder type kachel, dus ook een houtkachel.  

Kachelruit vervangen? Bel Van Manen in Barneveld

Is uw kachel gekocht bij Van Manen en zit er een barst in de kachelruit? Neem contact op door te bellen met 0342 – 405353. Wij zullen een nieuwe kachelruit bestellen en deze vakkundig in de kachel plaatsen.  

Klik hier voor onze service pagina Klik hier voor de showroompagina