Het kan zijn dat u na verloop van tijd toe bent aan een andere kachel. Misschien omdat de kachel al in de woning zat toen u deze kocht, misschien omdat de kachel aan vervanging toe is. Of misschien wel omdat u de kachel vaker gebruikt vanwege het financiële voordeel van lokale verwarming. Wat de reden ook is, ook bij vervanging helpen we u graag bij het maken van de juiste keuze.

Hoe lang gaat een kachel mee?

Hoe lang een haard of kachel meegaat, ligt aan het stooktoestel zelf en aan het stookgedrag. Wanneer u nu een kachel koopt, kunt u ervan uitgaan dat deze tientallen jaren meegaat. Houd er wel rekening mee dat de kachels geproduceerd zijn met de kennis en techniek van nu. Ieder jaar worden haarden en kachels verbeterd. Daarom zal een kachel over 20 jaar voorzien zijn van andere technieken en gemaakt zijn met andere inzichten. In ons assortiment vindt u alleen haarden en kachels die voldoen aan de Eco Design richtlijn. Dat betekent dat deze voldoen aan strenge milieu-eisen. Zo weet u dat u met een haard of kachel van Van Manen Haarden & Kachel uw woning verantwoord kunt verwarmen.

Van houtkachel naar gaskachel

Gaskachel vervangen door houtkachel

Heeft u een gaskachel maar wordt uw woning gasloos? Dan kunt u uw gaskachel vervangen door een houtkachel. Wanneer u van een gaskachel naar houtkachel gaat, houd dan wel rekening met de verschillen tussen deze twee typen kachel. Met uw huidige gaskachel bent u gewend om met 1 druk op de knop te genieten van een sfeervol vuur. Laat u uw gashaard vervangen door een houtkachel, dan komt er meer bij kijken. U moet bijvoorbeeld het rookkanaal laten aanpassen omdat aan een rookkanaal voor een houtkachel andere eisen gesteld worden. Daarnaast moet u ook zorgen voor geschikt hout om een goed vuur te kunnen stoken. Stook via de Zwitserse Methode en u creëert een schitterend en écht vuur. Wij vertellen u er alles over op onze stookavonden. Het is misschien even wat meer werk, maar zeg nou zelf: er gaat toch niets boven een echt houtvuur?

Vervanging gashaard door een andere kachel

Wilt u uw vrijstaande gaskachel vervangen door een houtkachel? Dan begint u met een schone lei en is vrijwel alles mogelijk. Wanneer u uw inbouw gashaard gaat vervangen door een houtkachel en niet veel zin heeft in een verbouwing, kunt u het beste kiezen voor een inzet houtkachel. Deze modellen zijn relatief eenvoudig te plaatsen, voorwaarde is wel dat het aanwezige rookkanaal ook geschikt is om hout op te stoken. De Barbas Unilux of Universal is zo’n stijlvolle front inzethaard met schitterend breed vuurbeeld. Past een 3-zijdig model beter? Dan is de Dik Geurts Instyle Triple low misschien wel dé haard voor u. Deze driezijdige inzethaard heeft vuurzicht van drie zijden én een hoog rendement!  

Inzet houtkachels

Gaskachel vervangen door houtkachel? Dat kan met een Dik Geurts houtkachel

Zoekt u naar een ander alternatief voor een gashaard? In ons uitgebreide assortiment vindt u ook elektrische haarden, pelletkachels en bio ethanol haarden. Welk type haard past het beste bij uw woning en uw wensen? Onze adviseurs laten u graag de mogelijkheden zien.

Aanpassing rookkanaal bij vervanging gashaard

Zoals hiervoor al aangegeven, het rookkanaal van een gashaard moet voldoen aan andere eisen dan het rookkanaal van een houthaard. Bij renovatie wordt vooraf goed gekeken of het huidige rookkanaal geschikt is voor de nieuwe haard of kachel. Houd er wel er rekening mee dat het rookkanaal misschien vervangen moet worden, wanneer het niet geschikt is voor uw nieuwe haard of kachel. Om een veilige installatie te garanderen, moet namelijk alles kloppen. Natuurlijk maken onze monteurs dat perfect voor u in orde.

Van houtkachel naar gaskachel

Wilt u juist uw houtkachel vervangen door een gaskachel? Dan maakt u de overstap van echt vuur naar gemak en comfort. De moderne gashaarden in ons assortiment zijn voorzien van een zeer realistisch vlambeeld, zodat u ook met een gasvuur optimaal kunt genieten. Ook voor een gasloze woning bieden wij talloze mogelijkheden met onze gebruiksvriendelijke propaanhaarden. Bezoek onze uitgebreide showroom in Barneveld en ontdek zelf het realistische vuur van onze moderne gashaarden van merken als DRU, Kalfire en Bellfires.

Inzet gashaarden

Houtkachel vervangen door gaskachel

Vervanging gashaard of houtkachel? Bezoek de showroom!

Of u nu uw gaskachel wil vervangen door een houtkachel of van houtkachel naar gaskachel gaat, bij Van Manen Haarden & Kachels bent u aan het juiste adres voor vervanging van uw oude haard of kachel. Maak uw wensen kenbaar bij onze adviseur en samen met u gaat hij op zoek naar de haard of kachel die perfect aansluit bij uw wensen en woning. Zeker bij vervanging is het belangrijk om goed te kijken naar de verschillende typen haard. U bent natuurlijk gewend aan uw huidige haard en de overstap naar een haard met andere brandstof, kan dan best een dingetje zijn. Bedenk daarom goed waarom u wilt overstappen en wat de alternatieven zijn. U bent van harte welkom in onze ruime en uitgebreide showroom

Bezoek de showroom