Geeft een bio ethanol haard warmte? Daar kunnen we heel kort over zijn: Ja! Een bio ethanol produceert echte vlammen en vuur geeft warmte af. Hoeveel warmte? Dat vertellen we u graag in dit blogbericht.

Genieten van een echt vuur met een haard of kachel

Wanneer u echt vuur wilt, heeft u keuze uit een houtkachels, gashaard, pelletkachel of een bio ethanol haard. Deze kachels hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal warmte verspreiden. De ene kachel natuurlijk meer dan de ander. Let daarom op het aantal kW van de haard of kachel of deze geschikt is voor uw woning. Een goed geïsoleerd huis of nieuwbouwwoning heeft voldoende aan een haard met minder kW dan een oudere woning. Wilt u graag een haard om uw woning te verwarmen? Neem tekeningen mee zodat onze adviseur u precies kan vertellen wat de mogelijkheden zijn.  

Planika bio ethanol haard warmte

Bio ethanol haard vrijwel overal te plaatsen

Het grote voordeel ten opzichte van de houtkachel, gashaard en pelletkachel, is dat een bio ethanol haard geen rookgasafvoer nodig heeft. Daarmee is de bio ethanol sfeerhaard vrijwel overal te plaatsen. Wilt u een bio-ethanol haard inbouwen in een kast? Ook dat is mogelijk! Is uw woning gasloos of wilt u niet afhankelijk zijn van aardgas, maar toch een haard met eenvoudige bediening? Ook dan is de warmte bio-ethanol haard zeker een goede keuze. Bio ethanol is een biologische brandstof die wordt geproduceerd uit plantaardige grondstoffen die suiker en zetmeel bevatten. Zo weet u dat u een milieubewuste keuze maakt, wanneer u kiest voor een ecokachel op bio ethanol.

Warmte bio-ethanol haarden

Moderne bio-ethanol haard warmte van Planika

Hoeveel warmte geeft de bio-ethanol haard?

Hoeveel warmte een bio-ethanol haard geeft, is vooral afhankelijk van het formaat van de haard. Hoe breder het vuur, hoe meer warmte de haard afstoot. Zo geeft de Planika Prime Fire 70 cm maximaal 3,1 kW warmte af. De Planika Prime Fire 70 cm staat brandend in onze showroom. Dus zegt het aantal kW u niet zoveel, bezoek dan onze veelzijdige en uitgebreide showroom en ervaar de bio-ethanol warmte zelf. Ter vergelijking: de Planika Fire Line Automatic 3 van 149 cm heeft een maximaal vermogen van zo’n 6 kW. Voor de biohaarden van Planika wordt de biobrandstof FANOLA® gebruikt, deze biologische en ecologische brandstof met als basis plantaardige alcohol, wordt verkregen door vergisting van saccharine en wordt geproduceerd uit seizoensgebonden producten. Het is belangrijk dat u kiest voor het juiste vermogen voor uw woning. Een haard die te veel vermogen heeft voor een kleine woning, kunt u niet optimaal branden wat vaak ten koste gaat van het vlambeeld. Wilt u weten welke bio ethanol haard met warmte het beste past bij uw woning? Vraag het onze adviseur!

Planika bio-ethanol haarden

Eenvoudige bediening bio ethanolhaard met warmte

Wist u dat de nieuwste bio ethanol haarden in ons assortiment, via een afstandsbediening te regelen zijn? Luxe en comfort komen samen bij de haarden van Planika. Het “Intelligent Fire” systeem van Planika verhoogt het gebruikersgemak aanzienlijk. U kunt namelijk automatisch het vuur inschakelen. Eenvoudig, gebruiksvriendelijk en functioneel. Zo kunt u eenvoudig en snel genieten van écht vuur in een moderne designhaard.

Geeft een bio-ethanol haard warmte? Jazeker!

Liever een sfeerhaard met weinig of geen warmte?

Wilt u liever een haard of kachel die minder of weinig warmte afgeeft? Dan kunt u kiezen voor de Planika Basket Fire Logs, die brandend in onze showroom staat. Deze warmte bio ethanol haard heeft een vermogen van maximaal 2,5kW. U kunt ook kiezen voor een elektrische haard. Hierbij kunt u de warmte ook uitschakelen. Wilt u wel warmte? Dan schakelt u het warmte element eenvoudig in met de afstandsbediening. De meeste elektrische haarden in ons assortiment geven een warmte af van 1 tot 2 kW. Een aangename bijverwarming, maar niet genoeg om de kamer te verwarmen. Bent u op zoek naar een haard voor de sfeer en gezelligheid? Een elektrische haard is eenvoudig te bedienen en ook hier is geen rookgasafvoer voor nodig, net zoals bij een bio ethanol haard geen afvoer nodig is.

Ontdek de warmte bio-ethanol haarden in onze showroom

Wilt u meer weten over de warmte bio-ethanol haarden in ons assortiment? U bent van harte welkom in onze 1.500m² showroom in Barneveld. U vindt hier diverse bio ethanol haarden met warmte opgesteld. Maak uw wensen kenbaar bij onze adviseur en hij vertelt u graag meer over de mogelijkheden. Wilt u graag een haard met écht vuur en aangename warmte? Dan is een warmte bio-ethanol haard zeker het overwegen waard! Wij hopen u binnenkort te begroeten. 

Bezoek onze showroom