Geïnteresseerd in een duurzame pelletkachel? Wees er dan allert op dat deze niet geïnstalleerd mag worden met een geveldoorvoer. 

Geniet van warmte en sfeer met een pelletkachel

In Nederland is de pelletkachel sterk in opkomst. Deze relatief nieuwe vorm van verbranding valt onder de hernieuwbare energie doelstellingen. Kiest u voor een pelletkachel, dan kunt u op een duurzame manier genieten van warmte en sfeer.

Vraag ons Installatie en Onderhoud Magazine aan

Wilt u meer weten over Installatie en Onderhoud van Van Manen? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Pelletkachel niet aansluiten met geveldoorvoer

Heel belangrijk bij de installatie van een pelletkachel is dat deze niet aangesloten mag worden met een geveldoorvoer. Hier zijn wat misverstanden over ontstaan bij verschillende aanbieders. In heel Europa bestaat hier streng toezicht op, maar in Nederland wordt subsidie gegeven op een toestel zonder dat gekeken wordt naar de installatie.  

Van Manen houdt zich aan de regels

Van Manen haarden en kachels installeert volgens de regels in het Bouwbesluit, de eigen installatievoorschriften en de voorschriften van de fabrikant. Met grote zorgvuldigheid zorgen onze monteurs en installateurs dat de kachel geïnstalleerd wordt conform de regels. Zo bent u verzekerd van een verantwoorde installatie en kunt u op een veilige manier genieten van uw kachel.

Geniet van het vuur van een pelletkachel

Verkeerde afvoer brengt overlast met zich mee

Wanneer de pelletkachel toch wordt geïnstalleerd met een geveldoorvoer, brengt dat overlast en onveilige situaties met zich mee. Een pelletkachel kan niet worden vergeleken met een gashaard waar de geveldoorvoer (genoemd in NEN2757) voor bedoeld is. Daar aan gekoppeld wordt in de wet- en regelgeving op dit moment geen of onvoldoende rekening gehouden met de erfgrens overschrijdende effecten (lees: gevolgen voor de buren).

Uitgebreid assortiment pelletkachels bij Van Manen

Bent u op zoek naar een pelletkachel en wilt u dat deze op de juiste manier geïnstalleerd wordt? Breng dan een bezoek aan onze uitgebreide showroom en ontdek ons assortiment pelletkachels. Van Manen is een DE-erkend bedrijf en wij kunnen u alles vertellen over pelletkachels. Wij hopen u binnenkort te begroeten in onze showroom in Barneveld.