Hoewel we al jaren pelletkachels in ons assortiment hebben, roept de werking vaak nog een vraagteken op bij consumenten. Hoe werkt een pelletkachel? Dat leggen we graag uit in dit blogbericht.

Werking verschillende haarden en kachels

Een houtkachel brandt op hout. U moet zelf hout met een laag vochtpercentage verzamelen en in combinatie met aanmaakhoutjes creëert u een schitterend vuur. Een gashaard brandt op aardgas of propaangas. Met oog op de toekomst zijn steeds meer gashaarden verkrijgbaar op propaan. Zo weet u zeker dat u nu en in de toekomst kunt blijven genieten van warmte en sfeer. Een elektrische haard draait vooral om sfeer. Met een vermogen tot 2 kW is er wel een aangename bijverwarming, maar een elektrische haard is niet geschikt als hoofdverwarming. Wilt u vooral sfeer? Dan is een elektrische haard een uitstekende keuze.

Hoe werkt een pelletkachel?

Maar hoe zit het nu met de pelletkachel? Hoe werkt een pelletkachel? Een pelletkachel is een modern toestel dat op een zeer verantwoorde manier voor warmte en sfeer zorgt. Voor de verbranding wordt gebruik gemaakt van pellets. Een pellet is een korrel die bestaat uit samengeperst organisch restmateriaal. Daarbij kunt u denken aan snoeiafval of zaagsel uit houtzagerijen. Wanneer u pellets koopt, zijn deze vaak voorzien van keurmerken, namelijk EN-Plus, A1 en DIN-Plus. Goede pellets beschikken over minimaal 2 van deze 3 keurmerken. Daarnaast moeten de pellets gemaakt zijn van 100% naaldhout (licht van kleur).

Van Manen Haarden & Kachels heeft een uitgebreid assortiment pelletkachels. Ook staan er diverse modellen (brandend) opgesteld in onze 1.500 m2 showroom. Hoe werkt een pelletkachel? Een pelletkachel is eenvoudig te bedienen. Het reservoir dient gevuld te zijn met pellets, dan stelt u een programma in (vaak via touch display) en de kachel doet het werk. Groot voordeel aan een pelletkachel is dat deze volautomatisch is en zelf start. Geen gedoe met lucifers, maar met 1 druk op de knop ontstaat volledige verbranding en kan het genieten beginnen! Door de volledige verbranding, blijft er maar weinig as over in de aslade. Dat betekent dat u deze niet na ieder gebruik hoeft te legen.

Alles over pellets

Hoe werkt een pelletkachel van Van Manen?

Waarom kiezen voor een pelletkachel?

De meeste mensen die kiezen voor een pelletkachel, zijn op zoek naar een krachtige kachel om de ruimte goed te verwarmen. Hoewel het vuur van de pelletkachel steeds mooier wordt, mist de kachel het sfeervolle vuur van een houtkachel. Maar wilt u een echt vuur én eenvoudige bediening? Dan is een pelletkachel zeker het overwegen waard!

Pelletkachels in de showroom van Van Manen

In de showroom van Van Manen in Barneveld vindt u verschillende pelletkachels van Rika en Nordic Fire. Moderne pelletkachels allemaal met verschillende unieke eigenschappen. Welke pelletkachel sluit het beste aan bij uw wensen en interieur? Ontdek de voor-en nadelen van de verschillende pelletkachels

Voor- en nadelen pelletkachel

Rika Livo unieke pelletkachel met reservoir aan de achterzijde

De Rika Livo is een stoere pelletkachel met een verfijnde uitstraling. Het pelletreservoir is aan de achterzijde van de kachel gepositioneerd en geeft de kachel een stijlvolle uitstraling. Met een maximaal vermogen van 6 kW is deze pelletkachel geschikt voor goed geïsoleerde ruimtes. De kachel is makkelijk te bedienen dankzij het touch display. Wilt u de rookafvoer aan de achterzijde of bovenzijde van de kachel? U heeft zelf de keuze!

Nordic Fire Ilvar 7 moderne pelletkachel

De Ilvar 7 is een nieuwe pelletkachel uit gietijzer opgebouwd welke voorzien is van alle denkbare innovaties. Het mooiste vlammenspel, goed regelbaar dankzij de uitgebreide Touch afstandbediening en standaard WIFI regeling en volledig instelbaar naar wens. De ruimte ventilator heeft verschillende standen en is zelfs geheel naar wens uit te schakelen. Hierdoor is de pelletkachel fluisterstil. Daarnaast zorgt de innovatieve automatische reinigende kantelrooster en ruime aslade ervoor dat u tot wel een maand zorgeloos kunt stoken.

Hoe werkt een pellektkachel van Nordic Fire?

Rika Cosmo pelletkachel met ronde vormen

De Rika Cosmo is een pelletkachel met een rendement tot wel 90%! Deze pelletkachel wordt gekenmerkt door zijn prachtige verbranding. Het vlammenspel van de Cosmo is eenvoudig te bedienen via het touch screen scherm aan de zijkant van de kachel. Daarnaast is het ook mogelijk om de kachel te bedienen via een mobiele telefoon of met Rika Voice. Hoe werkt een pelletkachel met Rika Voice? U kunt de kachel met spraak regelen. Meer weten over deze innovatieve uitvinding van Rika? Bezoek de showroom en onze adviseur vertelt u er graag meer over.  

Meer weten over hoe een pelletkachel werkt?

Wilt u meer weten over pelletkachels, pellets of hoe een pelletkachel werkt? Bezoek onze veelzijdige en uitgebreide showroom in Barneveld. Wij hebben een uitgebreid assortiment pelletkachels en ook vindt u diverse modellen (brandend) opgesteld, waaronder de Rika Livo, Nordic Fire Ilvar 7 en de Rika Cosmo. Maak een afspraak of kom spontaan langs. De koffie staat klaar.

Bezoek de showroom

Moderne pelletkachel in de showroom in Barneveld