Waarin verschilt een hoog rendement houtkachel met een normale houtkachel? Is een hoog rendement houtkachel beter? Belangrijkste is dat de houtkachel past bij uw warmtevraag en woning. In dit blogbericht vertellen we graag meer over de hoog rendement houtkachel.

Wat is een hoog rendement houtkachel?

Een hoog rendement houtkachel klinkt mooi, maar wat is het nu eigenlijk? Iedere houtkachel heeft een eigen rendement. Het rendement geeft de energieprestatie van een kachel weer in procenten. Hoe hoger het percentage, hoe hoger het rendement. Om vuur te creëren is er brandstof nodig. Deze brandstof zoals hout, pellets of gas is een potentiële energie die wordt omgezet in vuur. Het rendement geeft weer hoeveel energie wordt teruggegeven in verhouding tot de verbruikte energie.

Waar moet je op letten bij het kopen van een houtkachel?

Eén van de elementen waar u op moet letten bij de aanschaf van een houtkachel is dus het rendement. Nu is het zo dat vrijwel al onze houtkachels een rendement hebben van tenminste 75%. Al deze houtkachels voldoen aan de EcoDesign richtlijnen. Dat betekent dat deze voldoen aan strenge milieueisen. Wanneer u dus een houtkachel koopt bij Van Manen, weet u dat u een bewuste keuze maakt.

Klik hier voor onze houtkachels

Vraag ons Houtkachel Magazine aan

Wilt u meer weten over een Houtkachel van Van Manen? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Welke kachel heeft het hoogste rendement?

Het rendement is bij iedere kachel weer anders. Wanneer het rendement hoger is dan 80%, spreken we ook wel van een hoog rendement houtkachel. Voorbeelden van vrijstaande hoog rendement houtkachels zijn de Dik Geurts Vidar triple (rendement 88%), de Spartherm Passo XS Style (83%) en de Contura 556 Style (80%). Liever een inbouw hoog rendement houtkachel? Dan is er bijvoorbeeld de Spartherm Premium Triple (81%), de Dik Geurts Instyle 700 (82%), de Kalfire W71/62F (83%). Allemaal heel verschillende hoog rendement houtkachels.

Welke hoog rendement is geschikt voor uw woning?   

In de vorige alinea heeft u kort kunnen lezen over enkele modellen hoog rendement houtkachels. Maar wat is nu de beste houtkachel met hoog rendement voor uw woning? Dat kunnen we u helaas in dit blogbericht niet vertellen. Wilt u een hoog rendement houtkachel kopen? Dan kunt u het beste een afspraak maken met één van onze adviseurs. Zij kunnen u precies vertellen welke hr houtkachels het beste aansluiten bij uw wensen en woning.

Hoog rendement houtkachel van Kalfire

Vrijstaande of inbouw hoog rendement houtkachel?

Natuurlijk kunt u vast een kijkje nemen op onze website om te ontdekken wat u zelf het mooiste vindt. Is dat een inbouw houthaard of toch een vrijstaande houtkachel? Misschien wel een hoog rendement houtkachel met speksteen? Die hebben we namelijk ook in ons uitgebreide assortiment! Speksteen heeft als natuurlijke eigenschap om de warmte op te nemen en langzaam af te stoten. Zo geniet u zelfs na het doven van het vuur nog van de warmte van de kachel.

Hoe lang mag je nog hout stoken?

Twijfelt u over de aanschaf van een hoog rendment houtkachel omdat u bang bent voor een stookverbod? Vraagt u zich af hoe lang je nog hout mag stoken? Wij snappen die vraag, maar willen u bij deze graag gerust stellen. De verkoop van houtkachels valt namelijk onder de Europese regelgeving. Houtkachels mogen gewoon verkocht worden in Europa en daarmee ook gebruikt worden. Er komt dan ook geen verbod op houtkachels met een hoog rendement.

Lees meer over geen verbod op houtkachels

Jotul F163 vrijstaande hoog rendement houtkachel

Ontdek onze hoog rendement houtkachels in de showroom

Wilt u een hr houtkachel kopen? Dan nodigen wij u van harte uit in onze 1.500m2 showroom in Barneveld. Maak een afspraak met één van onze vakkundige adviseurs en laat u informeren over de mogelijkheden. Wij vertellen u graag meer over onze hoog rendement houtkachels en vertellen welke kachels het beste aansluiten bij uw woning. Persoonlijk advies op maat, dat is waar wij voor gaan! Wij hopen u binnenkort te ontmoeten.

Bekijk hier onze houtkachels Klik hier voor de showroompagina

Vraag ons Toekomst Magazine aan

Wilt u meer weten over de toekomst van de haard en de kachel? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden