Wilt u graag een houtkachel kopen, maar weet u niet welke? Laat u inspireren door onze top 10 beste houtkachels! Een zeer complete lijst van verschillende modellen. Inzet, inbouw of vrijstaand? Ze komen allemaal langs in deze houtkachel top 10.

Welke houtkachel moet ik kopen?

Vraagt u zich af wat een goede houtkachel is? In principe verkopen wij in onze showroom alleen de beste houtkachels van goede merken. Kwalitatief goede houtkachels. Welke houtkachel het beste is voor u? Dat ligt helemaal aan uw wensen. Wanneer het voor uzelf nog niet helemaal duidelijk is wat u zoekt, is het goed om deze houtkachel top 10 door te nemen. Laat u inspireren door onze top 10 houtkachels en ontdek waar uw voorkeur naar uitgaat. En bent u er na het lezen van dit artikel nog niet uit wat de beste houtkachel is voor u? Dat is helemaal niet erg! Ga het gesprek aan met één van onze adviseurs. Wij geven graag persoonlijk advies op maat. 

Klik hier voor onze houtkachels

Vraag ons Houtkachel Magazine aan

Wilt u meer weten over een Houtkachel van Van Manen? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Houtkachel top 10 bij Van Manen

  1. Dik Geurts Instyle 700
  2. Contura 556 Style
  3. Barbas Unilux 67
  4. Dik Geurts Instyle Corner Slim 660/495
  5. Kalfire W71/62F
  6. Dik Geurts Instyle Triple
  7. Leenders Mats
  8. Altech Nobles
  9. Kalfire W66/48S
  10. Jotul F163

Dik Geurts Instyle Corner Slim inbouw houthaard

Dik Geurts Instyle populairste houtkachel bij Van Manen

Op nummer 1 staat de Dik Geurts Instyle 700. Deze haard hebben wij het afgelopen jaar het meeste verkocht en geplaatst. Daarmee is de Dik Geurts Instyle 700 de beste kachel met hoog rendement, namelijk een rendement van maar liefst 82%. De haard valt hiermee in rendementsklasse A+. Deze prachtige inbouw houthaard wordt veel gebruikt bij renovatieprojecten. Heeft u een verouderde open haard in uw woning staan en wilt u deze vervangen door een modern model? Dan is de Dik Geurts Instyle 700 een zeer goede keuze. Deze Instyle haarden zijn er in verschillende uitvoeringen.

Meer info over de Dik Geurts Instyle 700

Dik Geurts schitterende hoekhaard

Op nummer 5 van de houtkachel top 10 zien we de Dik Geurts Instyle Corner Slim 660/495. Dit is een hoekhaard variant waarmee u van twee kanten kunt genieten van het vuur. De draaideur maakt het eenvoudig om hout bij te vullen en de ruit schoon te maken.

Meer info over de Dik Geurts Corner Slim

Driezijdige variant van Dik Geurts houthaard

De driezijdige variant van de Dik Geurts houthaard komen we tegen op nummer 6 van de top 10 houtkachels. De Dik Geurts Instyle Triple heeft net als de andere 2 haarden stoere, dikke kaders. De haard heeft een gemiddelde grootte en een maximaal vermogen van 9 kW. Dat betekent dat de haard een middelgrote tot grotere ruimte heerlijk kan verwarmen.

Meer info over de Dik Geurts Instyle Triple Low

Eerste vrijstaande houtkachel in de houtkachel top 10

De Contura 556 Style staat op nummer twee in de top 10 houtkachels. Deze schitterende vrijstaande houtkachel met ronde vormen past in vrijwel iedere interieurstijl. De driezijdige ruit maakt dat u van meerdere kanten in de ruimte kunt genieten van het vuur. U kunt kiezen voor een houtvak onder de verbrandingskamer.

Meer info over de Contura 556 Style

Contura 556 Style in top 10 houtkachels Van Manen

Barbas Unilux op derde plek houtkachel top 10

De afsluiter van de top 3 beste houtkachels is de Barbas Unilux 67. Een inbouwhaard met brede kaders die veel weg heeft van de Dik Geurts Instyle serie. De Barbas Unilux 67 is een compact inzethaard en daardoor relatief eenvoudig te plaatsen. Ook een model dat uitstekend gebruikt kan worden bij renovatie. Deze haard is een compacte krachtpatser. Ondanks de bescheiden afmetingen kan de haard middelgrote ruimtes heerlijk verwarmen met een vermogen van maximaal 10 kW.

Meer info over de Barbas Unilux 67

Twee Kalfire inbouwhaarden in top 10 houtkachels

Wat is een goede houtkachel? Alle houtkachels die u bij ons vindt, zijn van goede kwaliteit. De Kalfire W71/62F is een moderne liftdeurhaard, voorzien van de modernste technieken. U kunt kiezen uit verschillende achterwanden en zo een persoonlijke haard creëren die perfect past bij uw interieurstijl. Voor het schoonmaken van de ruit heeft Kalfire een verborgen hendel bedacht. Als u de hendel 180 graden naar links draait, kantelt de ruit naar voren en kunt u deze eenvoudig reinigen. U kunt de haard strak laten inbouwen, maar ook kunt u de haard combineren met een stijlvolle schouw, zoals hieronder is gerealiseerd bij één van onze projecten. 

Meer info over de Kalfire W71-62F

Kalfire inbouwhaard met vrij zicht op het vuur

De Kalfire W66/48S staat op de negende plaats van beste houtkachels. Deze driezijdige haard heeft geen kaders op de hoeken en aan de onderzijde. Dat maakt dat u vrij zicht heeft op het levendige vlammenspel. Een prachtige eyecatcher voor uw woning waarbij het vuur vanuit meerdere hoeken van de kamer uistekend te zien is. Dat betekent genieten met een grote G! 

Meer info over de Kalfire W66/48S

Kalfire W71-62F inbouw houthaard met schouw

Stoere, vrijstaande houtkachel op plaats 7 van beste houtkachels

De Leenders Mats is een stoere, strakke, vrijstaande houtkachel. De kachel is voorzien van zijstenen. Deze slaan de warmte langer op en stoten deze langzaam af. U kunt zelf kiezen of u gaat voor grijze zijstenen of zijstenen in dezelfde kleur als de kachel. Met een vermogen van 12 kW kan de kachel ook grotere ruimtes goed verwarmen.

Meer info over Leenders Mats

Altech Nobles op nummer 8 van de houtkachel top 10

De Altech Nobles is de meest compacte variant van de Altech houtkachels. Deze kachel is voorzien van speksteen. Op die manier kunt u langer genieten van de warmte van het vuur, ook wanneer het vuur gedoofd is. Heeft u een goed geïsoleerde woning en bent u op zoek naar een geschikte speksteenkachel? Dan is de Altech Nobles misschien wel dé kachel voor u.

Meer info over de Altech Nobles

Jotul F163 als hekkensluiter van de houtkachel top 10

Op de laatste plaats van de houtkachel top 10 komen we nog een “nieuw” merk tegen. De Jotul 163 is al jaren een veel verkocht model bij Van Manen en wisselt nogal eens van plek in de houtkachel top 10. De Jotul F163 is een houtkachel van top kwaliteit en intense vuurbeleving. U kunt met deze vrijstaande houtkachel van 3 kanten genieten van een authentiek houtvuur. Door de ronde vormen en de 3 poten is deze kachel ook ideaal voor plaatsing in een hoek. Een prachtig exemplaar en een echte eyecatcher voor iedere woning.

Meer info over de Jotul F163

Jotul F163 in de houtkachel top 10

Wat is een goed merk houtkachel?

In onze houtkachel top 10 staan verschillende merken houtkachels. Maar wat is een goed merk houtkachel? Wanneer u een houtkachel bij Van Manen in Barneveld koopt, weet u zeker dat u een juiste keuze maakt. Al onze houtkachels zijn voorzien van het EcoDesign label, dat betekent dat ze voldoen aan strenge regelgeving van Europa. Wat is een goed merk houtkachel? Dat zijn onder andere de houtkachels van Dik Geurts, Contura, Barbas, Kalfire, Leenders, Altech en Jotul. Maar ook de andere houtkachels in ons uitgebreide assortiment zijn allemaal van uitstekende kwaliteit. Wat is de beste houtkachel voor u? Maak een afspraak met onze adviseur en ga het gesprek aan. Hij helpt u graag bij uw zoektocht naar een goede houtkachel.

Wat is de meest efficiënte houtkachel?

Wanneer u op zoek bent naar een goede houtkachel, is het heel belangrijk dat de kachel aansluit bij uw woning. Wat is de meest efficiënte houtkachel voor uw woning? Onze adviseur geeft graag persoonlijk advies op maat. Hij bekijkt de situatie en vertelt u wat een goede houtkachel voor uw woning is. Hij houdt hierbij natuurlijk rekening met uw wensen en geeft verschillende keuzemogelijkheden. De manier van stoken bepaalt ook voor een groot deel hoe efficiënt de houtkachel is. Wanneer u op de juiste manier hout stookt, is de houtkachel een stuk efficiënter. Stook daarom uw houtkachel via de Zwitserse Methode. Wilt u graag een houtkachel, maar weet u nog niet wat de goede houtkachel is voor u? Maak een afspraak en bezoek onze 1.500m² showroom in Barneveld. Doe inspiratie op en laat u adviseren over een goede houtkachel bij u thuis. 

 

Bekijk hier onze houtkachels Klik hier voor de showroompagina