Heeft u een woning met een bestaande schoorsteen en vraagt u zich af of u een houthaard of houtkachel zonder aanpassingen kunt aansluiten op de schoorsteen? Lees dit blogbericht voor het antwoord op deze vraag.

Houtkachel aansluiten op gemetselde schoorsteen

Wilt u een nieuwe houtkachel aansluiten op een gemetselde schoorsteen? Over het algemeen is het niet mogelijk om zonder aanpassingen een bestaande schoorsteen te gebruiken voor een houtkachel. Een schoorsteen moet namelijk van de binnenkant glad zijn en mag niet lekken. De beste manier om rookgassen af te voeren is met een dubbelwandig rookkanaal uit RVS. Het kanaal is snel op temperatuur en daarmee het beste soort voor uw kachel.

Vraag ons Installatie en Onderhoud Magazine aan

Wilt u meer weten over Installatie en Onderhoud van Van Manen? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Bestaande schoorsteen gebruiken voor houtkachel?

Hoe weet u of de bestaande schoorsteen kunt gebruiken voor de houtkachel? In 9 van de 10 gevallen is de schoorsteen niet geschikt om zonder aanpassingen te gebruiken. Het kan zijn dat wanneer u al een houtkachel of houthaard heeft, dit kanaal weer gebruikt kan worden voor de nieuwe kachel of haard.

Huisbezoek van onze technische adviseur

Voordat de haard of kachel in uw woning wordt geplaatst, vindt eerst een technisch bezoek plaats. Eén van onze technische adviseurs komt kijken naar de huidige situatie in uw woning en beoordeelt of er nog iets gewijzigd moet worden voordat de haard of kachel geplaatst moet worden. Wanneer u uw twijfel over de schoorsteen kenbaar hebt gemaakt bij de verkoopadviseur in de showroom, zal onze technische adviseur dit ook meenemen in zijn rapport. In onze showroom is er voldoende gelegenheid om uw vragen te stellen zodat u zeker weet dat u de juiste kachel kiest. Passend bij uw woning en persoonlijke situatie. 

Klik hier voor onze houtkachels

Onze adviseur geeft persoonlijk advies op maat

Kachel aansluiten op bestaande schoorsteen

Zoals eerder al genoemd, zal in de meeste gevallen een nieuw rookkanaal moeten worden aangelegd. Ziet u hier tegenop? Dat is niet nodig! Voor onze monteurs is dit dagelijks werk. Zij weten wat zij doen en zorgen voor een juiste en veilige installatie. Ook ruimen zij na de installatie van de haard of kachel het achtergebleven puin weer op. U heeft er geen omkijken naar.  

Welke houthaard of houtkachel past bij u?

Wij hopen dat dit artikel meer duidelijkheid heeft gebracht en antwoord heeft gegeven op de vraag of u een houtkachel kunt aansluiten op een bestaande schoorsteen. Nu die duidelijkheid er is, kunt u alvast op onze website kijken welke houthaard of houtkachel u het meeste aanspreekt. Gaat u voor een moderne inbouwhaard? Of liever een vrijstaande houtkachel? U heeft bij Van Manen haarden en kachels ruime keuze. Bent u niet zo van het plaatjes kijken op internet? U bent natuurlijk altijd van harte welkom in onze 1.500m2 showroom in Barneveld om inspiratie op te doen. Wilt u ook graag advies wanneer u de showroom bezoekt? Dan kunt u het beste een afspraak maken via 0342 – 405353. Wij hopen u binnenkort te begroeten.

Bekijk hier onze houtkachels Klik hier voor de showroompagina

Kalfire houthaard bij Van Manen