Een houtkachel plaatsen zonder schoorsteen, kan dat? Jazeker! Uw woning hoeft niet voorzien te zijn van een gemetselde schoorsteen wanneer u kiest voor een houtkachel. Onze monteurs leggen zelf een rookkanaal aan, zodat u kunt genieten van de gezellige sfeer en heerlijke warmte van een houtvuur.

Geen enkel vuur zo puur als houtvuur

U bent geïnteresseerd in een houtkachel. Dat snappen wij heel goed. Er gaat namelijk niets boven een authentiek houtvuur. Natuurlijk is een gashaard handig en comfortabel. Met 1 druk op de knop werkt de haard en begint het genieten. Een pelletkachel heeft wel echt vuur, maar qua sfeer heeft het toch een heel andere uitstraling dan een houtkachel. Een elektrische haard is een perfecte oplossing wanneer u alleen voor sfeer gaat en warmte minder belangrijk is. Genoeg alternatieven voor vuur, maar geen enkel vuur is zo puur als een houtvuur. 

Meest milieuvriendelijke houtkachel

Vraag ons Installatie en Onderhoud Magazine aan

Wilt u meer weten over Installatie en Onderhoud van Van Manen? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Houtkachel zonder schoorsteen

Wanneer u een mooie houthaard heeft uitgezocht in onze showroom en de 3D tekening is gemaakt, komt onze technisch adviseur bij u thuis op bezoek. Dit bezoek is nodig om de huidige situatie in kaart te brengen, zodat onze monteurs weten wat hen te doen staat bij het plaatsen van een haard of kachel. Wilt u een houtkachel in huis zonder schoorsteen? Ook daar wordt naar gekeken. Onze technische adviseur bepaalt van tevoren het kanaaltraject voor een goede werking en natuurlijke trek.

Houtkachel zonder schoorsteen

Voor iedere brandstof een speciaal rookkanaal

Wist u dat voor iedere brandstof een ander rookkanaal nodig is? De afvoer van een gashaard kan bijvoorbeeld door de gevel of door een uitbouw. Een pelletkachel en houtkachel daarentegen moeten hun afvoer bij de nok laten uitkomen. Zo krijgt de kachel de beste trek en daarmee het mooiste vuur. Ook wordt overlast tegengegaan doordat verbrandingsgassen boven de woningen worden uitgestoot.

Wilt u een houtkachel installeren zonder schoorsteen? Dat kan. Onze monteurs leggen een nieuw rookkanaal aan om de verbrandingsgassen van de houtkachel op natuurlijke wijze af te voeren tot buiten de woning. Wilt u de houtkachel in de woonkamer laten plaatsen? Dan wordt vanaf dat punt naar boven gewerkt, zodat het rookkanaal uitmondt bij de nok van het huis. Het is belangrijk dat het kanaal een zo verticaal mogelijk verloop heeft. Er mogen maximaal 2 bochten van 45 graden worden toegepast.   

Lees meer over rookkanaal houtkachel

Kachel in huis zonder schoorsteen

Houtkachel installeren zonder schoorsteen

Wij begrijpen dat u er misschien tegenop ziet dat er een rookkanaal van de benedenverdieping tot de nok wordt geplaatst. Maar voor onze monteurs hoort dit bij hun dagelijkse werkzaamheden. Onze duo’s zijn goed op elkaar ingespeeld en klaren samen de klus. Ze hebben de juiste apparatuur bij zich om netjes en professioneel een rookkanaal aan te leggen met omkokering. Ook laten zij de ruimtes waar ze hebben gewerkt weer netjes achter. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat u met de eventuele rommel blijft zitten. Dus een houtkachel zonder schoorsteen is zeker mogelijk!

Heeft u wel een schoorsteen of rookkanaal? Dan kijkt onze technisch adviseur of deze geschikt is voor uw nieuwe houthaard of houtkachel. Verouderde kanalen zijn vaak onveilig of lek. Wanneer onze monteurs een nieuw kanaal aanleggen, bent u verzekerd van een goede installatie. Ook wanneer u uw gaskachel wil vervangen door een houtkachel, is een ander rookkanaal nodig. 

Gaskachel vervangen door houtkachel

Houtkachel laten installeren

Geniet van een schitterend houtvuur

En wanneer de houthaard of houtkachel is geïnstalleerd door onze vakkundige monteurs, kan het genieten beginnen. Het is belangrijk om de haard goed op te stoken, dit zorgt voor volledige verbranding. Hiermee krijgt u het mooiste vuur. Wilt u leren houtstoken? Meld u dan aan voor onze stookavond.

Wilt u meer weten over een houtkachel plaatsen zonder schoorsteen? U bent van harte welkom in onze 1500m2 showroom in Barneveld. Onze adviseur vertelt u graag meer over de mogelijkheden voor uw woning.  

Bezoek onze showroom