De haard en de televisie. Beide een bron van ontspanning. Maar kunt u een tv meubel combineren met sfeerhaard? Jazeker! Door deze te combineren, kunt u optimaal genieten van een gezellige sfeer en stukje ontspanning. Natuurlijk zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden, maar dat vertellen we u graag. 

Tv meubel met geïntegreerde haard

Het ziet er natuurlijk heel sfeervol uit wanneer u een tv meubel met sfeerhaard heeft in uw kamer. Toch is niet iedere haard hier geschikt voor. Ook is het niet in elke situatie passend. Geen nood, onze adviseurs helpen u bij het maken van een juiste keuze. Hij vertelt u waar u zoal op moet letten als u een kachel of haard uitzoekt die geplaatst wordt in de buurt van een televisie. 

Vraag ons Inspiratie Magazine aan

Wilt u meer inspiratie op doen bij Van Manen? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Televisie boven een gashaard of houtkachel?

Naast sfeer is een haard een bron van warmte. Het is daarom belangrijk te letten op de maximale temperatuurafgifte van de haard of kachel. Televisies kunnen beperkt tegen hitte. Bij (moderne) gashaarden is de warmteafgifte, over het algemeen, wat eenvoudiger te regelen dan bij houtkachels. Door goede maatregelen te treffen is het echter mogelijk om bij beide types een tv boven de haard te plaatsen en zo te genieten van een eigen cinewall in uw woning.

Cinewall met televisie boven de houthaard

Speciale nis voor uw televisie

Door de televisie in een nis te plaatsen zorgen wij ervoor dat de televisie beter beschermd wordt tegen de hitte van de haard. Bijkomend voordeel is de uitstraling: het plaatsen van de televisie in een nis zorgt voor een fraaie integratie in uw (woon)kamer. Onze adviseurs zijn meer dan verkopers, zij geven ook interieuradvies. Zij denken graag met u mee over de plaatsing van een haard of kachel. Wilt u graag inspiratie opdoen? Ook daarvoor kunt u terecht in onze 1.500m² showroom. U vindt hier diverse opstellingen waarbij een tv meubel met sfeerhaard gecombineerd wordt. En heeft u vragen? Dan kunt u die eenvoudig stellen. 

Lees meer over interieuradvies

De haard náást uw televisie

Een eenvoudigere oplossing is het plaatsen van de haard naast uw televisie. Ook dan heeft u beide blikvangers in elkaars nabijheid. U hoeft zich bij deze oplossing geen zorgen te maken over uw televisie. Door de haard te combineren met een op maat gemaakt uniek plateau, kunt u het plateau gebruiken om uw tv op te plaatsen. Wanneer u voor deze oplossing kiest, is het ook eenvoudiger om in de toekomst wat meer te spelen met de opstelling. U kunt de televisie en eventuele accesoires eenvoudig van plek wisselen, omdat het hier niet gaat om een tv meubel met geïntegreerde haard. Zo heeft u niet alleen een haard, maar ook een prachtig meubel als toevoeging aan uw woning. Bij Van Manen kijken wij dan ook verder dan de haard, wij kijken naar het totaalplaatje.

Tv meubel met haard

Tv kast met sfeerhaard

Wist u al dat Van Manen haarden en kachels ook kasten op maat maakt? Wanneer u kiest voor een inbouwhaard, kunt u deze geheel in stijl laten inbouwen in een op maat gemaakte kast die perfect past in de ruimte en aansluit bij uw woonstijl. U kunt kiezen uit verschillende materialen, kleuren en indelingen. Bepaal zelf hoe de kast eruit moet komen te zien en onze adviseur maakt op de computer een 3D tekening, zodat u precies kunt zien hoe het geheel eruit komt te zien. Wanneer u kiest voor een tv kast met sfeerhaard, kiest u voor een unieke oplossing. Een oplossing die speciaal voor u ontworpen is en daarmee uniek is in zijn soort. Wij hebben al veel tv kasten met sfeerhaard mogen plaatsen en laten u graag zien wat er allemaal mogelijk is. 

Lees meer over kasten op maat

Tv kast met sfeerhaard

Tv meubel met sfeerhaard op elektriciteit?

Hoewel we in dit artikel meest zijn ingegaan op de mogelijkheden van een tv meubel met een sfeerhaard op hout of gas, is het natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een andere brandstof. U kunt natuurlijk ook kiezen met een tv meubel met haard op bio-ethanol of een elektrische haard. Positieve aan een haard met deze "brandstoffen" is dat er geen rookkanaal nodig is of afvoer. Dat betekent dat deze haarden relatief eenvoudiger te plaatsen zijn. Ook is het mogelijk om te kiezen voor bio-ethanol of een elektrische haard wanneer uw woning gasloos is of u in een appartement woont. De Kalfire E One is zo'n elektrische haard die perfect gecombineerd kan worden met een televisie. De Kalfire E One heeft een realistisch vuurbeeld en is een ware eyecatcher voor de ruimte. 

Bekijk ons assortiment elektrische haarden

Tv meubel met sfeerhaard op elektriciteit

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u op zoek naar een nieuwe haard? Wilt u een tv meubel met sfeerhaard? Onze adviseurs helpen u verder en gaan op zoek naar de haard die écht bij u past. Kom naar onze showroom en laat u adviseren!

Bekijk onze kasten op maat Klik hier voor de showroompagina