Bij de aanschaf van uw haard of kachel gaat u niet over één nacht ijs. Maar wat kost een gashaard of –kachel nu precies?

Uw haard gaat een prominente plaats innemen in uw (woon)kamer en als warmtebron dienen. Deze sfeermaker is een investering voor de korte én lange termijn. Daarbij moet u letten op meer dan de prijs van het toestel zelf.

Iedere oplossing is uniek

Bij Van Manen leveren wij een totaaloplossing. Van oriëntatie tot realisatie, wij zorgen ervoor dat u zorgeloos kunt genieten van uw droomhaard. Een eerlijk en betrouwbaar advies, de (technische) mogelijkheden van uw woning, een vakkundige installatie en montage; er komt meer kijken bij een kachel dan alleen het toestel! Het is dan ook niet mogelijk om zonder adviesgesprek van een deskundig adviseur de prijs van uw gashaard (volledig) te bepalen. We kunnen u wel uitleggen wat zoal de prijs beïnvloedt. Op die manier krijgt u al een beter beeld van de investering en komt u niet voor verassingen te staan!

Vraag ons Toekomst Magazine aan

Wilt u meer weten over de toekomst van de haard en de kachel? Voer uw e-mail adres in om ons magazine te downloaden

Type gashaard en formaat

De prijs van een gashaard is voor een deel afhankelijk van het type dat u kiest:

 • Inbouw gashaard: een inbouw gashaard wordt op prachtige wijze geïntegreerd in uw woning. Het toestel wordt in de muur geïnstalleerd en er wordt een haardombouw gerealiseerd. Naast het toestel heeft u dus te maken met een kleine verbouwing.
 • Inzet gashaard: de inzet gashaard wordt vaak gebruikt ter vervanging van een bestaande situatie. Dit maakt dat er minder breekwerk nodig is en is daardoor vaak eenvoudiger te realiseren.
 • Vrijstaande gaskachels: vrijstaande gaskachels zijn veelal te plaatsen zonder (ingrijpende) verbouwingen. Dit kan resulteren in een lagere investering dan bij een inbouw gashaard.
 • Hangende gaskachels: de hangende gaskachel is, net als de vrijstaande gaskachel, eenvoudiger te plaatsen.

Bij alle typen haarden speelt het formaat ook een rol in de prijs. Vaak geldt: hoe groter de haard, hoe groter de investering.

Vuurzicht doorkijk gas

Vermogen van uw gashaard

Welk vermogen u nodig heeft hangt af van uw wensen en behoeften. Gebruikt u de kachel vooral als sfeerbepaler of ook als (primaire) warmtebron? Hoe groot is de ruimte waar de gaskachel in geplaatst wordt? Het bepalen van het benodigde vermogen en rendement is belangrijk voor de keuze van uw haard. Lees hier onze tips voor het bepalen van het benodigde vermogen.

Het vuurzicht van de haard

De totale investering wordt ook mede bepaald door het vuurzicht. Wilt u een fronthaard of een doorkijkhaard? Of kiest u voor een driezijdige haard? Afhankelijk van uw situatie en het gewenste vuurzicht zal de realisatie van de haard meer tijd en werk in beslag nemen.

Daarbij heeft ieder merk ook zijn eigen type branders en branderdecoraties en meer. Hoe u het vuur wilt beleven is dus ook bepalend voor de prijs.

Opties, opties, opties

Gas opties

Bij Van Manen hebben wij gashaarden en –kachels van topmerken. Merken die innoveren en hun kachels en haarden voorzien van de laatste snufjes en voorzieningen. Wat dacht u van:

 • Bediening: van handmatige bediening tot kachels die aangesloten zijn op uw domotica.
 • Achterwanden: kies de achterwand die bij u past en transformeer de uitstraling van uw gashaard.
 • Uniek kader: geef een eigen gezicht aan uw vuur. Kies het kader dat bij u past.

De mogelijkheden zijn tegenwoordig enorm.

Kwaliteit en veiligheid staat voorop

Uw woonsituatie bepaalt niet alleen de mogelijkheden, maar ook welke aanpassingen er noodzakelijk zijn om de gashaard te realiseren. Bij Van Manen staan kwaliteit en veiligheid voorop. Zo controleren wij onder andere of:

 • De haard door de deur past
 • De vloer de haard kan dragen
 • Hoe de voorzieningen, zoals gas en elektra, zijn geregeld
 • Hoe de ventilatie is geregeld
 • Wat zijn de omstandigheden in de omgeving van uw woning?
 • Van welk materiaal uw vloer, de wanden en het plafond gemaakt zijn
 • Of het rookkanaal bouwkundig op de gewenste plaats kan worden geïnstalleerd.

Afhankelijk van de benodigde aanpassingen zal de totaalprijs veranderen.

Schouwen, kasten en plateaus

Het uiterlijk van uw haard wordt voor een groot deel bepaald door zijn omgeving. Daarom denken wij altijd aan het totaalplaatje. Daarom realiseren wij prachtige schouwen, op maat gemaakte kasten die naadloos integreren in uw interieur en unieke plateaus. Zo ondergaat uw kamer een complete metamorfose. De uitstraling die bij u past, de haard waarvan u droomt.

Laat u adviseren, kom naar de showroom

Uw situatie en uw wensen zijn uniek. De prijs van uw gashaard hangt af van meer dan het toestel zelf. Daarom ontvangen wij u graag in onze showroom. Niet alleen kunt u hier inspiratie op doen, onze ervaren adviseurs helpen u bij het kiezen van de juiste haard. Wij kijken naar uw wensen en de mogelijkheden en vinden binnen uw budget de gashaard die het beste bij u past. Een duurzame en veilige oplossing waar u nog jaren van geniet. Tot snel!