Bijna dagelijks krijgen we vragen van consumenten in de showroom. Wat past het beste bij mijn situatie? Moet ik die gashaard nog wel aanzetten? Het antwoord? U kunt zelfs besparen wanneer u uw gashaard slim inzet. Lees in dit blog meer over slim en sfeervol verwarmen.

Lokaal verwarmen met een moderne gashaard

Met name in het voorseizoen en naseizoen, wanneer de avonden kil zijn maar het overdag eigenlijk nog warm genoeg is, is het goedkoper om met de gashaard de woonkamer te verwarmen dan de centrale verwarming in te schakelen. Ons advies is dan ook, zet de basiswarmte van de CV op een lage temperatuur, bijvoorbeeld 15 graden en vang de kortstondige warmtebehoefte op met de lokale gashaard. Dat is ook het geval wanneer u overdag bijvoorbeeld aan het werk bent en 's avonds bij thuiskomst direct warmte wilt. Dit komt doordat uw gashaard een lokale verwarmingsbron is en direct warmte afgeeft op de plek waar u het nodig heeft. Draai de cv dus op 15 graden, stook uw gashaard en geniet direct van de behaaglijke warmte. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de gashaard te stoken bij speciale momenten en gelegenheden zoals het weekend, een verjaardag of bij bezoek. Op die manier creëert u echte genietmomenten bij het sfeervolle vuur.  

Besparen met een gashard

Slim besparen en investeren

In de media is er veel aandacht voor energiebesparing. De energieprijzen zijn hoog, besparen is nodig. Maar hoe zit het als u al een inbouw gashaard of vrijstaande gaskachel in uw woning heeft? Zoals we hierboven al aangeven kunt u door een slimme inzet van de lokale gashaard het nuttige en het aangename verenigen. Hoewel dit per situatie anders zal uitpakken, spreken we uit ervaring dat slim verwarmen altijd besparing oplevert.

Bewust omgaan met energiekosten? Hieronder een aantal snelle bespaartips die voor vrijwel iedereen toepasbaar zijn (bron: Milieu Centraal):

 • Isoleer. Energie die u niet verbruikt kost geen geld.
 • Verwarm slimmer. Zie hierboven, verwarm alleen de kamers waar u bent.
 • Zet je verwarming ruim voordat u naar bed gaat uit. De restwarmte is vaak voldoende om het nog een tijd warm te hebben.
 • Zet de thermostaat 's nachts altijd een paar graden lager dan overdag (aanbevolen 15 graden, hou de ruimte wel vocht- en vorstvrij).
 • Kortom: Zet de thermostaat lager en gebruik de lokale gashaard op een slimme manier (zie hierboven).

Klik hier voor onze gashaarden

Samen genieten bij een moderne gashaard

Hoeveel kost een avondje genieten bij de gashaard?

Heeft u een gashaard in uw woning, maar durft u deze eigenlijk niet te gebruiken? Dat is in de eerste plaats ontzettend jammer en in de tweede plaats ook nog eens onnodig. Door slim te verwarmen kunt u namelijk besparen én genieten tegelijk! Laten we even met een rekenvoorbeeld werken.
Dankzij het prijsplafond dat in januari wordt gelanceerd, betalen we voor de eerste 1.200 kuub het maximale tarief van € 1,45. Maar we laten in onze berekening ter vergelijk verschillende tarieven zien.

 • Een gashaard heeft een gemiddeld vermogen van 5 kW. Daarmee verbruikt de haard zo’n 0,6 kubieke meter gas per uur. Bij een gemiddeld vermogen kost een avondje stoken met een dergelijke gashaard zo’n 1,8 kubieke meter gas.
 • Hoe hoog is uw gastarief op dit moment? Gemiddeld is dat € 2,50, straks met het prijsplafond € 1,45. 
  • Dat betekent dat een avondje genieten bij het sfeervolle vuur en de heerlijke warmte van de haard u tussen de € 2,61 en € 4,50 kost.
  • Heeft u een gashaard met een hoger vermogen? Bijvoorbeeld 8kW gemiddeld? Dan wordt er zo’n 1 kuub per uur verbruikt. Bij 3 uur stoken zal er 3 kuub doorheen zijn gegaan. Dan komt u uit op € 4,35 tot € 7,50 voor een avondje genieten.

Vergelijk deze kosten eens met andere aankopen die u doet om genietmomenten te creëren. Houdt u van wijn? Dan betaalt u voor een goede fles wijn eerder € 9,- dan € 3,75. De keuze tussen een avondje uit eten en lekker thuis bij de haard is ook snel gemaakt. En wat is er nu fijner dan met familie of vrienden mooie herinneringen te maken bij het vuur?  

Creëer genietmomenten bij de gashaard

Vragen over een gashaard? Bezoek de showroom

Heeft u naar aanleiding van dit blogbericht nog vragen over het gebruik van uw gashaard? Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een gashaard en durft u na het lezen van dit blogbericht de stap te nemen? U bent van harte welkom in onze 1.500m² showroom in Barneveld. Wilt u verzekerd zijn van een adviesgesprek? Dan raden wij u aan om een afspraak te maken via 0342 - 405353. Zo weet u zeker dat onze adviseur genoeg tijd voor u heeft. 

Bekijk hier onze gashaarden Klik hier voor de showroompagina