Bent u op zoek naar een alternatief voor een gashaard? Misschien om de hogere gasprijzen? Misschien omdat uw woning gasloos is of wordt? Wat de reden ook is, wij helpen u graag bij uw zoektocht naar de geschikte haard of kachel voor uw woning.

Op zoek naar een alternatief voor de gashaard? Wij helpen graag

Zoals u misschien al gezien heeft op onze website, bieden wij veel meer aan dan alleen gashaarden. In ons assortiment vindt u naast gashaarden ook houtkachels, pelletkachels, elektrische haarden en bio-ethanol haarden. Welke variant is voor u persoonlijk het beste alternatief voor de gashaard? Om daar achter te komen zullen we over alle toestellen wat meer vertellen. Maar allereerst willen we vertellen dat u ook kunt kiezen voor een gashaard op propaan. Dat is flessengas. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van aardgas. Propaangas is een bijproduct dat vrijkomt bij raffinaderijen. Liever bio-propaan? Dat valt onder duurzame grondstoffen en is een mix van afval-en reststoffen en hernieuwbare plantaardige oliën. De meeste moderne gashaarden in onze showroom zijn ook verkrijgbaar op propaangas. 

Gashaard op propaan

Volop genieten met een écht en sfeervol houtvuur

De houtkachel is al jaren de meest verkochte kachel in onze showroom. Dat is ook niet verwonderlijk. De houtkachel is namelijk het meest authentiek. Van oudsher houden mensen van een vuurtje stoken. Hout verzamelen en daarmee een lekker vuur stoken. Alle vrijstaande houtkachels en inbouw houthaarden voldoen bij ons aan de EcoDesign richtlijn 2022. Dat zijn strenge Europese regels die de luchtkwaliteit moeten verbeteren. Bij ons vindt u houtkachels van bekende en kwalitatief uitstekende merken als Kalfire, Spartherm en Dik Geurts. Heeft u een oude gaskachel en wilt u deze laten vervangen door een houthaard? Ook dat is mogelijk! Onze monteurs zullen het huidige rookkanaal ombouwen naar een rookkanaal dat geschikt is voor een houthaard. 

Lees meer over een gaskachel vervangen door een houtkachel

Voordelen van een houtkachel:

 • Echt vuur en daardoor telkens anders
 • Sfeervolle warmte
 • Duurzaam genieten dankzij EcoDesign richtlijnen
 • Hoog rendement
 • Optimale verbranding

Houthaard als alternatief gashaard

Pelletkachels: Echt vuur, maar met eenvoudige bediening

Spreekt écht vuur u aan, maar bent u er niet de persoon voor om met houtblokken in de weer te gaan? Om te zorgen voor een mooie houtvoorraad met het juiste vochtpercentage? Dan is de pelletkachel misschien iets voor u! Ook met deze kachel kunt u genieten van echt vuur, maar dan met een eenvoudige bediening. U vult het reservoir met pellet, stelt het programma in (vaak via touch display) en kan genieten. De kachel werkt volautomatisch, u  hoeft dus verder niets te doen. Bij Van Manen vindt u pelletkachels van Rika en Nordic Fire.

Voordelen van een pelletkachel:

 • Eenvoudige bediening
 • Hoog rendement
 • Hernieuwbare grondstof
 • Relatief goedkope brandstof
 • Echt vuur

Lees meer over de werking van een pelletkachel

Geniet van het vuur van de toekomt met een elektrische haard

Een elektrisch vuur wordt ook wel het vuur van de toekomst genoemd. Waarom? Omdat elektriciteit steeds belangrijker wordt als energiebron. Door de opkomst van windmolens en zonnepanelen, is het vrij eenvoudig om elektriciteit te genereren. De fabrikanten van elektrische haarden en kachels komen telkens met vernieuwende technieken waardoor het vuur steeds realistische wordt. Let wel op. Een elektrische haard is niet geschikt als hoofdverwarming. Als u op zoek bent naar een sfeervol vuur en aangename bijverwarming, dan is een elektrische haard een goed alternatief voor de gashaard. U vindt bij ons elektrische haarden van onder meer Kalfire, Element4 en DRU.

Voordelen van een elektrische haard:

 • Vrijwel overal te plaatsen
 • Geen rookkanaal nodig
 • Eenvoudige bediening
 • Aangename bijverwarming
 • Realistisch vuur

Elektrische haard als alternatief gashaard

Luxe bio ethanol haard als alternatief voor gas stoken

Heeft u een woning zonder aardgas? Dan kunt u ook kiezen voor een luxe bio-ethanol haard van Planika. Denkt u bij een bio ethanol haard aan geknoei met de brandstof wanneer de haard moet worden bijgevuld? Of de lange lucifer waarmee u de haard moet aansteken? Niet bij Planika! Met een afstandsbediening roept u het vuur tot leven. Geen gedoe met een lucifers. Ook het bijvullen gaat heel eenvoudig met de bijgeleverde pomp. De pomp vult de haard automatisch bij, dus geen geknoei met brandstof en altijd de juiste hoeveelheid. Bij ons vindt u alleen de bio-ethanol haarden van Planika. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kleinere variant van 79 cm, maar ook voor een sfeervol breed vuur van 249 cm!

Voordelen van een Planika bio-ethanol haard:

 • Zeer eenvoudige bediening
 • Geen rookkanaal nodig
 • Relatief lage installatiekosten
 • Vrijwel overal te plaatsen
 • Aangename warmte

Lees meer over de werking van een bio-ethanol haard

Bio ethanol haard als alternatief voor gas

Bezoek onze showroom voor een alternatief voor de gashaard

Genoeg alternatieven voor de gashaard! Welke gaat uw voorkeur naar uit? Bent u er nog niet helemaal uit? Bezoek onze sfeervolle showroom en laat u inspireren door de meer dan 200 opgestelde haarden en kachels. En heeft u toch een zwak voor de gashaard? Ga het gesprek aan met onze adviseur! Wij denken graag in oplossingen. Want wist u dat u ook voor een propaan gashaard kan kiezen? Een uitkomst bij een gasloze woning! Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar de perfecte haard. Maak eenvoudig een afspraak via onze website of bel met 0342 – 505 353.

Bekijk alternatieven voor een gashaard Klik hier voor de showroompagina