Bezoek onze Showroom

Houtkachel in een nieuwbouwwoning

Heeft u een nieuwbouwwoning of een goed geïsoleerd huis en wilt u graag een houtkachel passend bij uw woning? Wij helpen u graag! Meestal verwachten mensen dat het plaatsen van een houtkachel in een nieuwbouwwoning niet mogelijk is. Niets is minder waar! Er zijn wel een aantal zaken waar u op moet letten bij het plaatsen van een houtkachel in een nieuwbouwwoning. In een modern huis is er namelijk beperkt toevoer van verse lucht. Werking hiervan wordt meestal geregeld met ventilatiesystemen. Een houtvuur heeft zuurstof nodig om te kunnen vlammen. Het is in de meeste gevallen verstandig om in nieuwbouw te kiezen voor een houtkachel of houthaard met gesloten systeem. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden, passend bij uw nieuwbouwwoning.    

 

Houtkachels bij Van Manen

Online advies over een haard

Wilt u graag meer weten over een houthaard of houtkachel in uw nieuwbouw huis? Meld u aan voor online advies. Via een live verbinding geven we u graag passend advies op maat. Vertel onze verkoopadviseur uw wensen, laat foto's zien van de huidige situatie of maak met uw camera een rondje door de kamer. Onze adviseur vertelt u meer over de mogelijkheden die aansluiten bij uw wensen en woning. 

Online advies
 

Verantwoord Verwarmen

Wanneer u kiest voor een houtkachel in uw nieuwbouwwoning, is het belangrijk dat u uw woning op een verantwoorde manier verwarmt. Dit doet u aan de hand van 4 pijlers:

  1. Een gekeurd toestel
  2. Vakkundige installatie
  3. De juiste brandstof
  4. Goed stookgedrag

Wilt u meer weten over verantwoord verwarmen? Vraag het onze adviseurs, of lees er meer over in ons blogbericht.   

Verantwoord Verwarmen met hout

 
Diverse soorten houtkachels

Bij Van Manen vindt u een zeer uitgebreid assortiment houtkachels. Zo hebben wij vrijstaande houtkachels, inbouw-en inzet houthaarden, hangende houtkachels, speksteenkachels en houtgestookte tuinhaarden. Welke variant sluit het beste aan bij uw wensen, woning en interieurstijl?  

Diverse soorten houtkachels

Rookkanaal voor de houtkachel aanleggen

Om veilig te kunnen genieten van een houtkachel, is een goed rookkanaal nodig. Onze monteurs kunnen een bestaand, gemetseld rookkanaal renoveren of een nieuw rookkanaal voor de houtkachel aanleggen in uw moderne woning.   

Voor iedere brandstof is een ander rookkanaal nodig. Onze monteurs zijn op de hoogte van de regelgeving en zorgen ervoor dat zij op de juiste en veilige wijze een rookkanaal voor uw houtkachel aanleggen.

Rookkanaal houtkachel aanleggen


Houtkachel kopen in de showroom

De showroom van houtkachel specialist Van Manenn is altijd up-to-date. Regelmatig ondergaat onze houtkachel showroom een metamorfose en worden oude modellen vervangen door nieuwe haarden en kachels voorzien van de nieuwste technieken. Wilt u een houthaard kopen? Wij hebben diverse modellen in onze uitgebreide showroom. Zoekt u een moderne houthaard? Ontdek de ongekende mogelijkheden bij Van Manen haarden en kachels. Laat u verrassen door ons uitgebreide assortiment houthaarden! Een bezoek aan onze houtkachel showroom is elke keer weer een beleving op zich.

Alle houtkachelsAlle nieuwsberichten

Onze populairste houtkachels...

Dik Geurts Folke Houtkachel
Dik Geurts Folke
Hout
Strakke 3-zijdige houtkachel met schitterend vuurzicht.
Kalfire W66/48S Houtkachel
Kalfire W66/48S
Hout
Genieten van een sfeervol houtvuur met deze 3-zijdige haard van Kalfire.
Contura 556 Style Houtkachel
Contura 556 Style
Hout
Optimaal genieten met 3-zijdig zicht op het schitterende houtvuur.
Jotul F 377v2 ADV Speksteen Houtkachel
Jotul F 377v2 ADV Speksteen
Hout
Moderne houtkachel met schitterend zicht op het vuur door de 3 ruiten. 

Bij topservice horen topmerken

Alle merken uit ons assortiment