"Fikkie stoken zijn we gewend. Onze ouders hebben beide een houtkachel, dus niet zo raar dat die houtkachel op ons wensenlijstje stond."

Toen Mandy en Leon Janssen naar Barneveld verhuisden waren er echter zaken die eerst aangepakt moesten worden. "De verbouwing hebben we in stukjes gehakt om het overzichtelijk te houden. We vonden het belangrijk dat het huis helemaal naar onze stijl zou worden aangepast. De keuken was het eerste grote project dat we aanpakten. Die was echt gedateerd en aan vervanging toe."

"Het moest een houtgestookte kachel worden"

Toen de rust in huize Janssen was teruggekeerd, begon het toch te kriebelen en verdiepte Mandy zich meer in houthaarden-en kachels. "Dat het een houtgestookte kachel moest worden, stond vast. Het is zo leuk om zelf een vuurtje te maken." Hoewel Mandy intens kan genieten van een mooi vuur, was ze ook praktisch ingesteld bij de keuze voor het model houthaard. "Ik vind het belangrijk dat de ruit van de haard makkelijk schoon te maken is. We zijn een gezin met twee jonge kinderen, dus er is altijd wel wat schoon te maken of op te ruimen. Het is dan prettig dat niet eerst de ruit uit de haard hoeft te worden gehaald om deze schoon te maken, maar dat een doek voldoende is."

"De adviseur vertelde enthousiast over de hoekhaard"

Haar oog was gevallen op de Dik Geurts Instyle Corner Slim Line 660/495. "Ik had aardig wat voorstudie gedaan en wist daardoor redelijk waar ik het over had. Het gesprek met adviseur Robert in de showroom verliep prettig. Hij begreep wat we zochten en vertelde enthousiast over de hoekhaard van Dik Geurts. Leon wilde er nog even een nachtje over slapen, maar na een aantal dagen hebben we akkoord gegeven." 

En toen begon het wachten. Na een aantal weken kwamen Joop en Pieter om de haard te installeren. "Dat is echt een gouden koppel. Ze hebben in hun communicatie met elkaar aan 1 woord genoeg. Ze zijn ontzettend goed op elkaar ingespeeld. Dat gaf ons ook vertrouwen om het los te laten. Joop en Pieter dekten alles netjes af en we hoefden zelf helemaal niets te doen. En het eindresultaat is prachtig!" 

"Ook onze kinderen genieten volop van de haard"

Hoe het nu gaat? Mandy en Leon zijn enthousiaste stokers. "De haard gaat regelmatig aan, soms ook voor een uurtje of anderhalf. Zeker als het wat frisser is in de kamer, hebben we sneller de neiging om de kachel te stoken dan de verwarming hoger te draaien. De warmte die ervan af komt is heerlijk en het is ook nog eens super gezellig. Ook onze kinderen genieten volop van de haard. Als het wat frisser is, zegt onze zoon van 3 jaar: 'Yes mam, de kachel mag aan!' We zijn ontzettend blij met de haard en genieten volop."

Dik Geurts inbouw houthaard

Bezoek onze showroom voor meer haarden en kachels

Wilt u ook graag "fikkie stoken"? Bezoek onze showroom en laat u inspireren door honderden haarden en kachels die bij ons staan opgesteld. Wij hebben een uitgebreid assortiment houtkachels, gashaarden, pelletkachels, maar ook elektrische sfeerhaarden en bio-ethanol haarden. Welke variant past het beste bij u? Wij hopen u binnenkort te begroeten. 

Bekijk onze houthaarden Klik hier voor de showroompagina